Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Advertisements

Det svenska kulturarvet
Ät rätt För att träna lätt.
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
Mat och hälsa åk 8.
Mat och hälsa åk 8.
Kostföreläsning Repetition
En uppsats om hälsa Mitt namn. SAMMANFATTNING Text…
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Näring och individuella behov åk 8
Kolhydrater.
Mat Hur och vad ska vi äta?.
Hem- och konsumentkunskap
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. HUR? Powerpoint
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Utvärdering i HK?.
Vad behöver vi mat till? Energi Byggmaterial Cellandning:
Matkemi Då skall du hänga med på den här kursen!
Näringsämnen Proteiner: Fett: Kolhydrater: Vitaminer och mineraler
Hur ska man planera upp sina måltider?
ENERGI.
Teori Träningscamp 7 maj
Vad ska du äta och varför ?
Matkemi Då skall du hänga med på den här kursen!
Vad finns i maten?.
MATSPJÄLKNINGEN Station 2: Magsäcken Station 1: Munnen
Tränings handboken En mini guide för idrottare.  Syftet med detta informationshäfte är att läsaren ska få tips på hur man kan optimera sin idrottsligaprestation.
Vem är jag? Jenny Gadell 33 år
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
 SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.  Energigivarna?  HUR? Powerpoint  Instuderingsfrågor, test på internet  talen.se/naumlrin.
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Skillnad livsmedel och näringsämne
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Näringslära Är man vad man äter?. Näringslära = Maten vi äter ska vara god samtidigt som den ska ge oss näringsämnen och den energi vi behöver för att.
Bra mat för unga idrottare Erik Hellmén Ansvarig Nutrition/ANDT Folkhälsoenheten, Örebro läns Idrottsförbund Örebro Universitet & Restaurang Högskolan.
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Kostföreläsning med inslag av förebyggande träning för knäskador Rebecca Pedersen Företagssköterska, kostrådgivare och styrketräningsinstruktör.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
 Planering 9 lektioner  Bloggen  Våra näringsämnen 3 energigivare.  Tallriksmodellen. Vad åt du.
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Äta – Träna – Vila Kostens roll i ungdomsidrotten.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Matens kemi Vilka ämnen behöver du få i dig? Kolhydrater Fett
Mat, måltider & hälsa Årskurs 7.
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Energi och Näringsämnen
Viktiga faktorer för att du ska må bra.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Kost 2 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Lektion 2 Orka från morgon till kväll
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Vitaminer.
Julavslutning 20/12 Vad minns ni från höstterminen 2018?
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Vitaminer & mineraler HUR? Powerpoint Instuderingsfrågor, test på internet http://www.hkpor talen.se/naumlrin gslaumlra.html Lunch: Vegetariskt alternativ Sammanfattande test lektion 47

Hem- och konsumentkunskap Metoder: Koka, strimla, fräsa, sjuda, Bryna, steka, finfördela

Mineraler

LÄXA OBS!!!Instuderingsfrågor finns att ta. Instuderingsfrågor finns även i denna powerpoint

Recept Hkk -boken Även olika receptblad. Möjlighet till att göra buffé finns. Grönsaker/rotsaker är baslivsmedlet

Prov V.47 Näringslära: Kolhydrater, Protein, Fett, vitaminer och mineraler. Vatten Tallriksmodellen Matcirkeln