Första jobbet/Feriearbete 2012. Bakgrund 1600 ungdomar ansökte om feriearbete sommaren 2011 1000 ungdomar besökte Feriemässan den 16/3 2011 300 (drygt)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Advertisements

Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Medborgarundersökningen I SCB:s regi sedan kommuner 22 Stockholmskommuner (sedan 2010) personer år 76 frågor + 11 tilläggsfrågor.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
Chefer om mångfald 1. Om undersökningen 2 •Undersökningen är genomförd av TNS Sifo för Proffice. •Frågorna ställdes till 400 chefer inom privat sektor.
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
Hur är det på jobbet?.
Fråga 1: Hur många lediga platser anmäldes till Arbetsförmedlingen 2007? a b c
Canal digital - Målgruppskartläggning TV-TITTANDE HOS BarnfamiljER
Praktisk arbetslivsorientering
Vision 2025 Bilder: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är.
BILD 1-20 Idag Varför ska barn komma till tals? Kaffe Vad behövs? (Vilka förutsättningar?) Hur kan det gå till? Barnperspektiv och barnets eget.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Utökad vaccination (catch-up) mot HPV-virus
Fellingsbro AIK Tillsammans för framtiden!. I samarbete med Fellingsbro AIK Vi erbjuder er möjligheten… … att öka sammanhållningen … att förbättra hälsan.
Rekrytering av lastbilsförare av 10 har svårt att rekrytera Andel BA-företag som haft svårigheter att rekrytera lämplig personal. Tunga lastbilar.
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
UNIONEN - tillgänglighet under semestern 2014
Förskolelyftet Förskolans potential har inte utnyttjats fullt ut. Ett lekfullt lärande i förskolan kan bidra till att fler lyckas i skolan. Fortbildningen.
Ungdomslärling Vuxenlärling Vuxenlärling Vuxenlärling Blivande VVS:are
Framtida modell för informationsutbyte Anders Berghman.
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Östra Göinge 2012 Lokalt företagsklimat.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Kungsör 2012 Lokalt företagsklimat.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Emmaboda 2012 Lokalt företagsklimat.
PREVENTIVMEDELSRÅDGIVNING I GRUPP ETT NYTT ARBETSSÄTT PÅ UNGDOMSHÄLSAN I NORRKÖPING Bakgrund Högt tryck på mottagningen Väntetid 3-4 veckor för första.
Statistikbilder för november Inskrivna öppet arbetslösa och deltagare i program med aktivitetsstöd i november 2011 som andel (%) av den registerbaserade.
Statistikbilder för maj Källa: Arbetsförmedlingen Totalt inskrivna arbetslösa i maj 2013 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften 16.
Statistikbilder för april Inskrivna arbetslösa i april 2014 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften 16 – 64 år Källa: Arbetsförmedlingen.
Statistikbilder för november Källa: Arbetsförmedlingen Totalt inskrivna arbetslösa i november 2012 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften.
Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta.
Erfarenheter AC International. ”Caught by Västerbotten Lapland!”
Europeiska socialfonden
Nästa steg för Luleå Simsällskap  Föreningen har gjort en 3-årig verksamhetsplanering för kommande utveckling  Definierat mål och krav för.
Syftet är att nyanlända snarast ska…
”I Trollhättan finns det en lång tradition av inkludering. Här råder ett gott samarbete mellan studentkåren, kommunen och Högskolan Väst för att förbättra.
Upphandling med social hänsyn Processamordning – strategisk destinationsutveckling Utveckling Nordost.
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Statistikbilder för december Totalt inskrivna arbetslösa i december 2012 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften 16 – 64 år Källa: Arbetsförmedlingen.
Samverkan skola-näringsliv. Syfte: ge eleverna insyn i framtida arbetsmiljöer ge eleverna insikter i yrkesval och utbildningsval höja motivationen och.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Anna Wilhelmsson – Informationsstrateg Stadsbyggnadsförvaltningen Eskilstuna kommun Bakgrund Fil kand Kommunikationsvetenskap Informationsassistent Information.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Åtvidaberg 2012 Lokalt företagsklimat.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Yhmyndigheten.se Lanseringskonferens valideringsinfo.se.
1(31) Ett omdiskuterat ämne. Vad är det som händer? 2.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Katrineholm 2012 Lokalt företagsklimat.
Ämneslärarutbildningen LU / HKr
Feriearbete JobbEtt /ghfl
Vem som svarat på enkäten Fig 1. Män =75 år Boende Fig 2 Eget boende, ej hemtjänst Eget boende med hemtjänst.
Cytbussen Projekttid: april-maj samt september- oktober 2012 Deltagande enheter: Kvinnohälsan i centrala Östergötland och Barnmorskemottagningarna i östra.
20 april 2010 Inflytande, kreativitet och innovation i Nackas skolor!
Projektet DUBBELT SÅ BRA. P rojektet DUBBELT SÅ BRA delfinansieras av ESF-rådet och är ett PO1-projekt Budget är på drygt 10 miljoner Projekttiden är.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Innovativ sommarjobbssatsning Dag Björklund och Elisabeth Carle.
Angeles Bermudez-Svankvist G eneraldirektör, Arbetsförmedlingen
Lean på Allergicentrum
Bild 1 Prognos för länets arbetsmarknad Stefan Tjb.
1 v ersion Dialogseminarium – Psykisk ohälsa Välkommen!
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Kvalitetsarbetet under och framåt. Arbets- och företagsenhetens kvalitetsarbete Affärsmässighet Kunden är alltid i fokus! Nacka kommuns kvalitetsarbete.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
REKRYTERING AV AKADEMIKER En rapport i Svenskt Näringslivs serie - Akademi eller Verklighet - © Ribbing Deliberate.
Uppdrag Socialt företagande
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
Skolsamverkan i Göteborg
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
Skolsamverkan - Göteborg.
Processen utgår ifrån förvaltningens vision internt och externt
Presentationens avskrift:

Första jobbet/Feriearbete 2012

Bakgrund 1600 ungdomar ansökte om feriearbete sommaren ungdomar besökte Feriemässan den 16/ (drygt) erbjöds feriearbete via Nacka kommun

Vad vill vi uppnå? Vill kunna erbjuda minst dubbelt så många Nackaungdomar sommarjobb 2012 Visionen är dock att alla Nackaungdomar som söker feriearbete ska få det

Hur genomförs processen? Arbets- och företagsenheten (AFE) ger i uppdrag till VSS, Arbetscentrum (AC), att arrangera feriearbete för ungdomar i åldern 16 – 18 år. Arbetsgrupp inom AFE arbetar sedan i oktober med att ta fram en uppdragsbeskrivning till AC. Uppdraget sker i samarbete med Arbetsförmedlingen Nacka/Värmdö och Arbetscentrum (AC)

Vilka får feriearbete? Kvotering? Först till kvarn? Lottning? Fick inte förra året? Avbrott från gymnasiestudier? Annan orsak?

Hur ska vi lyckas? Attraktivt erbjudade till Nackaföretagen att rekrytera sommarvikarier på Feriemässan

Hur når vi ut till företagen? Frukostakademin 30/ , 31/ FöretagsTräffen 22/ Artikel i FöretagarTräffens tidning Annonsering NvP, samverkan med AF Webb och sociala medier

Varför feriearbete? Arbets- och företagsenheten arbetar för att öka innanförskapet på arbetsmarknaden och skapa möjligheter för ungdomar att få en introduktion i arbetslivet och på så sätt kanske underlätta ett framtida yrkesval – där är feriearbete en viktig komponent!