Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kampanjkarta aktiviteter 13 – 19 år

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kampanjkarta aktiviteter 13 – 19 år"— Presentationens avskrift:

1 Kampanjkarta aktiviteter 13 – 19 år
Vet du vad som händer vid en verklig kris?

2 Vet du vad som händer vid en verklig kris?
Många unga människor i Sverige har knappt upplevt någon större kris. De har heller inte levt med beredskap som en del av vardagen. Däremot har de antagligen sett filmer eller serier som på olika sätt visar jordens undergång. Med inspiration och verktyg från populärkulturen om kris och krig, kan vi starta en bra dialog. Det kan bli också bli ett bra sätt att ta tillvara ungas kunskaper och erfarenheter.

3 Målgrupp 13-19, Krisberedskapsveckan
Under Krisberedskapsveckan vill vi nå ungdomar som är 13-19 år. Här spelar kommuner och skolor en viktig roll för att få ut budskapet. Till hands finns en övergripande aktivitet, informationsblad, radio- spotar och filmer på sociala medier. Alla delar förmedlar samma budskap och förankras alltid i ”Vet du vad vid en om händer vid en verklig kris?”.

4 Huvudaktivitet Huvudaktiviteten under Krisberedskapsveckan kallar vi för ”Fiction vs reality- katastroffilm med eftersnack”. Kommunen bjuder då in målgruppen till filmvisning av en känd katastroffilm. Där kommer man sedan, med utgång från filmen, prata om hur kommunen jobbar vid en samhällskris och vad man som privatperson ska göra. Här är ett bra tillfälle att demonstrera krislådan. Den krisberedskapsansvariga håller i föredraget, men bjuder in ungdomarna till diskussion och samtal.  Aktiviteten avslutas sedan med ett kris-quiz. Önskar ni som arrangör ordna med priser till quiz-vinnare så har vi förslag på schysta sådana. Med sig från aktiviteten får deltagarna ett infoblad och i möjlig mån även broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”. Filmvisningen i hela sitt upplägg lämpar sig även utmärkt som skolaktivitet.

5


Ladda ner ppt "Kampanjkarta aktiviteter 13 – 19 år"

Liknande presentationer


Google-annonser