Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Reglerna för fritidsfiske på kusten och i de fem stora sjöarna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Reglerna för fritidsfiske på kusten och i de fem stora sjöarna."— Presentationens avskrift:

1 Reglerna för fritidsfiske på kusten och i de fem stora sjöarna.
Webbtjänsten är framtagen i samarbete mellan Länsstyrelserna, Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket. Länsstyrelsen i Jönköping är huvudansvarig för drift och support av webbtjänsten. Sidan kommer löpande att uppdateras med nya regler och regelförändringar. Förbättringar avseende felaktigheter, buggar och funktionalitet kommer att göras löpande (större förbättringar kommer dock att genomföras samlat och inte så ofta). Reglerna för fritidsfiske på kusten och i de fem stora sjöarna.

2 Du kan skriva ut reglerna för ett visst område.
Här hittar du genom sökning i karta alla fiskeregler för fritidsfiske på kusten och i de fem stora sjöarna. Syftet är att fler ska följa reglerna så att vi får så bra fiske som möjligt i framtiden. Du kan skriva ut reglerna för ett visst område. Webbplatsen är även anpassad för smartphones. Kontakta din länsstyrelse om du är osäker på hur reglerna ska tolkas. Punkt 1. OBS. Fritidsfiske, ej yrkesfiske. Punkt 2. Vi tror att merparten av alla som fritidsfiskar vill följa gällande fiskeregler. Därför är information om reglerna och syftet med reglerna viktigt för att öka efterlevnaden. Punkt 3. Websidan visar som default en enklare beskrivning av lagtexten. Man kan också välja om man vill titta på lagtexten och om man vill se syftet med fiskeregeln. Samma vid utskrift, man kan välja att ta med både syfte och lagtext. Kartor följer också med. Punkt 4. Användbart ute på sjön eftersom du kan visa din position i kartan. Sen kan du zooma in ett område runt din position och göra din regelsökning där. Webbplatsen fungerar på Safari (iPhone) och Android 3 och 4. 5. Kontaktuppgifter till fisketillsynen på respektive län hittar du under fliken ”Tillsyn” i menyn till vänster.

3 Genom att klicka på ”Sök fiskeregler via karta” (markering 1) så når du karttjänsten där du kan söka efter regler i valfritt område. Vissa allmänna fiskeregler och regler för vattendrag som mynnar i havet nås via webbsidan, ej karttjänsten. Kontaktuppgifter till fisketillsyn och regelfrågor för de olika länen, kustbevakningen, sjöpolisen. Du kan prenumerera på nyhetsbrev för att få reda på regelförändringar.

4 Efter klick ”Sök fiskeregler via karta” når man karttjänsten
Efter klick ”Sök fiskeregler via karta” når man karttjänsten. Man möts då av ett hjälpfönster (bilden till höger ovan). I menyn till vänster kan du avgränsa sökning till den fiskemetod som du använder. (markering 1) Du kan också välja på större fördefinierade sökområden (de stora sjöarna, olika kustavsnitt). (markering 2) Om du vill söka efter regler i ett speciellt område zoomar du dig in och ut med + och – knapparna (eller genom att hålla in skift och ringa in det område du är intresserad av). På smartphone zoomar man in och ut med vanlig pinchrörelse. (markering 3) Genom klick på sökknappen får du upp sökträffarna i menyn till vänster (markering 4) nästa slide

5 Efter att du tryckt ”Sök” syns fiskereglerna under ”Resultat” i menyn till vänster. De listas beroende på regelkategori. (markering 1) Expandera för att läsa mer om varje regel (inkl. syfte och paragraftext) (markering 2) OBS! Det är alltid lagtexten som gäller. Regelbeskrivningarna är endast vägledande och har inte någon direkt rättsverkan. Klicka på ”ytnamnet” för att se för vilken yta i kartan som regeln gäller. Genom att trycka på knappen ”Gå till utskriftssidor” kommer du till en utskriftsvänlig sida (markering 3)  nästa slide

6 Utskriftsvänlig sida. Den förenklade regelbeskrivningen kommer alltid med vid utskrift.
Vid ett klick på utskriftsinställningar kan du ställa in om du vill visa syfte, paragraftext och kartbilder.

7 Prenumerera på nyhetsbrevet!
Då får du senaste nytt om förändringar av gällande fiskeregler.

8 Använd ”Svenska Fiskeregler” innan du ska ut på nästa fisketur!
”Svenska Fiskeregler” kommer att uppdateras fortlöpande med förändringar av gällande regelverk. Använd ”Svenska Fiskeregler” innan du ska ut på nästa fisketur!

9 Vi är tacksamma för att få in synpunkter och förslag på förbättringar!

10 Projektstart: oktober 2010 Projektslut: mars 2014 (sportfiskemässan)
Därefter: löpande förvaltning, Länsstyrelsen i Jönköping ansvarig t.v. tillsammans med Havs- och Vattenmyndigheten Ansvariga: Länsstyrelserna, Havs- och Vattenmyndigheten och Jordbruksverket Utvecklingsbudget: ca 2,3 milj. Ett användarråd kommer att tillsättas för att stötta förvaltningen av ”Svenska Fiskeregler”. För interninformation.


Ladda ner ppt "Reglerna för fritidsfiske på kusten och i de fem stora sjöarna."

Liknande presentationer


Google-annonser