Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tutankhamun.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tutankhamun."— Presentationens avskrift:

1 Tutankhamun

2 Vem var Tutankhamun? Tutankhamun var en egyptisk farao. Farao är namnet för en gammal egyptisk kung. Tutankhamon levde för ungefär 1300 år före Kristus. Han blev farao när han var 11 år gammal. Han levde inte så länge, utan blev bara 19 år.

3 Egyptiska gravar I forna Egypten sa man att faraoner var släkt med gudar. När en farao dog lindades kroppen till en mumie. Sen lades mumien i en sarkofag och begravdes i en underjordisk grav eller en pyramid. Faraon begravdes tillsammans med till exempel vackra smycken, mat och kläder.

4 Tutankhamuns grav hittas
Tutankhamuns grav hittades år 1922. Ingen hade varit inne i gravkammaren på 3000 år. Tutankhamuns grav var den enda graven i Konungarnas dal som inte hade plundrats av gravplundrare. Det fanns 700 olika föremål i gravkammaren, bland annat kistor med guld och ädelstenar.

5 Utställningar om Tutankhamun
Nu går det att besöka Tutankhamuns mumie i Konungarnas dal i Egypten. Det finns flera utställningar om Tutankhamun och föremål från hans grav runt om i världen. Där går det att se föremål från graven och lära sig mer om vem faraon Tutankhamun var.

6 Källor


Ladda ner ppt "Tutankhamun."

Liknande presentationer


Google-annonser