Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vilka får plats hos oss? Välkomna till en eftermiddag omkring Mångfald, Värdegrund och bemötande Ledarforum 2018.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vilka får plats hos oss? Välkomna till en eftermiddag omkring Mångfald, Värdegrund och bemötande Ledarforum 2018."— Presentationens avskrift:

1 Vilka får plats hos oss? Välkomna till en eftermiddag omkring Mångfald, Värdegrund och bemötande
Ledarforum 2018

2 ”Här är det ingen som dömer dig
”Här är det ingen som dömer dig!” Mona Hela Människan Ria i Borlänge ”Det är fantastiskt att det finns en arbetsplats där man behandlar alla lika oavsett bakgrund!” Roffe Hela Människa Botkyrka ” ”Främst handlar det om att jag faktiskt blir tagen för den jag är och att de förstår situationen utan att tycka synd om mig” Göran Karlsson Hela Människan Ria Mjölby

3 Hela människan-hela livet
Hela Människans vision är att alla människor ska få uppleva tro, respekt och gemenskap

4 Tro Vi tror att Gud ger människan möjlighet till upprättelse oavsett vad man upplevt tidigare i livet. Hela Människan vill verka för att tron ska genomsyra all verksamhet.

5 Respekt Alla människor har lika värde och ska bli behandlade med respekt oavsett kön, ålder, etniskt ursprung, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

6 Gemenskap Hela Människan vill skapa mötesplatser som erbjuder gemenskap.

7 Gruppsamtal om värdegrunden
Har vi en värdegrund som på riktigt styr vårt bemötande, vårt beteende och vårt förhållningssätt i verksamheten? Starta med en runda där var och en får säga något kort om - Min relation till värdegrunden.

8 Prata två och två och prova att säga:
”Stackars dig som inte har mat för dagen! Det borde du få. Jag ska hjälpa dig.” ”Så här ska ingen behöva ha det! Hur ska vi tillsammans göra något åt det? Det är din mänskliga rättighet att ha mat för dagen!”

9 Byt roller så att den som pratade lyssnar och tvärtom.
Hur kändes det? Vilken skillnad upplever du i förhållningssätten?

10 Vi och dom VI Dom “Folket”, språket osv Vad vi tror på och tycker
Inte som vi Spelregler/ Hur vi ska bete oss Identitet Trygghet VI Fester, högtider Samhörighet Kreativitet Symboler Försvar Historia Det yttre Hjältar/Bovar

11


Ladda ner ppt "Vilka får plats hos oss? Välkomna till en eftermiddag omkring Mångfald, Värdegrund och bemötande Ledarforum 2018."

Liknande presentationer


Google-annonser