Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SYNerGAIA - en tvärfacklig rehabilitering

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SYNerGAIA - en tvärfacklig rehabilitering"— Presentationens avskrift:

1

2 SYNerGAIA - en tvärfacklig rehabilitering
Traumaforskning om hjärnans och kroppens funktioner och uttryck ligger till grund. I den pedagogiska rehabiliteringen kombineras teori och praktik med - HELHETSFÖRSTÅELSE OCH MEDANSVAR som förhållningssätt

3 Amygdala fungerar som ”larmcentral” med ursprunglig funktion att varna för fara. Hippocampus, är en struktur för inlärning av språk, planering, organisation. Vid trauman är amygdala hyperaktiv, och dämpar hippocampus i sitt arbete.

4 Resurser Minnesarbete känslospråk Drömmar/intention /vilja
Inom det Pedagogiskt Rehabiliterande synsättet arbetar man med: NUTID DÅTID FRAMTID Resurser Minnesarbete känslospråk Drömmar/intention /vilja

5 Centrala strategier inom pedagogisk rehabilitering:
* Lägesväxling ( tillgång till båda nervsystemen - det parasympatiska och sympatiska nervsystemet) * Praktiskt estetiskt arbete ( höger/ vänster hjärnhalva) * Kroppsmedvetenhet ( känn kroppen o kroppens gränser) * Psykoedukation ( insikt om traumats inverkan i livet), traumat lever av att man är ett offer) * Normalisering av vardagen * Gruppens betydelse ( ge röst åt de inre processerna) * Evaluering (medvetandegöra sina läroprocesser)

6 Dåtid och framtid är sätt att vara på nu!
Hjärnan är ett ickelinjärt system, där helheten är mer än summan av delarna Vi existerar i NUET. Dåtid och framtid är sätt att vara på nu! Trauman är bara trauman så länge de är tysta. Om jag vill få en förändring till stånd, får jag förändra mig. Helheten är mer än summan av delarna!

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16


Ladda ner ppt "SYNerGAIA - en tvärfacklig rehabilitering"

Liknande presentationer


Google-annonser