Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utbildningplanering och förvaltningsorganisation administrativa roller

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utbildningplanering och förvaltningsorganisation administrativa roller"— Presentationens avskrift:

1 Utbildningplanering och förvaltningsorganisation administrativa roller

2 Tidpunkter och deltagare
Utbildningsplanering av administrativa roller Dag 1 kl Vårdgivaradministratörer Dag 1 kl Vårdgivaradministratörer Regional förvaltningsorganisation och utgivarenheter Dag 2 kl Vårdgivaradministratörer och Projektledare

3 Syfte och mål Utbildningsplanering av administrativa roller Syfte Att vårdgivaradminstratören får kunskap om de olika rollerna och dess funktioner i Stöd och behandling och Designverktyget. Mål Få förståelse för alla rollers funktioner och insikt om konsekvenser av användning av funktionerna. Regional förvaltningsorganisation och utgivarenheter Att utifrån kunskap om administrativa roller i Stöd och behandling och Designverktyget organisera en regional förvaltningsorganisation i det egna landstinget/regionen. Förbereda en organisation för utgivarenhet/er i det egna landstinget/regionen. Säkerställa de olika delarna av regional förvaltningsorganisation som behöver finnas/involveras gällande Stöd och behandling och Designverktyget.

4 Vilka frågor behöver varje roll ställa sig?
Vem behöver rollen samverka med i sitt uppdrag? Intressentanalys! Vilka utbildningar behöver gemomföras för att rollen ska har förutsättningar att agera på önskat sätt! Utbildningsplan! När, var och hur behöver rollen kommunicera med andra? Kommunikationsplan! Vilka processer behöver utvecklas för att rollen ska kunna fullfölja sitt uppdrag? Processkartor! Vilka regelverk behöver fastställas för att rollen ska agera på önskat sätt? Policy och riktlinjer!

5 Det här behöver vara på plats för att en regional förvaltningsorganisationen ska fungera
Riktlinjer för vad? Principer för hur utgivarenheter ska placeras Principer för hur många vårdgivaradministratörer som ska finnas Principer för utveckling av eget innehåll Beslut kring roller, vad görs regionalt, vad görs i verksamhet med utgivarenheter, vad görs i verksamhet med stöd- eller behandlingar Utbildningsstrategier för de olika rollerna Regional supportorganisation, vad gör den regionala supporten och vem vänder sig dit? Vem och när vänder man sig till den nationella supporten?

6 Att göra på hemmaplan Gå igenom samtliga roller i Stöd och behandling och Designverktyget och genomför/skapa: Intressentanalys Utbildningsplan Kommunikationsplan Processkartor Policy och riktlinjer


Ladda ner ppt "Utbildningplanering och förvaltningsorganisation administrativa roller"

Liknande presentationer


Google-annonser