Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
Advertisements

Samfälligheten Nattsländan, årsmöte adresser Styrelsen vill bygga upp ett register Information digitalt istället för papper sparar.
Frågeställningar Hur ser utflödet ut över programtiden? Vem lämnar?
INFORMATIONSTRÄFF 19/
Mall organisationsbild
KUB-projektet och koppling till informationsverige.se
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland
Plan- Bygg och Bostadsdagar november 2012
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Skyddet av dricksvatten, vad kostar det och vem ska betala?
Bakgrund Grupplivförsäkring för pensionärer har funnits i drygt 25 år och gjort nytta för många kunder. En grupplivförsäkring är en riskförsäkring. En.
Scanning on demand Forskarstyrd digitalisering blir tillgänglig för alla Agneta Stenberg, Forskningsarkivet, Umeå universitetsbibliotek
ARKISTOLAITOS Arkivverket Projekt för förnyelse av webbplatsen.
Rörelse och kraft Sid
En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde.
Utökad vaccination (catch-up) mot HPV-virus
Valutareservs- förvaltningen – verkställande av de restriktioner som gäller Fullmäktiges revisionsenhet (REV) Håkan Skyllberg, BDO PROTOKOLLSBILAGA B Fullmäktiges.
Socialdemokraterna i Skåne Socialdemokraterna presenterar Budget 2014 för Budget 2014 för Region Skåne.
Prevention av Dopning i Sverige Dopningsfritt i Örebro län
Barn och Unga i Halland Presentation Särskild inriktning BOU-satsningen Systematisk uppföljning utifrån BBIC och systematiserad kunskap om.
Kulturanalys i praktiken
Patientupplevd vårdkvalitet
Strandskydd och miljöpolitik
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Titulatur.
Måsens pedagogiska år 2010 /2011
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Presentation av Fibernät i Vena Resan började med mötet i Bygdegården i november Vad gjorde vi sen? Vad händer härnäst?
Ny strandskyddslagstiftning
Sammanhållen Hemvård i Gävleborg – arbetsläge och tidplan för beslutsprocess och genomförande December 2011.
RAMS -R ehabilitering, A rbets M arknad och S ysselsättning En verksamhet som riktar sig till personer mellan 18 och 64 år som uppbär försörjningsstöd.
1 1 Geoteknisk sektorsportal – nationellt digitalt arkiv och WMS-exponering av geotekniska borrningar Mats Öberg, GIS-arkitekt,
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
En samlande kraft! Seminarium om nedlagda deponier Identifiering, inventering och riskklassning av nedlagda deponier 11 september 2013.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. I Halland finns ca fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt av dem är bebyggda. Vi är.
Kvalitetssäkring ISO 9000.
Auditeringsmodellen för Ole Karlsson
- Ett samarbetsprojekt mellan KLARA i Varberg och Coompanion Halland
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
1 1 Geoteknisk sektorsportal – översikt och demonstration Mats Öberg, GIS-arkitekt, SGI Bättre planrings- och beslutsunderlag.
Välkomna till klass 3!.
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
Stöd för kommuner i hantering av strandskyddsregelverket Strandskydd i Norrbotten.
Vilka är lokalpolitikerna i Halland och hur nöjda är medborgarna?
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
STRAMA Halland STRAMA- och Terapigrupp Läkemedelschef, informatör
1 1 Externa GIS-resurser från SGI (inkl. Geoteknisk Sektortsportal) Mats Öberg, SGI 7 nov 2013, Lst E, Linköping.
Årets landsbygdsprojekt 2010 ”Arrangörerna har skapat ett utbildningskoncept ”ekoturism i praktiken” som utgår från de deltagande företagarnas förutsättningar.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet.
1 VÄLKOMNA! Tillsynsvägledning 24 april 2012 Strandskydd.
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Förslag till kompetensutvecklingsprogram för anställda inom funktionshinderområdet i Halland, för åren Augusti 2015.
Mål i Södertälje Miljökontorets mål för människors hälsa.
Rapport Fastighetsföretagarklimatet Fastighetsägarna i Göteborg Första Regionen.
Presentation av projektet Halland har tidigare varit en stark förebild för övriga Sverige när det gäller utvecklandet av kvinnors företagande I dagsläget.
From Great To Excellent
BOSS uppstartskonferens
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Nationellt kliniskt kunskapsstöd
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Offentlig sektor som kund & lokala producenter som leverantörer Eva Nolenstam
Presentationens avskrift:

Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste upplagan ut Under 1960-talet gjordes även en dokumentation under benämningen ”Hallands bebyggelse” Det finns ett allmänt intresse för en beskrivning av den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.

Syfte Projektets syfte är dokumentera och presentera historik och nuvarande förhållanden för samtliga halländska jord- och skogsbruksfastigheter över 2 hektar. Det handlar om ca fastigheter, varav knappt är bebyggda. Projektet genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan, på initiativ av bl a LRF och med stöd från Region Halland och Länsstyrelsen Halland via Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Metod Dokumentationen sker genom besök av de bebyggda fastigheterna, då samtliga byggnader (manbyggnad och eventuella ekonomibyggnader) fotograferas. Dessutom ber vi fastighetsägaren att fylla i en blankett som sammanfattar gårdens historia från 1940-talet och framåt samt hur gården nyttjas idag. Insamlat material matas in i en databas, för att sedan publiceras digitalt på internet samt i en ”Gods & Gårdar för 2010-talet”.

Organisation Projektet arbetar över hela Halland, med projekt- ledningen stationerad i Falkenberg. Inventerarna utgörs av arbetssökande, i första hand inom ramen för Jobb- och Utvecklingsgarantin (Fas 2-3). Arbetsgrupperna har sin hemvist på SV:s lokala kontor, med daglig handledning från befintlig SV-personal. För närvarande har vi 24 personer ”inskrivna” i projektet (12st i Halmstad/Laholm, 5 st i Falkenberg, 5 st i Varberg och 2 st i Kungsbacka)

Arbetsuppgifter Administration/Besök Kontakta ägare, boka besök Fotografering, intervjuer Administration Förbereda fastighetslistor m m Inmatning i databas Eventuell kontakt med ägare för korrektur m m

Nuläget Halmstad är i praktiken klart (ca 1200 fastigheter) Halmstadgruppen kör nu i Laholm (klara med ca 800 av 1400) Falkenbergsgruppen kör nu i Ullared samt Vessigebro (klara med ca 500 av 1600) Varbergsgruppen kör nu i Väröbacka (klara med ca 500 av 1800) I Kungsbacka har vi skickat ut brev till de första ca 70 fastigheterna (av ca 1200) Vi har f n 9 st bilar ute, som i snitt gör 4-6 besök/dag. Vi räknar med att vara klara med inventeringen i nov/dec 2012.