Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna.
Advertisements

Ansökan -Skickas in av den sändande skolan - Senast 1 december (poststämpel gäller) Comenius Elevmobilitet Ansökan.
Utveckling Hylte 23 april 2013.
Några bilder som hjälper oss att minnas vad som hänt.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Arbetslivsintroduktion
Träning ger färdighet!.
Införande av Meliors läkemedelsmodul för slutenvård på
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Barn och Unga i Halland Presentation Särskild inriktning BOU-satsningen Systematisk uppföljning utifrån BBIC och systematiserad kunskap om.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande fiskeriprogrammet Presentationen.
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Måsens pedagogiska år 2010 /2011
Mot en nationell elevhälsodatabas med utgångspunkt i hälsosamtalet
Presentation av Fibernät i Vena Resan började med mötet i Bygdegården i november Vad gjorde vi sen? Vad händer härnäst?
Sammanhållen Hemvård i Gävleborg – arbetsläge och tidplan för beslutsprocess och genomförande December 2011.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. I Halland finns ca fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt av dem är bebyggda. Vi är.
- Ett samarbetsprojekt mellan KLARA i Varberg och Coompanion Halland
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Referensgruppsmöte Kalmar Pilotlän – hur många ska det bli? Nya = Norrbotten, Skåne och Dalarna Miljödepartementet Vad kan ni lära dem?
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Stöd för kommuner i hantering av strandskyddsregelverket Strandskydd i Norrbotten.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Varselvågen 2012 Ann-Christin Jans. Inkomna varsel, nov ___________________________________.
Arbetsmarknadsläget 10 juli 2009 Regionutvecklingssekretariatet Analys och uppföljning.
Arbetsmarknadsläget 22 september 2009 Regionutvecklingssekretariatet Analys och uppföljning.
| Blåsdysfunktion enligt Nikola i Senior alert Sverige januari – september 2014 (data uttagen )
Läkarmedverkan i hemsjukvård
Handledsvärmare ****************** **************** 
Projektstruktur Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Förslag till kompetensutvecklingsprogram för anställda inom funktionshinderområdet i Halland, för åren Augusti 2015.
1177 Vårdguiden på webben Senaste nytt och vidareutbildning i kontaktkorten Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
Regionbildning på gång? 18 augusti Lång dags färd mot ……? ?
Presentation av projektet Halland har tidigare varit en stark förebild för övriga Sverige när det gäller utvecklandet av kvinnors företagande I dagsläget.
Tidplan efterskottsbetalning September 2016 Sida 1 Tidplan för efterskottsbetalning inom assistansersättning.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
From Great To Excellent
Familjecentraler Uppsala län
Familjecentraler Uppsala län
Regionkommun i Dalarna 2019
BOSS uppstartskonferens
Svenska Brukshundklubben
Det här är vi! Jössenavet ekonomisk förening.
Case för Vimmerby kommun Lönekartläggning
HbA1c <50 efter kost beh
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Uppstart arbetsgrupper
Uppföljning Tillväxtstrategi Halland 2017
Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Banarbets- processen.
RVU Stockholm 2015 Trafikförvaltningen, Strategisk utveckling
Förstudie Friluftslivets år 2020
Nationellt kliniskt kunskapsstöd
Spelar och föräldramöte
Skördeutfall 2018 Halland.
Skogskollo sommaren 2018 Tjejer som börjar årskurs 5 och 6 till hösten (födda -06 och -07) Uppleva och lära sig mer om skogen Prova nya saker Träffa nya.
Samordningsförbundet
SVOM Utskrivningsklara.
Årskursinformation Årskursinformation A
Årskursinformation för årskurs 1
Årsaktiviteter för Kretsar och Klubbar Byggnads MellanNorrland 2019
Arbetssättet i Skara under projekttiden
Presentationens avskrift:

Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet. Projektet genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan, med stöd av Region Halland och Länsstyrelsen Halland via Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Bakgrund

Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren. I Halland kom den senaste upplagan av ”Gods & Gårdar” ut Vi skapar 2000-talets ”Gods & Gårdar” i form av en digital databas som publiceras på 2hektarhalland.se Syfte

Dokumentationen sker genom fastighetsbesök, då vi fotograferar mangårdsbyggnad och ekonomibyggnader. Ägaren fyller i en blankett som sammanfattar gårdens historia från 1940-talet och framåt samt hur gården nyttjas idag. Det insamlat materialet lagras i en internetbaserad databas. Metod

Inventerarna utgörs av arbetssökande inom Fas 3 (och 2) i Jobb- och Utvecklingsgarantin. Grupperna för varje kommun utgår ifrån SV:s lokala kontor, med projektledare i Falkenberg. Organisation

Halmstad – 7 personer inskrivna (4 st ”i fält”, 2 st med administrativa uppgifter lokalt, 1 st med regionala arbetsuppgifter) – Startade i augusti/september 2010 – Ca 1000 av 1250 fastigheter klara – 170 fastigheter på de listor som är kvar; Harplinge, Haverdal, Holm och Kvibille – Resten har avböjt, eller skjutits fram av div orsaker – Kommer att vara klara på ca 8 mån, 2 bilar, i snitt fast/vecka och bil – Fortsätter nu med uppstart av Laholm Nuläget

Falkenberg – 3 personer inskrivna (samtliga kombinerar ”fältverksamheten” med administrativa uppgifter) – Startade i augusti/september 2010 – Ca 300 av 1650 fastigheter klara – 1 bil sept-okt, 2 bilar nov-april – Stora ”inlandsområden” som tar tid (ca 180 fastigheter i Ullared klara på 7 månader, ca 7 st/vecka) – Större andel som ej vill delta, än i Halmstad – Behov av minst 2-3 st personer ytterligare (minst en bil) Nuläget

Varberg – 3 personer inskrivna (samtliga kombinerar ”fältverksamheten” med administrativa uppgifter) – Startade i februari 2011 – Ca 40 av 1650 fastigheter klara – 1 bil sedan en dryg vecka tillbaka – Lång igångsättningsfas – Behov av minst 2-4 st personer ytterligare (2 st bilar) Nuläget

Laholm – Halmstadgruppen startar upp under maj/juni – Komplettering lokalt sker under hösten Kungsbacka – Planering med Arbetsförmedlingen sker inom kort. – Målet är att 2 st bilar ska börja rulla i sommar. Hylte – Kontakt med Arbetsförmedlingen sker inom kort. – Målet är att 1-2 st bilar ska börja rulla efter sommaren. Nuläget

Databasen – Byggdes under november-februari, inväntar i nuläget uppladdning av bearbetad grunddata. – Användargränssnittet korrekturbehandlas och finjusteras. – En kombination av skärmdump och arbetskopia ser ut så här… Nuläget