Ledtråd: Världens starkaste björn

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Vikingatiden År
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Elsa Beskow.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Välkommen till Vialundskolan! =)
Sagan om den hungriga vargen
Människorna i Bambuchaparken. Familjen Eriksson Jonny Eriksson •Jonny är 14 år. •Jonny är storebror och är snäll, rik och skojig. •Han går i skolan och.
Sagan om Piffy.
Fågelryttaren Författare Adam Blade
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Om djur Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten. LARS 6 ÅR Kvinnodjur är duktigare.
Satsdelar.
Hans och Greta.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
Våra favoritsånger.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Presenterad av Susanne Jerkenstam
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Det var en gång en igelkott.
Barnens sagor.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
En bodig knoge: Pitbull, Ring mig, Tyst mobil, Blodig hämnd
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Jordens försvunna skatter
Fina kojan Av Helena Bross Axel och Omar hittar bräder som någon slängt. Axel säger att de ska bygga en koja. Kojan blir jätte bra. Det finns en arg tant.
 Jag gillar djur. Mina favoritdjur är: Kanin, Häst, Späckhuggare, Elefant och Giraff. Jag gillar Späckhuggare, Elefant och Giraff för att jag tycker.
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Vinter Eskil Söderlund
Så firade vi födelsedagar förr.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
SIM TEAM.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
C. S. Lewis.
Växtätande rovdjur.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
strumpmanen och superhjältarna Författare av Dan och Lotta höjen. Bilder Ingela p Arrhenius. Strumpmannen är en superhjälte han redar folk.Nästan.
Typiskt för saga Handling Personer Hjälpare och ”stjälpare” Miljöer
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Alfred NOBEL.
Grej of the day Ledtråd: dagbok, gömd.
Rättigheter och rättsskipning
Att Skapa Serier.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Det var en gång en häxa som heter Bu. Bu tycker om att skrämmas, trolla och blanda en trolldryck. Bu bor i en kyrka. En dag skulle Bu flyga med sin kvast,
Den magiska dörren.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Av Jesper, Fabian och Simon
LEDTRÅD: Skuttande gnagare. KANINER RASER Det finns många olika raser men vanligaste är: dvärgvädur, lejonhuvad, hermelin och belgisk jätte. Det här.
1 1Asien XNordamerika 2Europa Gingo ! BARN Sommar-OS var 2012 i London. I vilken världsdel ligger London? Fotboll.
Veckans fördjupning handlar om en känd seriefigur som fyller 50 i år. Vet du vem det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.
Jämställdhet Vad är det?.
Jämställdhet Vad är det?.
Fyra sfi-elever berättar om sina familjer.
Människorna i Bambuchaparken
Dagens ledtråd: En kramgo vän.
Presentationens avskrift:

Ledtråd: Världens starkaste björn

BAMSE Tecknad björn . En seriefigur som föddes 1966. Bamses pappa som hittade på serien heter Rune Andréasson. Bamse blir stark av dunderhonung som farmor lagar. Andra får ont i magen i tre dagar. Bamses barn heter Nalle-Maja, Teddy, Brum och Brumma. Bamses bästa kompisar heter Lille Skutt och Skalman. Bamse är stark men snäll och tycker inte om att slåss.

Bamses bästa kompisar heter Lille Skutt och Skalman. Lille Skutt är en kanin som är rädd för allt men väldigt snabb. Skalman är en sköldpadda. Uppfinner saker. Har en mat-och sovklocka i sitt skal.

-Bamse blir stark när han äter dunderhonung. -Farmor lagar dunderhonungen som Bamse blir stark av. Bamses dotter Nalle-Maja blir också stark av honungen. -Alla som äter av dunderhonungen förutom Bamse, biet Surre och jätten Gluff Gluff får ont i magen i tre dagar.

Bamses familj; Brummelisa, fyra ungar, farmor

Bovar i Bamses värld Kända Bamseskurkar; Krösus Sork, Vargkusinerna, Sjörövarna, Knocke och Smocke, räven Reinard. Motto; ingen blir snäll av stryk. En gång kastade Bamse upp några elaka troll i toppen på en gran.

Bamse frågor: Vad är Bamse och hans familj för djur Bamse frågor: Vad är Bamse och hans familj för djur? Vad äter Bamse för att bli stark? Vad heter Bamses bästa kompisar? Vad händer om någon äter av dunderhonungen? Hur tycker Bamse att man ska vara mot andra personer? Vad gjorde Bamse med de busiga trollen? Vad heter Bamses flicka som också blir stark av dunderhonung? Vad heter bovarna i Bamses värld?