Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

”Vägen In” Projekt i samverkan mellan samtliga sektorer inom SDF Angered.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "”Vägen In” Projekt i samverkan mellan samtliga sektorer inom SDF Angered."— Presentationens avskrift:

1 ”Vägen In” Projekt i samverkan mellan samtliga sektorer inom SDF Angered

2 ”Vägen in” Verksamhetsidé:
En fysisk plats för mottagande av nyanlända till Angered där brukarens behov tas omhand ur ett helhetsperspektiv Syfte: När en nyanländ kommer till oss så har de ofta många olika behov som sträcker sig över alla våra sektorer och även andra områden i samhället. Det kan vara svårt och tidskrävande för den nyanlände att hitta rätt i vårt samhälle och kunna skapa alla de nödvändiga kontaktytorna. Syftet med Vägen In är att så långt det är möjligt säkerställa att den nyanländes egna resurser tas tillvara ur ett helhetsperspektiv.

3 ”Vägen in” Förväntade effekter:
Att de nyanlända ska få en tydligare och enklare ingång i det svenska samhället och att deras grundläggande behov ska omhändertas inom överskådlig tid. Vi förväntar oss att det ska gynna trygghet, folkhälsa och måluppfyllelse i skolan. Det är viktigt att alla som arbetar inom Vägen In har generalistkunskap och kan upplysa om alla sektorer och andra samhällsaktörer för att individen ska kunna känna att man alltid har kommit rätt.

4 ”Vägen in” Organisering:
Varje sektor inom SDF Angered bidrar på olika sätt med kompetens och personalresurser. Den enskilda individen eller familjen ska kopplas till en mentor som har ansvar för introduktionen. Tanken är att den nyanlände inte ska behöva gå runt på olika fysiska platser, utan att alla aktörer ska samverka på mötesplatsen. En fast bemanning med aktörer från Kultur och fritid, Utbildning, IFO och en projektledare.

5 ”Vägen in” Externa aktörer ex: Sjukvården, BVC Arbetsförmedling
Försäkringskassan SFI Familjecentral Polis Integrationscentrum (social resursförvaltning) Ungdomsmottagningen

6 ”Vägen in” Lokaler: Budget: Styrning/ledning: Tidsplan:
Arbetshypotes just nu; Angereds Torg, Blå Stället, Angeredsvnikeln Budget: Varje sektor bidrar ur befintlig ram, ev. kan uppstart finanseras av extra statliga medel som kommit till stadsdelen. Styrning/ledning: En projektledare/samordnare ska anställas, övriga befattningar ligger kvar under nuvarande arbetsledning Tidsplan: Information i LSG (april), samverkan i FSG, målsättning är att starta under september

7 KONTAKT: Avdelning Område, Göteborgs Stad Namn namn@namn.se


Ladda ner ppt "”Vägen In” Projekt i samverkan mellan samtliga sektorer inom SDF Angered."

Liknande presentationer


Google-annonser