Civilförsvarsförbundet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3 av 4 lever med psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående.
Advertisements

ÖPPNA JÄMFÖRELSER Trygghet och säkerhet ÖPPNA JÄMFÖRELSER Trygghet och säkerhet 2010.
Handbok för Civilförsvarsförbundet
Kort information om lasarettets brandskydds- & säkerhetsarbete,
Logga.
Civilförsvarsförbundet Jönköpings län
Hjärt-lungräddning samt AED - hjärtstartare
Hjärtat Hjärtat är en muskel, som är något större än din knutna hand. Hjärtats uppgift är att pumpa runt blodet i din kropp. Hjärtat har fyra sammankopplade.
Civil AB Stödjer Civilförsvarsförbundets ideella verksamhet för ett säkrare liv hela livet – även i utsatta lägen.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Etiska resonemangsmodeller
72 timmar som gör skillnad
SKÅNE. BLEKINGE KRONOBERG ÖSTERGÖTLAND KALMAR LÄN.
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
30-minutersmetoden Så organiserar du frivilliga i en kris- eller katastrofsituation Avsnitt 1: “Förberedelser” Avsnitt 2: ”Katastrof - Ingen förvarning”
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Blekinge Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige.
Haparanda Stads Kvalitetssatsning
Civilförsvarsförbundet
OKUNSKAP ÄR FARLIGT – INTE VATTEN. SKA PRATA LITE OM… …En vattensäker kommun …Myndigheten för säkerhet och beredskap …Konsumentverket …World Conference.
Hjärtstopp utanför sjukhus.
BUDGET- OCH SKULDRÅDGIVNINGEN. VI HJÄLPER INVÅNARE I … Karlstad Grums Forshaga Hammarö.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Maria Jansén Länsmuseernas samarbetsråd, Länsstyrelserna och Riksantikvarieämbetet.
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
Samhällets krisberedskap – kommunen i fokus
Vad är FRG? En organiserad grupp av frivilliga med särskild utbildning
Dels för ett effektivt förebyggande arbete
Ett säkrare liv hela livet – även i utsatta lägen.
Vad är Civilförsvarsförbundet? En frivillig, idéburen, ideell aktör inom samhällets säkerhet och krisberedskap Vi finns för att hjälpa oss själva och andra.
SKYDDSNÄT BEHÖVS. BLI MEDLEM. Medlemsvärvning 2015.
Samverkan inom distriktet. Säkerhet i vardagen Material från MSB m fl. – GRATIS! Fallolyckor, trafik, brand och brott Det finns mycket man kan göra själv.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Sökning gjord
Krishanteringssystemet & grundläggande lagar
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Välkommen till ordförandekonferens 17 september2015.
BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.
72 timmar som gör skillnad
RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING JÄMTLANDS LÄN UPPFÖLJNING AV REGIONALA DIGITALA AGENDOR September 2015.
Svenska Pistolskytteförbundet Krishantering Kriskommunikation.
FASTIGHETS- BRANSCHENS REKRYTERINGSBEHOV RAPPORT
Civil AB Stödjer Civilförsvarsförbundets ideella verksamhet för säkrare och tryggare liv.
Civilförsvarsförbundet För säkrare och tryggare liv.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Tankar om det civila samhällets roll i utvecklingen av sociala trygghetssystem Gunnel Axelsson Nycander, Svenska kyrkan Medförfattare till Pengar i handen.
Antal olyckor januari-juni *2014 jämfört med medelvärde år **2015 jämfört med medelvärde år ***2016 jämfört med medelvärde år LänMedelv.
Företagarpanelen – Q3, 2008 Augusti 2008 Jönköpings län.
Antal olyckor januari-november
72 timmar som gör skillnad
- Hjärtstartarregistret
Va med och påverka Örebro!
POSOM Psykiskt och Socialt Omhändertagande vid olyckor och katastrofer som inträffar i kommunen eller berör kommunens invånare Består av en Ledningsgrupp.
För säkrare och tryggare liv
Välkomna! First Aid Medical Sweden. Dagens innehåll ▪Statistisk ▪ vikten av tidig HLR? ▪Prioritera på olycksplatsen! ▪ Hur ser jag att det är ett hjärtstopp?
Hjärt-lungräddning vuxen
SMS Livräddare och Hjärtstartare
Start 3 oktober 2016 Alla ”larm” aktiverar SMSLivräddare inom larmkriterierna medvetslös med onormal andning eller ingen andning Statistik från 2014 Stockholm,
IDAG finns sannolikt närmare vildsvin i Sverige!
Triagering – rätt vård till rätt patient i rätt tid
Antal olyckor januari-december
Presentation av valberedningen
Månadsstatistik till och med april 2017
Förgröningsrådgivning
Arbetssätt för psykisk hälsa inom primärvården
Civil AB Stödjer Civilförsvarsförbundets ideella verksamhet för säkrare och tryggare liv.
Medlemmar och engagemang

Presentationens avskrift:

Civilförsvarsförbundet Civilförsvarsförbundet är en medborgarrörelse vars mål är att förebygga otrygghet i samhället. Det gör vi genom hjälpinsatser, utbildning av barn och vuxna, information samt opinionsbildning.

Civilförsvarsförbundet Arbetar lokalt. Finns där människorna finns Vänder oss till vuxna och barn Vår styrka: medlemmarnas kompetens + engagemang Är cirka 20.000 medlemmar i närmare 200 lokalföreningar Kansliet ligger i Solna (Smidesvägen 12)

FRG hjälper lokalsamhället Förstärkningsresurs vid kris men även till vardags Finns i 131 kommuner (45% av Sveriges kommuner, september 2012) Civilförsvarsförbundet är navet och har utbildningsansvaret Max ger överblick över resurser 30-minutersmetoden ger möjlighet att ta hand om spontanfrivilliga.

”Hjärta att hjälpa” En person i timmen dör av plötsligt hjärtstopp Rätt hjälp snabbt ökar chansen att överleva med 70% Defibrillering enda sättet att starta om hjärtat Defibrillator = hjärtstartare Över 2.000 hjärtstartare utplacerade www.hjärtstartarregistret.se visar var hjärtstartarna finns. Allt görs på ideell basis.

Akutgrupper Akutgruppen finns till hands vid evenemang där det behövs beredskap för olycksfall Akutgruppen kan ta hand om allt från skavsår till hjärtstopp Civilförsvarsförbundets akutgrupper finns än så länge i följande län: Örebro, Värmland, Östergötland, Västra Götaland, Blekinge och Skåne.

Säkerhet till vardags och vid kris Civilförsvarsförbundets självskyddskoncept ”Din trygghet” hjälper människor att själva förebygga och förbereda sig samt hantera olyckor och kriser. Finns för både vuxna och barn.

Andra utbildningar Energiinformation för allmänheten. Blackout är ett krishanteringsspel framtaget av Civilförsvarsförbundet. Syftet med spelet är att lära sig hantera de situationer som uppstår vid längre elavbrott. Utbildning i HLR (hjärt- lungräddning) och D-HLR (HLR med scenarioträning med hjärtstartare) och första hjälpen.

Informationsverksamhet Civilförsvarsförbundets webbplats ger råd och tips till allmänheten vid händelser som kan uppstå såväl till vardags som vid kris. Civilförsvarsförbundet hjälper även andra organisationer att sprida samhällsviktig information.

Opinionsbildning Civilförsvarsförbundet kontinuerligt arbetar på olika sätt för att lyfta fram de civila frågorna. Det sker genom kontakter med politiker och andra beslutsfattare och via debattartiklar, insändare och liknande.

Kontaktuppgifter Webb: www.civil.se Anders J Andersson, kommunikationsansvarig aja@civil.se 08-629 63 70, 070-540 15 65