Industriell Produktion KTH Kursinformation KTH Industriell produktion Brinellvägen 68 100 44 Stockholm MG2032 Automatiseringsteknik fk.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Planering, genomförande av undervisning och bedömning enligt Lgr 11
Advertisements

EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Säkerställd intern styrning och kontroll
Vetenskaplig studie av det alkoholpreventiva
Ett Sverige i förändring
Eleven skall . *  kunna redogöra för viktiga faktorer i den tekniska utvecklingen, både förr och nu, och ange några tänkbara drivkrafter bakom denna,
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
Teknik 1 utifrån förmågorna och centrala innehållet Vad teknik är
Viktiga utgångspunkter
Föreläsning 7, Kapitel 7 Designa klasser Kursbok: “Objects First with Java - A Practical Introduction using BlueJ”, David J. Barnes & Michael Kölling.
Nordic Quality – internpresentation Nordic Quality i korthet •Nordic Quality är en kvalitetsmärkning som certifieras av det oberoende nordiska certifieringsorganet.
Post- och telestyrelsen Nn a Alla i Sverige ska ha tillgång till effektiva, prisvärda och säkra kommunikationstjänster. Trygghetslarm Anna Lindgren Konsumentmarknadsavdelningen.
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
Förmågor & Centralt innehåll
Ett samarbete mellan Helsingborgs lasarett och Lunds Tekniska Högskola Institutionen för Design vetenskaper LTH ” Att bygga kylskåp och bilar …”
Teknisk Fysik och Elektroteknik (Y)
G I S Strate Kan GIS löna sig? 3.
UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TILLHANDAHÅLLARAVDELNINGEN Beslut i kommunfullmäktige 8/ Gemensam ingång för ansökan om förskoleplats Fördelning av 30 timmar.
Turismen växer fram kapitel 2
Jordbruk och landsbygd
9. Att fatta beslut med all information på ett ställe – oavsett var informationen kommer från Koordinater FotoRitningar Tekniska Karta beskriv- ningar.
UR LTU:S strategi LTU ska utveckla sin förmåga att arbeta med högkvalitativt flexibelt lärande.
NyA – nytt nationellt antagningssystem
Kurslitteraturen består av 11 kapitel som var och en belyser olika delar av automatiseringstekniken. De utgör fristående delar men har en gemensam röd.
Att ta tempen på den unga målgruppen
Thomas Westin Kursens PM
Christer Lie KTH/NADA/Medieteknik och Grafisk produktion
Umeå universitet Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Här finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta.
Så vill vi ha det i Norrbotten Likvärdig vård i länet oavsett bostadsort – Enhetliga bedömningar & prioriteringar – Enhetliga rutiner & utrustning Nöjda.
GK/ÖK:ITO HT06 IT i organisationer.
EN KOMPLETT INDUSTRIPARTNER ! ALLMÄNT OM MELSEC STYRSYSTEM.
Checklista Identitetshanteringssystem för SWAMID 2.0
FRAMTIDEN KAOS! KRIS! Hur blir det nya samhället? JORDBRUKS- SAMHÄLLET
Informationssäkerhet - en översikt
Lantmäteriets informationsförsäljning
Storstockholms brandförsvar
Folksams resa mot en centraliserad övervakning
AUTOMATION SMÅLAND GISLAVED, 4/ Cecilia Warrol Programchef Produktion2030.
Säkerhet på skolan Industriell teknik och management Närmaste utrymningsväg Återsamlingsplats Vid större olycka/brand, återsamlingsplats KTH hallen KTH:s.
Värdemigrationsprocesser i teorin – en resa i tid och rum Av Lise-Lotte Gustafsson & Olof Franck 1 december 2008 Sverige i Europa, Europa i världen Interkulturell.
The Capital of Scandinavia Artikelinformation förenklar handel med belysningsartiklar Anders Hedlund, Trafikkontoret.
BETYGSKRITERIER I GEOGRAFI
Pedagogisk planering Brönjaskolan
 Vad innebär jämställdhet?  Jämställdhet i regionala systemanalyser  Jämställdhet i åtgärdsplaneringen Jämställdhet och investeringsplaneringen.
Produktionssystem.
En kurs för att hitta din affärsidé
1.
1. Vad är egentligen GIS ? GIS Attityder Förmåga hos användaren OrganisationTeknik Doktrin/Strategi EtikArbetsmetoder Information.
ALTERNATIVA BRÄNSLEN OCH FORDON BRÄNSLECELLSDRIVNA FORDON Carlos Sousa AGENEAL, Local Energy Management Agency of Almada.
VÄLKOMMEN Forskningsportalen Livsmedels- och läkemedelsproduktion LTH Lunds universitet Anders Axelsson, Rektor LTH.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
EN SENSATIONS-, AKTIONS, OCH INTERAKTIONSTEKNIK. KUNSKAPEN OMORGANISERAS.
IT, SYSTEM OCH VERKSAMHET
Mobiler.
Design & Utvärdering, 5 poäng Metoder & Tekniker ”Character of Things” Fredag den 24/3 Informatik A.3.
Geografi Vad är geografi? Varför ska vi läsa geografi?
Ett samarbetsprojekt mellan KTH & Einar Mattsson
ENERGIOPTIMERING Läckagesökning Konfiguration Styrning Efterbehandling
VÄLKOMMEN. Struktur kandidatprogram Geografi fördjupning 2 30 hp Geografi fördjupning 1 30 hp År 3 Valbara kurser 30 hp År 2 Geografi forts.kurs 30 hp.
Hur skapar vi robusta välfärdstjänster? Samhället förlitar sig allt mer på nätinfrastrukturen. Vad finns det för risker med detta och hur skapar vi robusta.
Industriell produktion Kurser vid Industriell produktion Mats Björkman 013 – ,
Sv Teknisk strategi i NyA Planering Presentation på NUAK Reijo Soréus Pass 2:7.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Teknik Vad ska vi göra i tekniken?. Vad är skolans uppdrag? När vi lär oss inom skolan kommer vi att arbeta utifrån olika tankesätt  Historia  Internationellt.
Daniel Nylén, Institutionen för Informatik Design 1.
Hälsa på samhället nivå
Statusbedömning av byggnadsverk
Klas Gustafsson Vice VD Tekniska Verken i Linköping AB
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
Delprojekt 4 – Kvalitetsuppföljning av APL
Presentationens avskrift:

Industriell Produktion KTH Kursinformation KTH Industriell produktion Brinellvägen Stockholm MG2032 Automatiseringsteknik fk

Kursinformation Välkommen till fortsättningskurs i Automatiseringsteknik. Samhället och dess processer har under de senaste åren genomgått en kraftig förändring. Datateknikens utveckling och dess möjligheter till informationshantering har inneburit ett paradigmskifte. Jordbrukssamhället förändrades mot ett industrisamhälle där människor flyttade in till städerna. Industrisamhället genomgår nu en förändring där informationstekniken medför att verksamheten inte behöver vara centraliserad. Flyttåget har kanske vänt?

Utvecklingen För tillverkningsindustrin har också informationsteknikens snabba utveckling inneburit nya möjligheter. Digitaliseringen av ritningar, överföring av komponenters data till maskiner, övervakning av anläggningen etc har alla inneburit att processerna har effektiviserats. Spårbarhet av eventuella problem är andra möjligheter. Det är inte bara de tekniska systemen som genomgått en kraftig förändring. Även de administrativa systemen har utvecklats. Kalkyl- och ordbehandlingsprogram har haft samma betydelse som CAD för ingenjörer. De senaste åren har också funnits en tydlig trend att söka koppla samman de tekniska systemen med de administrativa för att skapa en miljö där man kan få en total överblick av tillverkningsprocessen. I kursen kommer vi att studera hur denna förändring har skett och vilka konsekvenser det har fått för montering och hantering inom tillverkningsindustrin.

Kursinnehåll Kursen är en fortsättningskurs på MG1102 Automatiseringsteknik. Denna grundkurs innehåller avsnitt som kan betraktas som delvis fristående från de övriga men samtidigt utgör delar av en större helhet. Ambitionen med fortsättningskursen är att dels fördjupa och bredda dessa avsnitt men även att ta upp sådant som inte täcks av grundkursen men som är relevant kunskap inom ämnesområdet. Fortsättningskursen tar bl.a. upp standard för utrustning och metoder inom automatiseringstekniken. Grundkursen kommer i denna betraktelsemodell att omfatta den nedre delen, Control Systems. En naturlig nivågruppering av fortsättningskursen blir därmed nivån över, Manufacturing Operations Systems och med en utblick mot den översta, Enterprise systems.

Under kursen genomför vi flera laborationer i vårt välutrustade laboratorium. Informationshanteringen i systemet är en central del av innehållet. Kursinnehåll

Monteringsteknik är en annan väsentlig del - där vi studerar hur en produkt bör utformas för att kunna monteras på ett bra sätt. Kursinnehåll

Välkommen att ta klivet in genom dörren till framtiden! Har du frågor eller vill besöka institutionen tar du kontakt med: Richard Hagelberg Telefon:08 – Brinellvägen 68