Ämnesövergripande SO-Sv-Bd Utvärdering. Tema Temat har varit ”Valet 2014” Ett samarbete mellan Samhällskunskap, Svenska och Bild. Temat sträckte sig över.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Advertisements

Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Behörighet Högskoleförberedande program – minst E i 12 ämnen svenska, engelska och matematik måste ingå Samhällsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Humanistiska.
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Välkommen till Vikenskolan
Föräldramöten VT-14 Tema: Betyg.
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
Välkomna till LNK MED ELEVEN I CENTRUM. Skolstarten MED ELEVEN I CENTRUM Skolstarten varit bra – mer om hur det varit i klasserna kommer tas upp av lärarna.
BLOMMENSBERGSSKOLAN 6-9-skola Kulturprofil Temainriktat arbetssätt
En guide i praktisk loggboksanvändning
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Historia/SO En resa bakåt i tiden med dagens verktyg.
Lokal pedagogisk planering
Hej och välkomna!.
Bedömning.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Sundsbroskolans IUP Individuell utvecklingsplan
Inför provet.. Här får du lite hjälp med vad du ska träna på och vad du kan ha med på din stödlapp. Provet är till för att mäta dina kunskaper om hur Sverige.
Behörighet Högskoleförberedande program – minst E i 12 ämnen svenska, engelska och matematik måste ingå Samhällsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Humanistiska.
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Id Hk NO HOMO SAPIENS MÄNNISKAN SO Bd En Sv Ma.
Föräldramöte Seglet 6 och Rodret
År 2: Återkoppling. Lärfråga: Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt som främjar elevernas lärande och motivation? Hur kan vi ge återkoppling på ett sätt.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
 Kostnadsfri och ”frivillig” skolform  Oftast 3 års studier  Eleven väljer ett program och kan i viss utsträckning.
Komplettera med ett ord!
Fråga nr.1 Hur många högskoleförberedande program finns det? Hur många yrkesprogram finns det? Ge ett exempel på ett högskole- förberedande och ett yrkesprogram.
PEABSKOLAN På gamla F10 i Ängelholm: Peab Park
Resultat trivselenkät Enkäten genomfördes bland Vifolkaskolans elever i slutet av april Svarsfrekvensen var hög, 239 av skolans 261 elever besvarade.
Belöningen efter målgång: Medalj från loppet och en påse med energipåslag i from av frukt och lite annat smått och gott... Tidtagningspersonalen förbereder.
Betyg och bedömning Föräldramöte för år 8 Vifolkaskolan 7-9.
Gymnasiearbete för högskoleförberedande examen
Flyktingfrågan.
Marie Norelius Kemiförsök Marie Norelius
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)
Analys/bakgrund Problembild Mål/syfte Ansvar Tid Utvärdering
Ska Sverige ha dödsstraff eller inte?
Arbetet i Munkedal Vad har vi gjort? Arbete med betyg och bedömningsfrågor i samarbete med V8- kommunerna. ”Röda tråden”-träffar terminsvis, sv – ma –
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Orebro.seorebro.se/olauspetriskolan. orebro.seorebro.se/olauspetriskolan Meritvärde Meritvärde – Poängen av alla betygen som används för att konkurrera.
Begreppet undervisning Utbildning: Den verksamhet inom vilken undervisning sker utifrån bestämda mål Undervisning: Sådana målstyrda processer som under.
7 april. Temat i årets NP: Att göra gott? Hur kan vi göra livet gott för oss själva och för andra? Ge exempel! Resonera två och två – finns det något.
Politiskt deltagande: Ideal och normer för politiskt deltagande
Textcollage Arbetsområde i svenska under hösten.
Svenska Matematik So No Idrott Övrigt Lämnat tillbaka alla biblioteks
Förändrad kunskapssyn Olika tekniker
Hem- och konsumentkunskap
5A - LÄXOR v.15 Vad händer vecka 15? Vad händer längre fram?
5A - LÄXOR v.17 Vad händer vecka 17? Vad händer längre fram?
5A - LÄXOR v.16 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 16?
APL/praktik Riksgymnasiet Tullängsgymnasiet
Det här händer under vecka 42 Bra datum att ha koll på:
3. Ska inte alla få vara med?
6A - LÄXOR v. 7 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 7?
Välkomna på föräldramöte Torsdag den 25 augusti
Föräldramöte åk 6 29 augusti 2017.
Utbildningspresentationens rubrik
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Separation av ämnen Sedimentering och dekantering Filtrering
Begreppet undervisning
Sveriges Trafikskolors Riksförbund
Info
Utbildningspresentationens rubrik
Info
Prata politik - även efter Skolval 2019 Skolval 2019 är över och nu börjar det viktiga efterarbetet. Hur gick det? Vilka tankar finns i klassrummet efter.
Presentationens avskrift:

Ämnesövergripande SO-Sv-Bd Utvärdering

Tema Temat har varit ”Valet 2014” Ett samarbete mellan Samhällskunskap, Svenska och Bild. Temat sträckte sig över fem veckor

Vad hände? Eleverna skapade egna partier. I svenskan argumenterade eleverna. I samhällskunskapen testades samtliga förmågor. (demokrati och politik var det centrala) I bild skapade eleverna (bl.a. valaffischer)

Hur gick det? Höga betyg i SO. Högre än andra SO- ämnen. Bra resultat även i Sv och Bild. Större elevdelaktighet (enligt elevernas utvärdering).

Framgångsfaktorer Eleverna fick förförståelsen i t.ex. SO:n och sen i Svenskan var de säkra på vad de argumenterade för. Eleverna fick en större helhet i det specifika ämnet. Glada elever = Duktiga elever.

Hur ska det bli bättre? Bättre förberedelser inför temat. Tid ska avsättas för detta. Fler övergripande ämnesområden för att eleverna ska bli ”varma i kläderna”