1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM: aL3K1Y aL3K1Y 4. Utvärdering
Detta ska man tänka på så att pannbiffarna och potatisen får ett lyckat resultat samt bra näring, bra för hälsan samt spara tid. Lägg ner potatisen i kokande vatten sätt på locket. Sänk plattan till 4, där biffarna ska stekas annars blir maten bränd. Riv morötter till det ger fibrer.
Detta ska man tänka på så att pannbiffarna får ett lyckat resultat samt bra näring, bra för hälsan samt spara tid. Lägg ner potatisen i kokande vatten lägg på locket, då behåller du c-vitaminen i potatisen bättre. Lägg i biffarna när smöret är gyllenbrunt med spisen på läge 5 av 6, annars kokar biffarna istället för bli stekta. Sänk sedan till läge 3-4 för att inte bränna köttet. Morötter ger fibrer och bra vitaminer.
Detta ska man tänka på så att pannbiffarna får ett lyckat resultat samt bra näring, bra för hälsan samt spara tid. Lägg ner potatisen i kokande vatten lägg på locket, genom detta så behåller man så mycket av den vattenlösliga c-vitaminhalten som annars försvinner med vattenångan. Skala helst inte potatisen det är bra för att behålla vitaminer och mineraler. Se till att vattnet endast täcker potatisen det är bra för behållning av vitaminer och mineraler. Lägg i biffarna när smöret är gyllenbrunt med spisen på läge 5 av 6 annars kokar biffarna istället för att bli stekta. Sänk sedan till läge 3- 4 av 6 för att inte bränna köttet. Stek inte köttet så att det blir svart forskning visar att hårdstekt mat kan ge cancer. Kött som steks för mörkt blir torrt och hårt. Det går åt mer ström om man steker på för hög värme, vilket kostar mer pengar. Morötter som är råa ger bra med fibrer och vitaminer som gör att man är mätt längre. Man är mätt längre på grund av att det är långsamma kolhydrater som kroppen måste bryta ner.
Planering fram till jul på bloggen: Hygien i köket: oJlEcQEA oJlEcQEA Praktik: Thaisoppa med smörgåsmuffins