Utrotningshotade djur

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Råd till barn och föräldrar
Geografi Henrik Carlsson.
Kolets kretslopp Det finns kol i nästan allting som vi äter och dricker. Kol är en viktig byggsten i allt levande och eftersom allt levande föds, växer,
Jättepandan.
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
Levnadsvillkor och resursfördelning
Solsystemet Sid
VÄLKOMMEN TILL SVERIGE
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Könsorganen Puberteten Menstruation Befruktning Preventivmedel
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Ett tema om befolkningen i världen
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Rymden Albin Andersson.
DJUR del 3.
Järv Timmy Svensson 2012.
Hotet mot miljön.
DEN STORA KVINNO- FRIGÖRELSEN 1800 – TALET I SVERIGE .
Av Victor Karlsson 20 november 2014
Lite om fosterutvecklingen
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Färöiska Färöarna tillhör Danmark men har ett eget språk och styr lite själv Färöiskan fick ett eget skriftspråk under 1800 talet När dem hade fått egen.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Växtätande rovdjur.
måndag den 17 november 2014 Av Ebba Wester
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
5 TIMMAR Varför 5 timmar? Vad kan du göra på den tiden?
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Mindre tecken. Mindre tecken 9. Kriga mot turkarna (mongolerna)
Lite om fosterutvecklingen
Text av Emran Safi Myskoxe.
Av : Joel, Olivia, Emma. C & Klara 16/12-14
Savannen Av: Felicia och Oliver.
Av: Elina Räv.
Klimatet. Det blir bara varmare och varmare. Djuren har det svårt att överleva. Isen smälter, avgaser från trafik och fabriker är ett av skälen till att.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Älg Isak Magnusson 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Kolets kretslopp.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Rådjur Ett hanrådjur väger ungefär kilo och ett honrådjur väger ungefär kilo. Det är det mest vanligaste djuret som finns i våra tregårdar.
Norge Bild tagen från clipart.
IGELKOTT IGELKOTT.
1800-talet.
Av: Julia Almén Rådjur.
Island.
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Miljökollen Ett projektarbete av Sara Roxbo, Sandra Strömstedt & Maja Sjöquist Nv3a.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Europas sista vildmark
Naturlandskap blir kulturlandskap
Pandan. En fullvuxen pandan blir mellan 1,5 och 1,7 m lång och väger mellan kg. Mankhöjden hos honan är ungefär 75 cm och hanens upp till 90 cm.
Brunbjörnen och igelkotten
Veckans fördjupning handlar om något som påverkar oss alla. Vet du vad
Naturlandskap blir kulturlandskap


Arktis.
Presentationens avskrift:

Utrotningshotade djur

Pandor: Pandor är reserverade djur som gillar att vara ensamma. De träffar nästan bara andra pandor under parningsperioden som börjar i mitten av mars till början av maj och fortsätter sex veckor framåt. Honorna är bara mottagliga för befruktning under 2-3 dagar vilket gör det svårt då hon även är motvillig att para sig. Ungarna föds utan hår och väger inte mer än 100-160gram. De diar mamman under 6 månader och växer långsamt. Här är lite snabbfakta om pandor: Pandor har levt på jorden sen 2-3 miljoner år tillbaka De äter bambu 14-16 timmar om dagen (drömliv) Mer än hälften dör unga av sjukdomar eller att mamman råkat krossa den med sin vikt. https://www.youtube.com/watch?v=Z4A8pIi-NpU

Isbjörnar: Visste du att? Isbjörnen är ett ganska ensamt djur då den oftast lever för sig själv, om den inte fastnar på land under den isfria perioden i Arktis, och när det är parningsdags. Honorna parar sig vid tre års ålder och får ca 1-3 ungar efter några månader runt nyår ungefär går mamman i ide men ungarna får näring genom att äta medans hon sover. När ungarna är ungefär tre månader lämnar de idet och sedan stannar de vid sin mammas sida tills två års ålder. Under de två åren lär mamman ungarna hur de överlever i den arktiska miljön. Hanarna däremot stannar ute hela vintern och går inte i ide. Isbjörnen har elva centimeter tjockt lager av fett och utanpå det har dem ett lager av tjock varm päls. Deras tassar fungerar som paddlar i vattnet och enorma snö skor på land. De är duktiga på att simma och kan komma upp i 500 kilometer i timmen. Isbjörnen är hotad och har varit under en längre period. Illegal jakt och globaluppvärmning har fått isbjörnarna att björnarna att börja försvinna. Isen smälter tidigare varje år på grund av växthusgaser i atmosfären. Detta innebär för isbjörnarna att de inte kan fylla på sina fettreserver inför sommaren. Visste du att? Isbjörnen har ett andra genomskinligt ögonlock som fungerar som ett par simglasögon och skyddar ögonen när de simmar. Under sommaren spenderar isbjörnarna en fjärdedel av sin tid med att sova Bli isbjörnsfadder http://www.wwf.se/insamlingsportal/fadder/isbjrnsfadder/1464931-isbjrn-start-b