Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ett modernt hjälpmedel, för den nya tidens diagnoser

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ett modernt hjälpmedel, för den nya tidens diagnoser"— Presentationens avskrift:

1 Ett modernt hjälpmedel, för den nya tidens diagnoser

2 Finns det ett behov? Kan dagens diagnospalett göra att nya typer av hjälpmedel behövs? Kan dagens kunskaper om hur viktigt det är med fysisk aktivitet, ge en ny syn på vad som är ett hjälpmedel? (FAR) Hur ser situationen ut för ensamstående utan bil i förorterna? Har en persons möjlighet till fri rörlighet ett värde? Vad kostar felförskivning av Rollatorer per år egentligen? Kan hjälpmedlet göra att människor kan förlänga tiden till då man behöver hemtjänst?

3 Finns det en marknad? Finns det andra lösningar som klarar av att tillgodose samma behov, med samma kvalitetskrav? Vad säger branschorganisationer och deras experter? Vad säger kommuner, landsting eller andra myndigheter? Har detta gjorts tidigare? Med vilket resultat? Vad finns det för risker?

4 Diagnoser där CitySeat kan vara en bärkraftig lösning för vården
Är lösingen bärkraftig? Diagnoser där CitySeat kan vara en bärkraftig lösning för vården

5 Patienter med nedsatt lungkapacitet
KOL Cystisk fibros Emfysem Vid olika typer av respiratorisk insufficiens (Respiratorisk insufficiens (andningssvikt) är oförmåga att upprätthålla normala blodgaser. I praktiken föreligger respiratorisk insufficiens vid KOL vid PaO2 < 8 kPa.)

6 Reumatiker Artriter Artros AS sjukdom Fibromyalgi SLE

7 Hjärtpatienter Hypertoni Arytmi Hjärtinsufficiens Angina pectoris

8 Öviga Diagnoser Diabetes-patienter Muskeldystrofi-patienter
Höft-patienter WPL-patienter

9 Tillsättande av tvärfunktionella grupper
Genomförs av testbänk Brukartester genom 4 st. olika referensgrupper Brukargrupp 1. Nedsatt lungkapacitet som t.ex. KOL, Cystisk fibros, Emfysem och Respiratorisk insufficiens. Brukargrupp 2. Reumatiker som t.ex. Artriter, Artros, AS sjukdom, Fibromyalgi och SLE Brukargrupp 3. Hjärtpatienter som t.ex. Hypertoni, Arytmi, Hjärtinsufficiens och Angina pectoris Brukargrupp 4. Övriga diagnoser som t.ex. Diabetes, Muskeldystrofi, Höft- och WPL-patienter

10 Tillsättande av tvärfunktionella grupper
Testbänk Brukargrupp 1. Nedsatt lungkapacitet som t.ex. KOL, cystisk fibros, emfysem dvs. vid olika typer av respiratorisk insufficiens. Vilken högsta vikt på CitySeat är acceptabel för brukaren. Kommer CitySeat göra att du aktiverar dig mer. Vilka positiva egenskaper har shoppingvagnen. Vilka negativa egenskaper har shoppingvagnen. Vad tycker du är intressant med shoppingvagnen. Vilken speciell nytta tycker du att brukare med nedsatt lungkapacitet har av vagnen.

11 Tester och CE-Märkning
SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Hållbarhetstester genom tester för Normer för Höga sittpallar: Tippningskrav samt statisk och dynamisk last. Normer för Barnvagnar: (För användningsområdet Shoppingvagn och ”Pirra”.) Dynamisk utmattningstest för hjul och konstruktion på rullbana för barnvagnar

12 Utvecklingsfrämjande upphandling

13 Utvecklingsfrämjande upphandling
Uppphandlingsmetod Utvecklingsfrämjande upphandling Det finns idag inga liknande lösningar att tillgå. Det finns ingen fungerande privat marknad för att kunna introducera nya hjälpmedelsprodukter i Sverige. Patienter med nedsatt lungkapacitet, reumatiker, svagt hjärta och övriga diagnoser såsom diabetes saknar idag ett hjälpmedel som kan ge dem träning, trygghet och möjlighet (rätten?) till fri rörlighet.

14 Situations- och målanalys
De fyra olika brukagrupperna gör en situationsanalys för de mest relevanta sjukdomarna i sin grupp. Finns det ett utvecklingsbehov av en produkt som gör det möjligt att möta behovet. Hur ser tidsaspekten ut för en sådan lösning.

15 Riskanalys - Organisatoriska risker
Innovatören har gjort alla momenten tidigare. (Var entreprenörs-VD i 10 år) Innovatören har alla erforderliga nätverk för att lyckas. Stark aktör från väskbranschen finns som partner. (Logistiken är på plats.)

16 Riskanalys - Funktions risker
Testprodukt är framme. Produkten har testats av SP, där alla tänkbara funktionskrav tidigare har testats. Innovatören har tillsammans med SP utvecklat testerna mot en EN-Norm.

17 Riskanalys - Finansiella risker
En stark ekonomisk partner finns i projektet. Den ekonomiska partnern är verksam inom teknikområdet. Genom att agera på Europamarknaden kan lönsamhet uppnås.

18 Riskanalys - Marknadsrisker
Vi kan prissättningen på marknaden idag. Vi vet att vi kan tillverka den till rätt pris. Vi kommer att jobba hårt med att få rätt vikt på produkten. Konkurrenter kan dyka upp i framtiden. Detta kan vi hantera. Konkurrerande produkter görs i samma material, prishöjningar på tillverkningsdetaljer kan hanteras.

19 Val av förfarande eller metod
Upphandlingstyp Förfarande Utvecklingsfrämjande upphandling Samtliga förfaranden kan vara aktuella.  Upphandlingstyp  Förfarande Upphandling av nya lösningar Samtliga förfaranden kan vara aktuella men nedanstående kan nämnas särskilt: Förhandlat förfarande med eller utan föregående annonsering Konkurrenspräglad dialog Metod Anskaffning av forsknings - och utvecklingstjänster Förkommersiell upphandling Innovationspartnerskap Innovationspartnerskap (Nej) Förkommersiell upphandling (Nej)


Ladda ner ppt "Ett modernt hjälpmedel, för den nya tidens diagnoser"

Liknande presentationer


Google-annonser