Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utmaningar med flyktingarbetet - tio ideella organisationers erfarenheter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utmaningar med flyktingarbetet - tio ideella organisationers erfarenheter."— Presentationens avskrift:

1 Utmaningar med flyktingarbetet - tio ideella organisationers erfarenheter

2 Tack till organisationerna som medverkat

3 De tre största utmaningarna

4 1. Samarbete med olika aktörer  Enligt 8 av 10 är samarbete en av de större utmaningarna  Samarbete med myndigheter i Sverige och andra länder men också med andra organisationer ”Behövs gemensamma projekt och finansiering” ”Transitboendena är kommunernas ansvar. Vi bidrar gärna med aktiviteter men behöver finansiering från staten.”

5 2. Hitta snabb finansiering  Finansiering har varit en av de största utmaningarna under 2015.  Organisationerna bedömer att behovet är större 2016 än 2015. ”Med ytterligare resurser kan vi göra mycket större skillnad och bidra mer än vad vi gör idag”

6 3. Arbetsfördelning  9 av 10 organisationer anser att de tagit ansvar för verksamhetsområden som de normalt sett inte arbetar med.  6 av 9 anser att det offentliga Sverige och myndigheter i andra länder är ansvariga för dessa områden.  Nya verksamhetsområden och snabba insatser kräver nya kompetenser. ”Flyktingmottagandet ingår egentligen inte i vår verksamhet.”

7 10 av 10 organisationer kommer att arbeta med insatser kopplade till flyktingkatastrofen i Syrien under 2016.


Ladda ner ppt "Utmaningar med flyktingarbetet - tio ideella organisationers erfarenheter."

Liknande presentationer


Google-annonser