Parkeringstillstånd - för rörelsehindrade

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
ÖPPET KÖP BYTESRÄTT Ingen lag!
Advertisements

Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Verksamhetsförlagd utbildning - VFU
Lag om psykiatrisk tvångsvård LPT
Transportstyrelsen, Väg- och järnvägsavdelningen
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
First Class Arken - Introduktionskurs
Barnanpassad utredning
Förändringar i Ediel från april 2010 och vad som kan bli aktuellt i oktober Av Jan Owe.
Välkommen till en check av dina alkoholvanor! BALANS Effektiv hjälp för bättre alkoholvanor DEMO.
i samarbete med Folksam
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Kommunikationslösning för licensansökningar
Fjärde Järnvägspaketet Förslag till ändring av direktiv om järnvägssäkerhet Susanna Angantyr och Folke Bark Arlanda
Nytt parkeringssystem med bommar vid US
 För att få kunskaper om arbetslivet  Förstå vad det betyder för människan och samhället att arbeta.  Lära sig om att få vara med och bestämma och.
Tio handfasta argument
VIVA KOMVUX För dig som är över 20 år och behöver mera tid för att lära dig saker på grund av utvecklingsstörning, autism, eller att du som vuxen fått.
Praktisk arbetslivsorientering
Utlandsstudier för I:are
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Meritportfölj målet - CV och presentation
Nya rutiner för P-kort till patienter och närstående med anledning av att parkeringsbommar införs vid US.
SÅ TYCKER FORSKARNA OM VRs ANSÖKNINGSSYSTEM SYFTE: Mäta forskarnas åsikter om VRs elektroniska ansökningssystem Var tionde forskare, ca 400, ombads besvara.
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Personuppgiftslagen.
FB-gruppen – 5-kanten Redovisning av förslag till
Lag och rätt.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
VÄLKOMMEN ! Du kommer nu att få delta i ett parapsykologiskt experiment.. Luta dig bakåt i stolen och klicka med musen när vi kan börja.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Att samtala om barn med patienter med psykisk ohälsa
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor. Här följer nu några regler från oss karlar.
Studera svenska när det passar dig
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Karlskrona Hemtjänst.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Prao Vecka 40 (29 sep - 3 oktober)
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
En vanlig vardag rymmer många farliga situationer
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Vem är du?.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Resultatenheten för socialt arbete
Gymnasievalet på internet
Om du är sjuk och inte kan arbeta
Agenda  Den norska modellen.  Vilka begränsningar är nödvändiga då 90-serien endast ger 1000 nummer?  Vilka kategorier av användare ska.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Självvärdering.
Linköpings universitet
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Djurquiz Start. Vad är det här för djur? giraffelefantmonster.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Diagram Trygghetsmätningen Västra Götaland Vår/sommar 2014 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se Bild: tranor, Västra Götalands.
God man God man enligt 11 kap 4 § föräldrabalken kan förordnas för en person som på grund av sjukdom eller liknande förhållande inte kan bevaka sin rätt,
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Bidrag för bostadsanpassning - För ett självständigt liv i eget boende
Föräldramöte Tomtebogård
13 Hantera utträde - Avsluta konto
13 Hantera utträde - Avsluta konto
Söka skola 2018 – Stockholm Underlag till informationsträffar med mera för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Branschmöte spårväg tunnelbana
Läkarintyg för sjukpenning
Presentationens avskrift:

Parkeringstillstånd - för rörelsehindrade Borlänge Kommun AB Borlänge Energi/ Trafik Box 834, Nygårdsvägen 9, 781 28 Borlänge Tel 0243-73000 E-post: infotrafik@borlange-energi.se Hemsida: www.borlange-energi.se/trafik

Mer information Om du har frågor eller behöver en ansökningsblankett är du välkommen att kontakta Borlänge Energi/Trafik på tel: 0243-73000      Ansökan skickar du till: Borlänge kommun Borlänge Energi/Trafik Box 834 781 28 Borlänge Vem kan få parkeringstillstånd? Du som har en stor och varaktigt funktionsnedsättning med utpräglade gångsvårigheter kan få parkeringstillstånd. Läkarintyg krävs alltid. Om du inte kör bil själv kan du endast i undantagsfall få parkeringstillstånd. Bedömningen utgår ifrån ditt tillsynsbehov, vilket måste kunna styrkas med läkarintyg. I normala fall anses personen som kör dig kunna lämna av dig och därefter parkera bilen på en vanlig parkeringsplats. Viktigt att det i läkarintyget står angivet om du kan lämnas ensam eller inte under den tid som föraren parkerar. 2 7

Villkor för att få parkeringstillstånd Bedömning av din ansökan görs av en handläggare. Funktionsnedsättningen bedöms alltid utifrån gångförmågan.   Parkeringstillstånd kan utfärdas om din funktionsnedsättning är varaktig. Tillstånd utfärdas för högst tre år. Observera att en ofullständigt ifylld blankett returneras för komplettering och medför längre utredningstid. Om parkeringstillståndet Parkeringstillståndet är ett undantag från lokala trafikregler gällande parkering. Det är giltigt i alla EU-länder samt Norge, Island och Liechtenstein. Parkeringstillståndet är personligt och får endast användas av innehavaren. Missbruk av parkeringstillståndet medför att det återkallas. 6 3

Regler för parkeringstillståndet Parkeringstillståndet ska placeras på vindrutans insida, väl synligt utifrån. Om ditt parkeringstillstånd försvinner Kom ihåg att ditt parkeringstillstånd är en värdehandling. Om det blir stulet eller om du tappar det måste du anmäla det till polisen och till utfärdande myndighet. Här får du parkera högst tre timmar.   Här får du parkera högst tre timmar. Om texten på skylten visar tre timmar eller mer får du parkera högst 24 timmar. Här får du parkera högst 24 timmar eller den tid som finns angiven på en skylt under symbolen. Exempel på funktionsnedsättning som inte berättigar till parkeringstillstånd:   Om du har svårigheter att bära. Om du har mag- och tarmproblem där du kan få akut behov av en toalett.   Om du har problem att ta dig i och ur bilen, men klarar att gå ganska bra. Här får du aldrig parkera Eller på annan plats avsedd för att visst ändamål eller fordonsslag. 4 5