Regelgenomgång. Grek och fristil Invägning Invägning sker i trikå.

Slides:

Liknande presentationer
LET •Spelaren har fyra grundläggande rättigheter och störning (interference) har inträffat om motståndaren inte uppfyller dessa även om han gjorde allt.

Polokväll.
Spelet stoppas för att en anfallande spelare är skadad i sin anfallszon. Pucken är i den skadade spelarens anfallszon. LM upplyser/ rapporterar ett straff.
SEKRETARIATSUTBILDNING inför säsongen
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Härnöstudier.
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
SEKRETARIATSUTBILDNING INFÖR TELGE OPEN
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Domarutbildning.
Poängbedömning för A,B och C klass Av Fredrik Johnson
KLOCKAN När startar den och när stannar den?
Min hälsa Nu och i framtiden!!! Varför skall vi träna/röra på oss?
Träningsplanering - För kondition.
RLT- Stråk Motorflygförbundet KSAK
IDROTTSMEDICINSK VECKA VISBY 2014 Jorma Jääskeläinen.
Rätt sätt att fylla i SMTF scorecard. Fyll i relevant info 21/03 2 Johan Karlsson Ditt namn 63,5 Boxarens namn Klubb Notera det som händer i ronden CC.
= Passning eller skott = Löpning utan boll = Driver boll
Välkomna till mittsäsongsträff med Westra BDF. Bättre villkor vid flyttad/inställd match Om en match blir inställd/flyttad mindre än 72 tim. innan utsatt.
Spelmodell 11-manna Vaksala SK P00
Verktyg för klubben att ta upp dopingfrågan.
Guide till Punktprevalensmätning Trycksår och Fall
Uppvärmning?.
Föräldrautbildning Innehåll Generellt Före träning På träning Före tävling På tävling Coachning Regler RF:s Anvisningar för Barn- och ungdomsidrott.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
För att inkludera alla Ljusdal IF
Årsplanering Underhållsperiod Återbyggnadsperiod Tävlingsperiod
Nyheter i 561/2006 Körtider och Arbetstid
MAKTLEKAR.
Mälarhöjdens IK 2010 Vi har chans att ta tre poäng i varje match
REGEL 1 - SPELPLANEN Tejpa spelplanen vid behov!.
Källängsråd Dagordning 1.Skolans verksamhet - TEMA - studiero 2. Ekonomi och organisation 3.Övrigt - Säkra skolvägar.
Regelgenomgång Säsong Matchfunktionärs utbildning Joel Hansson 2013.
Sundsvalls DFF Tips hur vi förbereder våra målvakter till träning och match el Psst! Kolla detta!
Vad är Energikicken? Fotbollsturnering som spelas på Kviberg i Göteborg maj 2016 Ca 200 klasser = 5000 femteklassare. Arrangörer: IFK Göteborg &
Ungdomsdomarkurs7-mannafotboll) Ungdomsdomarkurs ( 7-mannafotboll) 18:00Presentation Mål med kursen Domarrollen/egenskaper Regler Undantag (12 år) Igångsättande.
Grundläggande utbildning Del 4. Cert och Cacil 16. Certifikat 1 § Utdelas vid nationellt prov eller vid nationell del i internationellt prov. CERT tilldelas.
Regelhandledning Vattjom Viper´s 2012/2013. Deltagare/Utrustning Max 20 spelare och 5 ledare per match Utespelarna skall ha enhetlig klädsel ( tröja,
Domarpolicy Ungdomsserierna VIBF påminner som alltid om att det viktigaste är att ha roligt. Detta gäller såväl spelare, ledare som domare. VIBF påminner.
Tränarpolicy - Allmänt Vi lever upp till AIK-stilen i allt vi gör, både på och vid sidan om planen, spelare, ledare och föräldrar. Åsikter om hur jag som.
KLOCKAN När startar den och när stannar den?. Matchklocka och spelklocka vad är vad och hur fungerar de? Matchklocka Klockan som anger matchens längd.
Nya regler och tolkningar SÄSONGEN ”No charge”-halvcirkeln förändras Tidigare räknades en spelare som berörde linjen som utanför området. Nu.
Spelarutbildningsplan
Träningspass 1 (passning, anfallstaktik)
Skriv in namnen på de tävlande i resultattabellen.
A C B D Vems påstående stämmer?
Uppvärmning totalt 30 min.
Tisdag 26/5 Mottagning/Passning
Träningsupplägg maj Stureby SK P07
Presentationens avskrift:

Regelgenomgång

Grek och fristil Invägning Invägning sker i trikå.

Grek och fristil Klädsel Brottarna ska infinna sig ombytta vid mattkanten. Röd eller blå trikå är det som gäller. Knäskydd och öronskydd är tillåtna, men får ej innehålla några hårda detaljer. Skosnören ska vara tejpade om inte skorna har skydd över snörningen. Brister i klädseln måste åtgärdas inom en minut, annars är matchen förlorad.

Grek och fristil Matchtid K, P, U, Fy, Fä, KvU 2x2 minuter J, S, KvJ, Kv 2x3 minuter Paus 30 sekunder

Grek och fristil Kallelse till match och matchstart Brottaren kallas tre gånger med 30 sekunders intervall. Därefter är matchen förlorad och brottaren ute ur tävlingen. Pausen mellan matcherna får aldrig vara mindre än 15 minuter. Brottarna hälsar på varandra och på matchledaren. Matchen startar på matchledarens signal.

Grek och fristil Tränaren Ser till att brottaren är avtorkad när matchen börjar. Tränaren måste ha träningskläder och träningsskor. Max två tränare vid matthörnet i periodpausen, en under resten av tiden. Tränaren tackar motståndaren efter matchen.

Grek och fristil Skadetid 2 minuter, ska ropas ut med 30- sekundersintervaller. Tävlingsläkare beslutar om längre skadetid.

Grek och fristil I pausen Brottaren får dricka vatten.

Grek och fristil Stoppande och fortsättning av matchen En fot eller hand rör vid skyddszonen i stående brottning (hela handen/foten). Vid låsta situationer. Om brottarna stannar kvar i röda zonen utan att utföra någon aktion. Då en match avblåses i stående eller parterr återupptas matchen i stående. Undantag är de fall då försvarande brottare i parterr eller fallhotande läge tilldelas en varning. Då fortsätter matchen i parterr.

Grek och fristil Skyddszonen Tramp i skyddszonen till följd av kamp 1 poäng till aktiv brottare. Tramp i skyddszonen under pågående kast – poäng för kastet om det sker med kontinuitet. Tramp i skyddszonen till följd av mattflykt – varning för mattflykt, poäng till motståndaren. Tramp i skyddszonen till följd av knuff. Första gången tillsägelse för knuff, inga poäng. Andra gången, varning för knuff, 1 poäng till den utknuffade brottaren.

Grek och fristil Seger Fall Teknisk överlägsenhet (se nedan) Sammanlagd poäng period 1+2 Vid lika poäng: a.) högst poängvärde, b.) minst antal varningar, c.) sista tekniska poängen Uteblivande, uppgivande, diskning, skada

Grek och fristil Teknisk överlägsenhet 7 poäng mer än motståndaren. Ett 5-poängskast som ger fler poäng än moståndaren totalt. Två 3-poängsaktioner som ger fler poäng än motståndaren totalt. ”5-sekunders-ettan” räknas in i 3- respektive 5-poängsaktionen.

Grek och fristil Exempel RödBlå 5 Klassificeringspoäng 4-0 RödBlå 3 Klassificeringspoäng 4-0 RödBlå Klassificeringspoäng 4-0

Grek och fristil RödBlå Klassificeringspoäng 1-4 RödBlå (5 sek.) Klassificeringspoäng 1-3 (full tid) RödBlå (annan teknik) Klassificeringspoäng 4-1

Grek och fristil RödBlå (5 sek.) Klassificeringspoäng 1-4 RödBlå ? RödBlå (sista poängen)2 2 1 ?

Grek och fristil RödBlå (sista poängen) ?

Grek och fristil Risk För att uppmuntra risktagande utdelas inga poäng för misslyckade kastförsök och matchen fortsätter i stående. Matchen fortsätter och poäng utdelas vid fejkade kastförsök. Vid ett misslyckat kast där brottaren slår sig själv i fallhotande läge utdelas två poäng till motståndaren och matchen fortsätter.

Grek och fristil Poängbedömning Kast med högt tekniskt värde ger: 5 poäng om det medför omedelbart fallhotande läge 3 poäng om det ej meför direkt fallhotande läge Andra poängsatser kan ej erhållas för kast med högt tekniskt värde oavsett om det är från stående eller parterr. Notera hög ”rullning”. Observera att om brottaren under utförandet av kastet själv vidrör mattan med båda skuldrorna får brottaren 5 eller 3 poäng och motståndaren 2 poäng (stående).

Grek och fristil 2 poäng Neddragning (3 kontaktpunkter, minst ett knä) Bringa motståndaren i fallhotande läge från parterr Grepp från stående som leder till fallhotande läge, dock ej direkt. Observera, ej 1+2. Parader från grepp från stående Självfall

Grek och fristil 1 poäng Kast utan fallhotande läge eller hög båge Rullning över egna skuldror Korrekt utfört kast från stående utan att motståndaren får kontroll på motståndaren Till den aktiva brottaren vars motståndare trampar i skyddszonen 5 sekunder i fallhotande Avbrott i matchen utan blodvite eller uppenbar skada (gäller ej om domaren avbryter matchen

Grek och fristil Varning + 1 p Greppflykt Mattflykt Ojust brottning utan konsekvens Om ingen brottare tar poäng under en aktivitetsperiod

Grek och fristil Varning + 2 poäng Motståndaren flyr mattan i fallhotande läge Ojust brottning med konsekvens Ojusthet från fallhotande

Fristil Bestraffning av passivitet Första passiviteten: tillsägelse, ”V” Andra passiviteten: aktivitetsperiod, ”P”, börjar. Om inga poäng tas under 30 sekunder blir konsekvensen varning till passiv brottare och en poäng till motståndaren: 0-1.

Fristil Obligatorisk aktivitetsperiod vid 0-0 K, P, U, F, KvU 0-0, efter 1 minut J, S, KvJ, Kv: 0-0, efter 2 minuter En aktivitetsperiod kan ej börja om mindre än 30 sekunder återstår av matchen.

Grek Passivitet Första passiviteten, tillsägelse, ”P”. Andra passiviteten, varning, 0. Motståndaren väljer parterr eller stående. Tredje passiviteten, varning 0, 1 poäng till motståndaren. Motståndaren väljer parterr eller stående. Fjärde passiviteten. Matchen avbryts. Motståndaren vinner på fall.

Grek 0-0-matcher Brottaren med minst antal regelbrott P och eller varningar 0 vinner. Men i grek ska en brottare definieras som passiv av domarteamet inom 1 minut.

Grek och fristil En varning är en varning!