Ekologisk hudvård Av Josefine Willman Varför Ekologisk hudvård? Den naturkosmetiska hudvården är en växtbaserade hudvård. Det finns idag flera fina märken.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Trygghetsvandring Resultat av trygghetsvandringen från 30 maj av unga. Ungdomsombuden tillsammans med Trygghetsgruppen från UngDialog.
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Optik Läran om ljus.
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
FASER I ARBETSGRUPP.
Del 1 - Den unika Broccolieffekten - i kroppen
Känn ditt läkemedel Med sikte på att den egna medicineringen lyckas Föredragshållarens namn.
När mentaliserings-förmågan brister
Barnanpassad utredning
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
Värme är rörelse.
Naturreligioner Eller de skriftlösa folkens religioner eller traditionella religioner eller…
Fallint! I Västerbotten uppmärksammas fallolyckor bland personer över 65 år med en veckolång kampanj. Kampanjen startar 1 oktober på FN:s internationella.
Åk 9 - året då det händer -.
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Anatomi Läran om kroppens uppbyggnad
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Den nakna sanningen om din hud
Frisörer - handeksem Handeksem 2-3 ggr vanligare Blondering Hårfärger
Kort om | Skinn. Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett.
Kort om | skötselråd.
DET HÄR BEHÖVER VI FÖR ATT MÅ BRA:
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Luftföroreningar känner inga gränser.
ERGONOMI Vad är det?.
Varför tror människor.
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Huvudet är det allra viktigaste du har.
Strömslundsskolans Värdegrund.
Vad är du för typ av person?
Som vanligt tog vi oss en titt i kylen sent igår kväll.
Källa: Age UK och FOU Välfärd (Region Västerbotten) Ramla inte! I Gävleborg uppmärksammas fallolyckor bland personer över 65 år med en veckolång kampanj.
Sång till Friheten Du är det finaste jag vet Du är det dyraste i världen Du är som stjärnorna Som vindarna Som vågorna Som fåglarna Som blommorna på marken.
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Respekten för människan
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
MOTIVATION.
Vad är hållbart resande? Smarta val i vardagen Smarta val för Plånboken Hälsan Miljö Smarta val för framtiden.
SAMARBETE - OM ATTITYD, FÖRSVAR OCH ATT BEVAKA EGNA INTRESSEN.
Kommunala Miljöchefer Foresta 13 mars SE UPP MED FARLIGA KEMIKALIER FÖR BARN - De minsta exponeras mest! Ethel Forsberg.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Mineraler och vitaminer
Vad finns i maten?.
öppnadata.skl.se – verktyget  Få upp intresset för att publicera öppna data  Ta bort tröskeln att publicera öppna data  Få till stånd en efterfrågan.
Blodet Blodtransport.
Exempel på elevsvar uppgift 1
1. Genomför enkäten och redovisa resultatet 4. Vid vilka tillfällen fungerar bra eller hyfsat bra redan idag? Vad är det som gör att det funkar vid dessa.
Drogvaneundersökning Genomfördes på Arenaskolan och Ala skola den augusti 2015 Utomstående funktionärer 513 av 579 elever deltog Åk 7: 165.
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
Kommunikationspass Jag heter
Visste du detta? Allteftersom du åldras, förbrukas den energi i huden som behövs för att bekämpa fria radikaler och skydda mot oxidativ påfrestning, vilket.
Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.
A NSIKTSMASKER – RENA OCH GE NÄRING. Lermasker Blandas ihop av terapeuten. Mixa ett torrt puder och en aktiv ingrediens till en jämn slät pasta. Ingredienser.
R ENGÖRING I ANSIKTSBEHANDLINGAR. RENGÖRINGSPRODUKTER Lotion: ”Olja i vattenblandning”, lätt, uppfräschande, för blandad och överbelastad hud Mjölk: Oljebaserad.
Inkluderar även viktiga youtube-klipp på bloggen:
Hygien i puberteten.
Hållbar utveckling Ekologisk hållbarhet Ekonomisk hållbarhet
Företags-namn Produkter och tjänster
Det går att förebygga trycksår
FYN – frisörlicens – delprov (A)
Cirkulär ekonomi ”Den enes avfall är den andres skatt.”
Ekologisk hudvård Av Josefine Willman.
SKANNER-MÄTNINGAR OCH VARIABLER
Presentationens avskrift:

Ekologisk hudvård Av Josefine Willman

Varför Ekologisk hudvård? Den naturkosmetiska hudvården är en växtbaserade hudvård. Det finns idag flera fina märken som arbetar med ren vegetabilisk hudvård av hög kvalité. Alla märken har sin speciella doft, syn och stil på hudvård. Men det finns en gemensamma nämnare och i grunden gemensam syn på hur man använder produkterna bäst. Här kommer lite tips på hur man kan använda produkterna och hur man på ett enkelt sätt kan gruppera in hudvården i 3 faser.

Rengörande fasen Den rengörande fasen är den viktigaste. Att rengöra sin hud oavsett om man använder krämer eller smink gäller det för alla. Alla utsätts vi för mer eller mindre föroreningar, vi svettas alltid lite, sitter i syrefattiga rum, petar och pillar oss i ansiktet. Rengöring bör alltid göras på kvällen (i vissa fall på morgonen) Tips på rengöring: Rengöringsmjölk Rengöringsskum Rengöringskräm Ansiktsvatten Rengöringsolja Peeling Använd gärna tvättsvampar.

Vårdande Fasen Den vårdande fasen är de produkter som ska ge vård och förändring vid hudproblem eller om huden känns trött. De vårdande produkterna ska hjälpa huden att läkas, byggas upp, reparera cellskador och få näring, vilket är lämpligaste på kvällen innan läggdags. Vårdade produkter: Ansiktsolja Ansiktsmask Lermask Fuktmask Krämmask

Skyddande fasen Den skyddande fasen är den delen av den vardagliga hudvården som ska ge ett visst skydd mot de yttre faktorerna som kan påverka huden. Tex i arbetsmiljö, datorer, sol, vind, vatten, avgaser, att man pillar och petar sig i ansiktet och allt annat som hör dagen till. Skyddande produkter: Ansiktskräm Solskydd Foundations och make up

Värt att tänka på: Huden är en spegel av Ditt inre