Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Budget Område Kostnader Intäkter Kommentar Strategisk utveckling 225

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Budget Område Kostnader Intäkter Kommentar Strategisk utveckling 225"— Presentationens avskrift:

1 Budget Område Kostnader Intäkter Kommentar Strategisk utveckling 225
Workshops, seminarier Planarbete och infrastruktur Gator och GC-vägar Flytt ledningar 1 000 Planarbete 8 100 Fastighetsbildning 250 Mark Avdrag simhall Bygglov 3 500 Summa Försäljning stugor LOI Lalandia Avdrag simhall Bygglov 700 Summa In- och utfarter, Omflylttning, belysning, nyplan-tering, grässådd, cirkulation, ny påfart rv 50, projektledning, vatten och avlopp, fiber, AB Wettern, Långgolfen Kommunikation och medborgardialog 3 200 Näringslivsutveckling och etablering 1 500 Tillväxt Motala Summa 63 062

2 Redovisningsprinciper
Kostnaderna under året redovisas löpande som en driftkostnad på särskild ansvarskod. I samband med delårsrapport och bokslut omförs samtliga transaktioner till omsättningstillgång. När köpeavtalet är klart sker en översyn om vad som är att betrakta som en anläggningstillgång. Under består kostnader främst av planarbete och markförvärv.

3 Utfall 2017 - 30 sept 2018 Strategisk utveckling 225
Delprojekt Budget Kostnader Intäkter Utfall t o m september 2018 Kommentar Strategisk utveckling 225 Seminarier och workshops Planarbete och infrastruktur 58 137 63 062 Gator och GC-vägar, flytt ledningar, planarbete, fastighetsbildning, mark. AB Wettern 22 mkr ej bokförda. Kommunikation och medborgardialog 3 200 Näringslivsutveckling och etablering 1 500 Tillväxt Motala Totalt 16 466

4 Text delårsrapport I april 2017 tecknade Motala kommun och Lalandia A/S markanvisningsavtal kring de områden som är förutsättningen för en etablering av Lalandia i Motala kommun. Avtalet bygger på det Letter of Intent (LOI) som beslutades i december Projektet är det största ur etableringssynpunkt i modern tid för kommunen och dess omfattning och påverkan på besöksnäringen är av både regionalt och nationellt intresse. Nu är fokus på att fullfölja den detaljplaneprocess för berörda markområden som påbörjades våren Under våren 2018 har allmänna informationsmöten genomförts kring projektets utformning och detaljplaneförslag. Kommunen fullgör för egen del i projektet en förstudie kring förutsättningar för en ny kommunal simhall i samverkan med Lalandiaprojektet för beslut under hösten Kostnaderna, som under främst består av planarbete och mark-förvärv, redovisas löpande som en driftkostnad. I samband med delårsrapport och årsredovisning sker omföring av samtliga transaktioner till omsättningstillgång. När köpeavtalet är klart sker en översyn om vad som är att betrakta som en anläggningstillgång. Kostnader till och med augusti 2018 uppgår till 16,1 miljoner kronor. Totala projektbudgeten för kommunen omsätter cirka 70 miljoner kronor.


Ladda ner ppt "Budget Område Kostnader Intäkter Kommentar Strategisk utveckling 225"

Liknande presentationer


Google-annonser