1. Presentation 2. Presentation av ämnet https://www.youtube.com/watch?v=CoOVo nzXKR4 https://www.youtube.com/watch?v=CoOVo nzXKR4 3. Vad är HEM: https://www.youtube.com/watch?v=Zy2mu.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Advertisements

PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Det svenska kulturarvet
Ät rätt För att träna lätt.
Vatten är liv.
DET HÄR BEHÖVER VI FÖR ATT MÅ BRA:
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Mat och hälsa åk 8.
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
Näringsämnen i kroppen
Näringslära Vi använder kemisk energi i bensin för att få bilarna att gå. Men här har vi inte något vanligt mått på bensinens energi utan vi brukar istället.
Hem- och konsumentkunskap
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Utvärdering i HK?.
En liten pp om vårt energisystem
Matsmältningssystemet
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Matkemi Då skall du hänga med på den här kursen!
Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar.
Näringsämnen Proteiner: Fett: Kolhydrater: Vitaminer och mineraler
Hur ska man planera upp sina måltider?
Teori Träningscamp 7 maj
Vad ska du äta och varför ?
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Sveriges matkultur.
Vad finns i maten?.
Repetition.
Obbola skola – med närhet till skog och hav…
Energigivande näringsämnen
Träningslära ÅK8.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
ATT BLI EN IDROTTARE.
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Repetition av näringslära
Hur påverkar sömn & frukost vår vardag. Hur viktigt är det egentligen?
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
BRA MAT FÖR UNGA IDROTTARE STINGERS SUMMERCAMP – 2015 STENUNGSUNDS ISHALL.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Lektion 1 Mål med lektionen:
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Matens kemi Vilka ämnen behöver du få i dig? Kolhydrater Fett
Mat, måltider & hälsa Årskurs 7.
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Konserveringsmetoder
Hem- och konsumentkunskap
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Näringsämnen i kroppen
Vitaminer.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM: aL3K1Y aL3K1Y 4. Utvärdering

 Detta ska man tänka på så att pannbiffarna och potatisen får ett lyckat resultat samt bra näring, bra för hälsan samt spara tid. Lägg ner potatisen i kokande vatten sätt på locket. Sänk plattan till 4, där biffarna ska stekas annars blir maten bränd. Riv morötter till det ger fibrer.

 Detta ska man tänka på så att pannbiffarna får ett lyckat resultat samt bra näring, bra för hälsan samt spara tid. Lägg ner potatisen i kokande vatten lägg på locket, då behåller du c-vitaminen i potatisen bättre.  Lägg i biffarna när smöret är gyllenbrunt med spisen på läge 5 av 6, annars kokar biffarna istället för bli stekta. Sänk sedan till läge 3-4 för att inte bränna köttet.  Morötter ger fibrer och bra vitaminer.

 Detta ska man tänka på så att pannbiffarna får ett lyckat resultat samt bra näring, bra för hälsan samt spara tid.  Lägg ner potatisen i kokande vatten lägg på locket, genom detta så behåller man så mycket av den vattenlösliga c-vitaminhalten som annars försvinner med vattenångan. Skala helst inte potatisen det är bra för att behålla vitaminer och mineraler. Se till att vattnet endast täcker potatisen det är bra för behållning av vitaminer och mineraler.  Lägg i biffarna när smöret är gyllenbrunt med spisen på läge 5 av 6 annars kokar biffarna istället för att bli stekta. Sänk sedan till läge 3- 4 av 6 för att inte bränna köttet. Stek inte köttet så att det blir svart forskning visar att hårdstekt mat kan ge cancer. Kött som steks för mörkt blir torrt och hårt. Det går åt mer ström om man steker på för hög värme, vilket kostar mer pengar.  Morötter som är råa ger bra med fibrer och vitaminer som gör att man är mätt längre. Man är mätt längre på grund av att det är långsamma kolhydrater som kroppen måste bryta ner.

 Planering fram till jul på bloggen:  Hygien i köket: oJlEcQEA oJlEcQEA  Praktik: Thaisoppa med smörgåsmuffins