Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avSebastian Isaksson
1
BUN 2015-03-31 Kostenheten Uppdrag, organisation och uppföljning ”Köket är förskolans hjärta”
2
Uppdraget – vad styr? Skollagen Maten i grundskolan ska vara kostnadsfri och näringsriktig. Näringsriktig? Livsmedelsverkets svenska närings- rekommendationer. Livsmedelslagen
3
Uppdraget – vad styr? Livsmedelsverket Livsmedelsverkets råd om bra mat i skolan - måltiden ska vara god, trivsam, näringsriktig, hållbar, säker och integrerad i verksamheten. Lagen om offentlig upphandling Kristianstads kommuns livsmedelspolicy Barn och utbildning - måltidspolicy
4
Organisation Av kostenheten bemannade enheter 31 st grundskolor 37 st förskolor Antal anställda - 124 personer där de stora yrkesgrupperna är: kock/kokerska 75 st ekonomibiträde 41 st
5
Organisation Faktiskt levererade portioner 2014 Frukost 536 033 Lunch 2 096 855 Mellanmål 789 671
6
Uppföljning Genomsnittskostnad för elev i kommunal grundskolan i Kristianstad. 2013 5 215 kr/elev 20145 065 kr/elev Andel ekologiskt 2014 201436 %
7
Måltidspolicyn Maten är näringsrik, god och omväxlande Måltidsmiljö är lugn och trivsam Råvaror och livsmedel är av hög kvalitet Rätt dimensionering och utformning av verksamheten Hög kompetens ger säker mat Elever har inflytande över måltiderna Hälsofrämjande skolcaféer
8
Uppföljning av måltidspolicyn Måltidsmiljön är lugn och trivsam Förskola100 % Grundskola87-97 % Råvaror och livsmedel är av hög kvalitet Förskola86-95 % Grundskola87-91 % Rätt dimensionering och utformning av verksamheten Förskola83-90 % Grundskola87 %
9
Uppföljning av måltidspolicyn Hög kompetens ger säker mat Förskola87 % Grundskola91 % Eleverna har inflytande över måltiderna Förskola98 % Grundskola65-91 % Hälsofrämjande skolcaféer (arena) Förskola93 % Grundskola80-95 %
10
Uppföljning av måltidspolicyn Instämmer - intervall Måltidsmiljön är lugn och trivsam 21032014 Förskola90100 Grundskola72-9187-97 Råvaror och livsmedel är av hög kvalitet Förskola90-9586-95 Grundskola72 -9487-91 Rätt dimensionering och utformning av verksamheten Förskola9093 Grundskola8387
11
Uppföljning av måltidspolicyn Hög kompetens ger säker mat Förskola9080 Grundskola8387 Eleverna har inflytande över måltiderna Förskola8598 Grundskola39-8365-91 Hälsofrämjande skolcaféer Förskola9093 Grundskola90-10080-95
12
Uppföljning av måltidspolicyn ”Det händer att vi använder hemkunskapssalen och bakar i undervisningssyfte. Då bjuder vi på det vi bakar.”
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.