Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ulrika Nilsson Vikten av en gemensam målbild – knäckfrågor och kritiska moment i målbildsarbetet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ulrika Nilsson Vikten av en gemensam målbild – knäckfrågor och kritiska moment i målbildsarbetet."— Presentationens avskrift:

1 Ulrika Nilsson Vikten av en gemensam målbild – knäckfrågor och kritiska moment i målbildsarbetet

2 Varför målbildsarbete?
En utmaning/ett behov Flera parters ansvar Olika bakgrund, förutsättningar och uppdrag Olika tolkning av utmaning/behov Samverkan krävs Gemensam bild krävs

3 Målbild DAR - Västmanland
Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg är en attraktiv del av Bergslagen och kännetecknas av samverkansformer som leder till att: -Näringslivet har tillgång till den infrastruktur och arbetskraft som de behöver för etablering, utveckling och expansion -Invånarna har god tillgång till det utbud av arbete, bostäder, fritidsaktiviteter och offentlig service som de behöver -Avståndet till övriga Bergslagen och Mälardalen krymper 1

4 Man måste igenom träsket
Hallucination Framtidssyn Syn Utopi Hägring Drömsyn Uppenbarelse Idealbild Drömbild Processteg? Underlag för ställningstagande? På vilken nivå? Projektdeltagarens tolkning? Målbild 2. Strategi 3. Mål Vision Synonym? Finns inte i SAOL Vad betyder ordet målbild?

5 Slutligen Målbildsarbetet kommer att ha betydelse för det fortsatta arbetet om: Förståelse finns för att ett väl genomfört målbildsarbete måste få ta tid Projekt- och styrgrupp själva gör arbetet (gärna med processtöd) Förståelse finns för att alla måste vinna på att samarbeta / samverka Viktiga knäckfrågor identifieras, tydliggörs och hanteras (träsket)


Ladda ner ppt "Ulrika Nilsson Vikten av en gemensam målbild – knäckfrågor och kritiska moment i målbildsarbetet."

Liknande presentationer


Google-annonser