Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avBerit Anna Nilsson
1
Mat mycket mera än föda! Kost Hälsa Välbefinnande och njutning Kultur Fostrande Socialt umgänge Näringsgren Turism Öppna landskap
2
Gotlands kommuns mat- och måltidspolicy Den goda måltiden, inom verksamheter som kommunen ansvarar för, främjar hälsa och välbefinnande hos kunder och brukare samtidigt som de bidrar till en långsiktigt ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling. Den goda måltiden tillgodoser olika målgruppers behov av energi och näring enligt gällande nationella näringsrekommendationer. Den goda måltiden genomsyras av delaktighet, omtanke och förtroende. Kompetens, fortbildning, samarbete och uppföljning säkrar att policyn efterlevs.
3
Organisation av måltidsförsörjning Ingen produktion av kyld mat i stor skala ska ske i Gotlands kommuns kök. Organisationen i stället utmärkas av en blandning av driftformer. Maten ska tillagas lokalt. Så mycket som möjligt från grunden. Maten ska hålla hög kvalitet och driftekonomin i kommunens måltidsförsörjning vara god. Flera entreprenörer är önskvärt, varför upphandling bör göras; i första hand i Fårösund och Garda. Dessa bör följas av fler. Transporttider och varmhållningstider ska vara korta. Logistik och transporter ska därför ses över. Flera kök behöver byggas om eller rustas upp. En plan för upprustningen ska utarbetas, varvid de ev. samordningsfördelar som finns ska tas till vara på orter som nu har flera kök.
4
Gotland på väg bli en kulinarisk ö!
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.