Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Begärd ommätning i bild Fr. o

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Begärd ommätning i bild Fr. o"— Presentationens avskrift:

1 Begärd ommätning i bild Fr. o
Begärd ommätning i bild Fr.o.m 1 augusti 2019 tillhandahåller Biometria och VMK möjlighet till begärd ommätning av travar i bild.

2 Syfte med begärd ommätning i bild
Syftar främst till att fånga de tillfällen då ordinarie bildmätning utförts grovt felaktigt, eller när registreringsfel inträffat. Utgör ett komplement till begärd kontroll. Ommätning i bild fångar inte avvikelser mellan travmätning och stockmätning, vilket begärd kontroll gör. Efterfrågas stockvis kontroll finns fortfarande möjligheten begärd kontroll. Kan begäras upp till 40 dagar efter redovisningsdatum för ordinarie mätning. Vid bildmätning måste begäran om begärd kontroll ske innan leverans av virket.

3 Genomförande begärd ommätning i bild
Hanteras och administreras av VMK. Utförs av tre erfarna bildmätare inom Biometria. Dessa genomför en noggrann ommätning oberoende av den ordinarie mätningen och av varandra. Genomsnittet från ommätningarna summeras som resultat. Mer information återfinns i avsnitt 9 i ”Normer för kontroll av virkesmätning och virkesredovisning”.

4 Begäran och gräns för betalningsskyldighet
Begäran kan ske av mätningen berörda parter och på samma grunder som vid begärd kontroll. Blankett finns på Virkesmätningskontrolls hemsida och skickas per e-post till Ordinarie resultat korrigeras till resultatet från ommätningen. Den som begärt ommätning betalar 3000 kr om avvikelsen är lägre än nedanstående gränsvärden.


Ladda ner ppt "Begärd ommätning i bild Fr. o"

Liknande presentationer


Google-annonser