Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Införande av patientöversikter i cancervården

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Införande av patientöversikter i cancervården"— Presentationens avskrift:

1 Införande av patientöversikter i cancervården
Projekt för införande av patientöversikter i cancervården genomförs av Regionala cancercentrum i samverkan. Projektet möjliggörs genom finansiering från Swelife och Sjöbergstiftelsen. Införande av patientöversikter

2 Införande av patientöversikter i cancervården Visualiserar den enskilde patientens sjukdomsförlopp och behandling Patientöversikten är uppbyggd av ett antal moduler, där information om patientens sjukdomsförlopp och behandling dokumenteras. I översikten samlas och visualiseras informationen. Använt tillsammans med patientjournalen, förenklas patientmötet genom att öka delaktigheten och underlätta kommunikationen mellan patient och vårdgivare. En av modulerna innehåller patientens egenrapporterade information om livskvalitet (Patient Reported Outcome Measures, PROM).

3 Införande av patientöversikter i cancervården Informationsinsamlingen ger kvalitativa underlag för uppföljning och utveckling av vård och behandling på lokal, regional och nationell nivå Den samlade informationen i patientöversikten (sett över tid) genererar underlag för utveckling av vård och behandling. Efter godkännande av patient, kan information i patientöversikten överföras till nationella kvalitetsregister, för analyser på gruppnivå.

4 Införande av patientöversikter i cancervården Med start 2018 genomförs ett treårigt, nationellt projekt för införande av patientöversikter i cancervården Projektet: Leds av en styrgrupp som företräder: RCC, finansiärer, patientföreträdare, myndigheter (TLV, LV), verksamhetschef (klinik), näringsliv (LIF, Swedish Medtech), forskningsföreträdare samt de åtta diagnoserna Innebär utveckling av den generiska modellen, inkl integration mellan patientöversiktens moduler och vårdens system Omfattar införande av åtta cancerdiagnoser under projekttiden Efter en rad förstudier, samt pilotprojekt (inom de tre diagnoserna njure, prostata och lunga) genomförs ett nationellt projekt för implementering av patientöversikter i cancervården. Projektet omfattar konstruktion och införande av patientöversikter för åtta cancerdiagnoser på den redan etablerade INCA-plattformen (teknisk plattform för de nationella kvalitetsregistren för cancer). För mer information om patientöversikter – och om projektet – se: cancercentrum.se – ”Våra uppdrag/Kunskapsstyrning”

5


Ladda ner ppt "Införande av patientöversikter i cancervården"

Liknande presentationer


Google-annonser