Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lärarlönelyftet Vilka konsekvenser kan följa/har följt med lärarlönesatsningen? (positiva och negativa) Finns det några arbetsmiljörisker kopplat till.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lärarlönelyftet Vilka konsekvenser kan följa/har följt med lärarlönesatsningen? (positiva och negativa) Finns det några arbetsmiljörisker kopplat till."— Presentationens avskrift:

1 Lärarlönelyftet Vilka konsekvenser kan följa/har följt med lärarlönesatsningen? (positiva och negativa) Finns det några arbetsmiljörisker kopplat till konsekvenserna? Finns det något du som ombud kan göra? Vi är Nordens största lärarorganisation och Sveriges fjärde största fackförbund (efter Kommunal, Unionen och IF Metall). Det gör oss till en aktör att räkna med och en tung opinionsbildare. Vi har aldrig varit så många medlemmar som nu. Under det senaste året har vi fått 5000 fler medlemmar och vi fortsätter att öka!

2 Riskbedömning ”Arbetsgivaren skall regelbundet undersöka arbetsförhållandena och bedöma riskerna för att någon kan komma att drabbas av ohälsa eller olycksfall i arbetet. När ändringar i verksamheten planeras ska ag bedöma om ändringarna medför risker för ohälsa eller olycksfall som kan behöva åtgärdas. Riskbedömningen ska dokumenteras skriftligt. I riskbedömningen ska anges vilka risker som finns och om de är allvarliga eller inte.” SAM (AFS 2001:1) 8 §

3 Ansvar Vem är ansvarig för arbetsmiljön? Var står det?

4 Lärarbristen Hur ser det ut hos er?
Hur har man löst eventuella vakanser eller andra konsekvenser av lärarbristen? Är lärarbristen och dess eventuella konsekvenser en facklig fråga? Varför i så fall? Inled med att gå laget runt (punkt 1 och 2) och samtala sedan i gruppen.

5 Vad gör ag? Skk Blivit medvetna om problemet
Anställt en chef för bemanning Ger tillsvidareanställningar till lärare som söker tjänster Alla annonser externt Anställer lärarassistenter för att avlasta lärare Anställt pensionerade lärare utifrån deras önskemål Höjt lägstalönerna Vill endast ”släppa” lärare vid terminsslut. Restriktivitet angående tjänstledigheter

6 Vad gör ag? Gy Blivit medvetna om problemet


Ladda ner ppt "Lärarlönelyftet Vilka konsekvenser kan följa/har följt med lärarlönesatsningen? (positiva och negativa) Finns det några arbetsmiljörisker kopplat till."

Liknande presentationer


Google-annonser