Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SKY - stiftelsen Yrkeshögskolan i Sverige Utbildningar för VA

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SKY - stiftelsen Yrkeshögskolan i Sverige Utbildningar för VA"— Presentationens avskrift:

1 SKY - stiftelsen Yrkeshögskolan i Sverige Utbildningar för VA
Stiftelsen SKY, det är en förkortning av det ursprungliga namnet Stiftelsen Kvalificerade Yrkesutbildningar i Mellansverige , där finns SKY i namnet. Nu har stiftelsen SKY blivit ett etablerat begrepp, och lever kvar trots det faktiska reella namnbytet 2009 till Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige.

2 Om SKY….. Stiftelsen bildades 2001
Styrelsen leds alltid av en landshövding, nu av landshövdingen i Örebro län.  Icke vinstdrivande Genomför utbildningar genom underleverantörer Stiftelsen bildades 2001 och bland stiftarna återfinner vi: ABB Ahlsells Ericsson Volvo Flextronix Örebro kommun Örebro Läns Landsting Örebro Universitet och många fler Idag finns verksamhet som bedrivas av Stiftelsen SKY från Sundsvall i norr till Göteborg i syd.

3 Stiftarna ABB, Ahlsells, Atlas Copco, Ericsson, ESAB, EON, Volvo, med flera Landsting Kommuner Universitet Stiftelsen SKY har verksamhet på många håll i landet, men har en strävan att öka insatserna i ”hemlänet2 detta kan endast ske i samverkan med stiftarna, dvs Region Örebro Län och länets kommuner.

4 Varför SKY? En styrelse inom SKY skall bestå av både näringsliv och offentlig verksamhet, politik och tjänstemannasida. Näringslivet skall alltid vara i majoritet Kombinationen öppnar för samverkan och snabba lösningar Kombinationen skapar stor lyhördhet och förståelse för bevekelsegrunder och behov Inledningsvis var det framförallt näringslivetsbehov som var anledning till att regeringen beslutade att inrätta KY-myndigheten KY står för Kvalificerade yrkesutbildningar. Efter en utredning lades KY ned och ombildades till Myndigheten för Yrkeshögskolan. Under senare år har myndigheten uppmärksammat behoven av utbildningar speciellt riktade emot behov inom et offentliga Sverige. En utredning 2018 visar ett starkt växande behov inom det offentliga. Örebro kommun noterade behov för det offentliga 2015/2016 och sade då att det fanns ett behov av att samla kommunerna i länet och region Örebro län för att se till att bygga Örebro län till Sveriges viktigaste region för utbildningar riktade emot det offentliga. Som sitt verktyg vill man använda den stiftelse man tillsammans med många andra aktörer bildat: Stiftelsen SKY.

5 Vatten- och Miljöutbildning (Drifttekniker)
Utbildningar sedan 2002 Genomfört 22 st 2-årig utbildningar Examinerat ca 800 personer

6 Biogas-tekniker(Drifttekniker)
Utbildningar under perioden Genomfört 5 st 2-åriga utbildningar Examinerat ca 100 personer

7 Ledningsnät VA, Rörnätstekniker
Utbildningar sedan 2008 Inte start varje år – pga svårt få sökande Utbildningens längd 1,5 år Ganska bra med sökande nu Examinerat ca 150 st

8 Första utbildningen 2005 Inte varje år Examinerat ca 150 st
VA-projektör Första utbildningen 2005 Inte varje år Examinerat ca 150 st

9 Förfrågningar från VA-organisationerna
VA-konsult Önskemål om utbildning för anställda Kortkurs programmering styrsystem Påbyggnad drifttekniker Arbetsledning/projektledning


Ladda ner ppt "SKY - stiftelsen Yrkeshögskolan i Sverige Utbildningar för VA"

Liknande presentationer


Google-annonser