Forskningen har börjat!. Den 27 februari 1978 spelades Sven Loberg in på kassett och inter- vjuades av Lena Dal- qvist och Eva Liljedahl som också tog.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Advertisements

Att förstå anonymiteten (översättning från
Sagan om den hungriga vargen
Kom igång med Disgen En distansutbildning av Bengt Kjöllerström E-post: Se min antavla Kom igång med Disgen.
Kom igång med Disgen Sök släktingar i Disbyt och CD-skivorna Sveriges befolkning. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post:
Kom igång med Disgen Distanskurs med Bengt Kjöllerström
En Dag i Ramadan Ramadan
Frågor som underlättar för ungdomar att testa sitt cannabisberoende/missbruk och sitt missbruksmönster.
Immigrant-institutet ¤ Immigrant-institutet är en frivillig organisation med syfte att vara ett nationellt forsknings- och dokumentationscentrum om invandrare,
Svensk Förening för Radioekologi 10 år,
Är en ideell förening vars ändamål
Att läsa och studera.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
_______________ _____ ____________ __________
Kan du omvandla 80 km/h till m/s?
Internet Den som söker han finner. Internetkunskap (Ingela Ek) Fem vägar till en hemsida 1. Given adress 2. Hämta en adress från dina favoriter 3. Använda.
INFORMATIONSKOMPETENS 3
Servicekunskap Hur vill du jobba med boken?
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Kom igång med Disgen 4 Registrera dina barnbarn i Disgen. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kom igång.
Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Ulf P Andersson Miljösamordnare Göteborgs universitet. HU GÖTEBORGS UNIVERSITET.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Grundkurs i Internetsökning
Figur 2 Antalet konkurser i Lunds kommun
Resultat av kvalitetsundersökning Äldreomsorg Linköpings kommun
Introduktion till IT vid ÅA/ÖH Jens Granlund. Omfattning 2 sv – 80h 2 sv – 80h –20% föreläsningar –20% övningar –20% läsa boken Lättpocket om IT –20%
Utarbetat med stöd av KB:s utvecklingsprogram OpenAccess.se
Det här har vi att erbjuda dig som medlem ! Dans. Dans är ett njutbart sätt att till fin musik umgås med nyktra och pigga människor från närliggande orter.
Vilhelmina november 2009 En lång Historia tal 90-tal 00-tal andra halvan bild-telefon telemedicin telestugor tele-commuting infrastruktur.
Att skriva källförteckning
VAD HÄNDER MED LOK-STÖDET? Från manuellt till digitalt Från nu och in i framtiden.
Så här söker du kurser på Svenska Matte Företagsekonomi Spanska Historia Biologi Religion Affärsjuridik Entreprenörskap Sociologi Samhällskunskap Fysik.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
En stund att dela ditt barns vardag
Öppnande av mötet Presentation Allmän föreningsinformation Information om Tjänsteavtalet Telia informerar om sitt tjänstepaket m.m. Kaffe Inlämnande och.
Fakta om andravärdskriget
Litteraturhistoria ca 700 f. Kr. – 300 f. Kr.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Bra och dåligt Mest är inte alltid bäst? Elisabet Ahlqvist Nationell samverkan.
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Satsdelar En satsdel kan vara ett eller flera ord.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Skriftens folk – judar, muslimer och kristna. Ett folk utan land under många och långa tider. Hårda strider mot filistéerna. David och Goliat t.ex. Övertag.
Information MC-kollektivet viktigaste informationskällan för MC- förares säkerhetsmedvetande Skrifter: Full Kontroll och Bra Tänkt, á ex Medlemstidning.
Nättidningen Rötter Kalendariet på Rötter, där medlemsföreningarna lägger in kommande aktiviteter, ger släktforskaren en god överblick.
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Grej of the day The King.
Laget med fart, Hoby så klart Ur föreningens stadgar; Föreningen skall bedriva idrotten Bordtennis. Föreningen.
Något om Olles ”kusiner”, de som tog namnet Dellerstam.
Kristendomen Rehab & Anna.
Abrahamitiska religioner
Datorhjälp i Släktforskningen
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen.
De bibliska berättelserna Finns inte några andra källor som kan bekräfta att Abraham, Mose och David verkligen har funnits.
Positiva och negativa tal 2+5 = = = (-5) = 7 (-2)-(-5) = 3.
Vem tror du att du är? (Fritt efter introduktionen på Sveriges släktforskarförbunds hemsida) Värmlands Släktforskarförening Okt. 2015/AJ 1.
Avicii 2006 började Tim Bergling göra housemusik som hobby. Två år senare inledde han ett samarbete med klubbarrangören Arash Pournouri. Aviciis tidigaste.
Sök uppgifter om släktingar
Klassisk musik.
Presentationens avskrift:

Forskningen har börjat!

Den 27 februari 1978 spelades Sven Loberg in på kassett och inter- vjuades av Lena Dal- qvist och Eva Liljedahl som också tog bilden. Nu har inspelningen migrerats till digital form och lagts på landstingets server. Om intervjun berättas i ”Folkmusik och folklig dans i Blekinge” som givits ut 1979.

Uppgifterna finns nu i en databas

Databasen PersonenBygdenObjektet Namn Funktion Född Död Med mera Kommun Ort Adress Koordinat Med mera Nummer Titel Form Innehåll Med mera

Källor Objekt- berättelse Person- berättelse Bygde- berättelse Databasen Hela bilden

I Sven Lobergs fall - Objektberättelse Sven sjunger skillingtrycket Alfred och Anna till cittra på en inspelning från februari Vår beteckning: SR7. När kvällen kommer och bjuder vila, den sköna Anna åt lunden ilar att möta Alfred i dalens lund. Han lovat komma i kvällens stund. Visan har nitton verser. Sven sjunger i fem minuter och femtio sekunder.

Objektet Visan Objektberättelsens källor Svenskt visarkiv Internet Google 859 svar Visornas hemsida med melodi Bibliotek, arkiv med mera

Personen Sven Personberättelsens källor Intervjun i boken Släktingar t ex sonen Per som bor kvar i stugan Andra skrifter Andra som minns

Sven Loberg, Hjorthålan, Backaryd, Ronneby kommun Korgmakare ”Sven Loberg, född i Öljehult, senare flyttad till Hjorthålan, spelade durspel och munspel. Han var också ute och spelade och talade om hur de dansade inne i ”stuerummen” och ibland kunna bränna armbågarna på den glödheta sättugnen. Det anordnades i Hejans festplats på 1930-talet en danskväll när dessa gamla spelmän stod för musiken såsom Oskar Persson, Yngve Persson, Sven Loberg och Gottfrid Lind samt några till vars namn är okända.” (Curt Johansson på Blekinge Spelmansförbunds hemsida)

Bygden Stugan Bygdeberättelsens källor Enirokartan med lat och long Besök med fotografering SkrifterHembygds- föreningar

Artikel från BLT : HJORTHÅLAN I mitten på 40-talet omslöts Ronnebyåns smala sträckning genom gamla Hjorthålan av höga furor och granar. Resenärerna på Anders Petterssons guidebåt Lunkentuss har svårt att föreställa sig konsekvenserna av den vattenhöjning som genomfördes 1949 och som dränkte hela byn mellan Eringsboda och Backaryd. Om bygden

Ulf Wiberg. Publicerad av Uffe, :27 i WhigsNews.

Det var en av posterna i databasen. Vi har för närvarande tjugotvå inspelningar med Sven Loberg. I december 2008 omfattade databasen cirka 1200 poster. Tillväxten är mycket kraftfull.

Fler exempel! Inge Wijk berättar minnen med visan. Fängslande och överraskande. Med visexempel. Hembygdsgillet i Karlskrona – Amerikaresa 1981 – nu på DVD. 78:or från 1910 på CD med åtta musikstycken framförda av Karl Ahlquist och Sigfrid Johansson

Strategi Vi arbetar med alla musikgenrer i då- och nutid. Anknytning till Blekinge är enda villkoret. Vi vill rädda det som kan gå förlorat först genom kampanjen ”I hyllor och hörn”. Vi söker samverkan med föreningslivet kring vår insamling och kring föreningsarkiven. Musik i Blekinge stöder oss och vi söker samverkan med institutioner inom musiken.

Ge oss ditt stöd! Bli medlem i föreningen. Bankgiro kr/hushåll Tel: 0454 – (sekr) E-post: