Spesialpedagogisk innsats (tiltak) i små læringsmiljø. Pilotstudie i Norge, Finland och Sverige.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Mottagande i särskolan för elever med utländsk bakgrund
IDA – projektet Vi gör det tillsammans Inkludering, Dialog, Analys
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
Utbildningen ska vila på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund Källa: Nya skollagen SOU 2009:94 Behov av forskningsartiklar som är mera konkreta och.
Risk- och sårbarhetsanalyser Handlingsprogram
Läroplansträff Välkomna.
i kommuner, landsting/regioner
Välkommen till ESF:s seminarium
Uppföljning eller utvärdering - är det frågan?. Det ena utesluter inte det andra! Ungt forskningsområde – det finns utrymme för både och. Olika perspektiv.
En likvärdig utbildning för alla tillsammans gör vi det möjligt.
Att tillsammans påverka!
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Läroplansträff Välkomna!.
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:30-10:10Inledning och intresseanmälan till nätverk Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum.
Genomlysning av vår organisation
Samhällsvetenskapligt arbetssätt
BFL Bedömning för lärande
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
SMAK  Projekt SMAK ( )  Kompetensutveckling för aktörer som möter personer NPF i sin yrkesutövning  Regionförbundet och Europeiska socialfonden.
Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.
pedagogisk dokumentation
Svenska Balettskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Skårsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lillekärrskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Backatorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Nya Lundenskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lerlyckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Sjumilaskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Kungsladugårdsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Trollängsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Centrum - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Flatåsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gärdsmosseskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Nya Långedragsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Centrina - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bräckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lövgärdesskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Flatåsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Backatorpsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Björlandagården - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Björlandagården - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Svartedalsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hammarkullsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Kärraskolan - Åk Göteborgs Stad
Solbackeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lerlyckeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hjällboskolan - Åk Göteborgs Stad
Talldungeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Erfarenheter av särskilt pedagogiskt stöd till studerande Jan Hallén, rektor Annette Gottfridsson, specialpedagog.
Erfarenheter om pågående forsknings- och utvecklingsarbeten i ett förskole- till högskoleperspektiv Learning och Lesson Studies i matematik och naturvetenskap.
I Umeå har 3711 elever svarat. 84 % av det totala antalet elever. På Carlshöjdsskolan, åk 7-9, har 127 elever av totalt 147 svarat.
1. Genomför enkäten och redovisa resultatet 4. Vid vilka tillfällen fungerar bra eller hyfsat bra redan idag? Vad är det som gör att det funkar vid dessa.
ForskarFredag Vetenskapsrådet 18 april 2007 Cissi Askwall och Anders Sahlman.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
Elevhälsa Elevers behov och skolans insatser Projektledare Anna Blom Elevhälsan 1.
1 Lärande för hållbar utveckling inom NTA Gerd Bergman, utvecklingschef
Välkomna till styrd helpdesk: Lek
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Hållbar framtid Hopp och framtidstro Avdelning: År:
L3VU20.
Västra Göteborg - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Särskilt begåvade och högpresterande elever
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
KRUT ATT GE PLATS.
OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och.
Utbildningsplan Lärandemål
Presentationens avskrift:

Spesialpedagogisk innsats (tiltak) i små læringsmiljø. Pilotstudie i Norge, Finland och Sverige

GV:s forskarnätverk Kristina Ström, Astrid Ahl, Rose-Marie Langels, Gerd Pettersson och Jan-Birger Johansen Det övergripande syftet med forskningsnätverket är att initiera och genomföra praxisorienterad pedagogisk forskning. Att utveckla en fördjupad kompetens om hur goda utbildnings- och lärandemiljöer kan skapas för barn, unga och vuxna i behov av särskilt stöd.

Pilotstudiens syfte Att undersöka vad som kännetecknar små undervisningsmiljöer på det specialpedagogiska området. Att erhålla första data för forsknings- och skolutvecklingsprojekt som berör målgruppen.

Problemstilling Hvordan kan gode utdannings- og læringsmiljøer skapes for elever med særskilte behov i små læringssamfunn? Hvilket potensial for læring eksisterer i små læringsmiljøer for elever med spesialpedagogiske behov?

Genomförande Forskningsplan Urvalskriterier Informationsbrev Intervjuguide Ett första resultat utifrån lärarnas uppfattning och erfarenhet Tendenserna i resultatet har rest ytterligare frågor – att diskutera i dialoggrupperna

Frågeställningar i dialoggrupperna Forskargruppen ser att dialog- och tvärgruppsrepresentanterna är en viktig referensgrupp till erhållet resultat 1.Informanterna menar att en liten lärandemiljö ger många tillfällen till informella samtal mellan lärare och elev. Om det är så, vilken betydelse har det för elever som har behov av stöd? 2.Hur uppfattar Ni påståendet – ”få lärare, få elever och få problem”? 3.Vilka former for nätverk är viktiga för en liten skolmiljö? 4.Vilka hinder finns för elevers utveckling i en liten skolmiljö? 5.Vilken lärarkompetens är nödvändig för att möta barn i behov av stöd i små lärandemiljöer?