18.6.2015. VI är på väg mot en ny centralorganisation 2 > Vi blickar mot 2020-talet och framåt. Vi grundar en centralorganisation för framtiden – samtidigt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Landsorganisationen i Sverige =LO
Advertisements

Gun Frödemo - kurator Studenthälsan.
Rose-Marie Nylander Utredare, Enheten för kunskapsöversikter
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Kvinnocoachprojektet i KAK Lägesrapport från coachningen september 2011 Human Research AB, Iréne Ekmark, projektkoordinator o coach.
EDU-vuxen Vuxenutbildningsservice på svenska Behov av fortbildning i framtidens vuxenutbildningsorganisationer Korsholm Iselin Krogerus-Therman.
Det här är Jusek Akademiker- förbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare.
Allmänna och privata möten
Staten och det civila samhällets organisationer
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Har du råd att inte vara med?. Fackets styrka grundar sig på solidaritet.
Kollektivavtalet.
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
EN GEMENSAM EUROPEISK INTEGRATIONSPOLITIK – I SVERIGE?
Historiebruk.
Strategi för styrning av Transportstyrelsens internationella arbete inom järnvägsområdet Mats Andersson Stabschef Väg- och järnvägsavdelningen
Byaplan Kompetenscirkeln Anna-Lena af Hällström
Praktiskt om studentrepresentantens uppgift Studentrepresentantutbildning Högskolepolitisk sekreterare Heidi Hietala, ÅAS.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
KFUMs väg framåt. Process G EMENSAM S AMVERKANSGRUPP Förtroendevalda representanter från respektive förbund Konferens tre dagar Hade olika bilder på organisation.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
KFUMs nya organisation. Process G EMENSAM S AMVERKANSGRUPP Förtroendevalda representanter från respektive förbund Konferens tre dagar Hade olika bilder.
MITTUNIVERSITETET FRAMGÅNG FÖR UNIVERSITETET GENOM REGIONAL MOBILISERING OCH SAMVERKAN.
Pressträff 26/ Framtidens hälso- och sjukvård och en ekonomi i balans.
Granskning av regeringens budget Anna Kinberg Batra
En styrelse som gör skillnad
BILDA + SENSUS SENSUS + BILDA. Beslut och vision Utgångspunkter för en vision -att möta en omvärld i förändring -tillsammans är vi så mycket mer -utgångspunkter.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Att tillsammans påverka!
Linkooperativet Den Sociala ekonomiska föreningen Amir ČirkićJalal MohammadiKhalid Neshati
Ökad och säker cykling Kent Johansson Cyklingsutredningen Tylösandsseminariet 2012 Slutbetänkande oktober 2012.
Ansvar och möjligheter Nya Moderaternas Europaplattform.
“We don’t talk business – we make the opportunity to do business” THE SWEDISH DREAM EVENT THE SWEDISH DREAM.
Medlemsvård och rekrytering
Gymnasieutredningen Gymnasieutredningen U 2007:01 Anita Ferm.
Framtida tillgång och behov av arbetskraft i Västmanlands län.
God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län Bäckedals folkhögskola Uppdaterat: Långa och korta kurser inom olika gamla.
Teknikutbildning för dagens och framtidens industri – kompetenscentra för effektiv resursanvändning.
1 Statsrådets jordbrukspolitiska redogörelse I Redogörelsen behandlar jordbrukets verksamhetsfält och utveckling på allmän nivå Redogörelsen tar upp frågor.
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
En blick in i 2015 Utgångspunkt Mål och riktlinjer * Vi-anda och identitet * Rekrytera och behålla * Påverkan och inflytande * Synas och höras.
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Förstudie: Hållbar konsumtion
Ålderismprogrammet - nulägesrapport september 2013 Ålderism är en av de djupare strukturerna i samhället Naturligt att nedvärdera äldre och att i olika.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Ny mailtjänst vid LU Agenda –Nuvarande situation –Projektets mål –Framtida mål mars 2008, bild 1.
Förhandlingspolitiska vägval Andreas Westerius. Tre vägval – individen vs kollektivet Hur ser framtidens kollektivavtal ut i ett samhälle som alltmer.
HSO i Jönköpings län FIA mé knuff Ett arbetsmarknadsprojekt som har drivits av Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Jönköpings län och finansierats.
Strategisk dialog kring tillgänglighet och användbarhet i it
Vårmötets deltagare 2014 Material insamlat våren 2014 Powerpoint sammanställd, 2015, av Daniel Larsson, utredare, Linnéuniversitetet.
1 Valutskott. 2 Syfte Syftet med utbildningen är att få lokala valutskott som arbetar året runt på ett sätt som leder mot Visions mål. Mål Efter utbildningen.
VI är på väg mot en ny centralorganisation 2 > Vi blickar mot 2020-talet och framåt. Vi grundar en centralorganisation för framtiden – samtidigt.
Kommissionen för jämlik hälsa Att sluta hälsoklyftorna i Sverige Magdalena Brasch.
Bertil Garpland ÖS Proposition Syfte Bakgrund omvärld Vad har hänt hittills Egna åtgärder fram till 2008 Konsekvenser regeringens proposition Olika handlingsvägar.
1 Projektet Study Destination Sweden. 2 Vad är Study Destination Sweden (SDS)? Ett projekt som drivs av Svenska institutet och 31 universitet och högskolor.
Tre nya län 2019 Studieförbunden 10 oktober 2016.
Reformerad grundutbildning och AT – Läkarförbundets svar på utredningsförslag.
Indoeuropeiska språk Ca 80% i Norden talar Svenska, Danska och Norska – Förstår varandra Utvecklats ur gemensamt urnordiskt språk. Isländska och Färöiska.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Agenda 2030 för hållbar utveckling
NTM-centralens förberedelser inför regionförvaltningsreformen
Sälja en produkt eller tjänst
”Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill.
Vägen till självkörande fordon - introduktion
Ulrika Persson-Fischier,
Välkomna till Förbundschefsdagar
E-vägledning under utveckling
Presentationens avskrift:

VI är på väg mot en ny centralorganisation 2 > Vi blickar mot 2020-talet och framåt. Vi grundar en centralorganisation för framtiden – samtidigt som vi respekterar fackförbundsrörelsens historia. > Den nya centralorganisationen är inget självändamål. Det centrala är att organisationen är framgångsrik och påverkar effektivt i samhället, på arbetsmarknaden och i arbetslivet. > Vi samarbetar tätt med fackförbunden och vi stöder dem. Den nya centralorganisationen begränsar eller försvagar inte fackförbundens roll som sina medlemmars intressebevakare eller avtalspart i kollektivavtalsförhandlingarna. > Den nya centralorganisationen är värdepluralistisk och obunden. Den har både nationell och internationell verksamhet

Medlemmar 3 > 49 fackförbund > Alla FFC:s ja STTK:s medlemsförbund, två Akava-bundna medlemsförbund, tio fackförbund som inte hör till någon av de nuvarande centralorganisationerna > 1,7 miljoner löntagare från alla sektorer: industrin, offentliga och privata tjänster, logistik, kreativa branscher > Det går när som helst att komma med i och lämna utredningsarbetet

NC lanseras Konstituerande mötet 6/2016 Avsiktsförklaringen 5/2016 Motionerna till förbundens möte 11/2015 Arbetsgruppernas arbete och motioner 5–11/2015 Arbetsgrupperna och deras uppgifter 5/2015 Framtids- och strategigruppens förslag om strategin för en ny centralorganisation, 1.0 5/2015 Beredningen av projektets inledning 3–4/2015 Deltagande fackförbund i projektet 2/2015 Förbundens möte 1/2015 Beredningen av lanseringen 6–12/2016 Fackförbundens egna möten 3–5/2016 Arbetsgrupperna fortsätter 12/2015 – 3/2016 Projektets förlopp och organisering