Vård och omsorgscollege Södra Norrland

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Eleven skall . *  kunna redogöra för viktiga faktorer i den tekniska utvecklingen, både förr och nu, och ange några tänkbara drivkrafter bakom denna,
MFSMFS Ett äventyr utöver det vanliga. SIDA:s utbildning i Härnösand o Tre intensiva dagar som förbereder dig inför din resa o Träffa andra som ska ut.
Modersmålsenheten 28 oktober 2013
Trygghet genom kunskap Från organisation till individer, åtgärdsaktörer.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Välkomna på information om gymnasievalet!.  Valet görs på  I januari får alla elever i åk 9 inloggningsuppgifter.
TeknikCollege Södra Norrland
Världens bästa skola Linda Norberg.
Mottagandet av flyktingar och ensamkommande barn – en resurs i Västernorrland
17 december Dolda kunskaper 17 december
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
VÄLKOMNA TILL SYV-INFORMATION
ATTRAKTIVARE ARBETSGIVARE
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Sökrummet. ”På så sätt ska undervisningen bidra till att eleverna utvecklar ett kritiskt tänkande kring sina egna resultat, andras argument och olika.
Styrning och ledning av Nackas vuxenutbildning – diskussionsunderlag
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Teknikcollege Södra Norrland
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
Föräldrar till elever i åk 6-9.
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
VÄLKOMNA PÅ SYVINFORMATION
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
1 Validering Regional arbetsgrupp Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Arbetsseminarium om Barn och ungas psykiska hälsa i Södra Älvsborg Inledning.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Vård- och omsorgscollege
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Vård- och omsorgscollege Kalmar län
Vid en specifik arbetsplats möter personalen dessa frågor med nyfikenhet och delar med sig av sina kunskaper, men också för att själv lära. I en specifik.
Film ….
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
Vad har hänt 2016 Kramfors certifierat och lokal styrgrupp är i igång
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
En skola för alla Välkomna! Föräldramöte för år 9.
Vad behöver göras så att
Presentationsteknik.
INFORMATIONSDAG ● ESTETISKA PROGRAMMET ●
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Fokus Yrkesutbildning VO
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Resurser Tillgängliga resurser Aktiviteter Vad behöver vi då göra,
Certifierad samverkan
DAGORDNING 15 december, Kramfors
...mellan arbetsliv och utbildning!
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Syfte för samverkan inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Välkommen till regional arbetsgrupp handledarskap
Välkommen till regional arbetsgrupp handledarskap
Framtidsyrke inom Vård och omsorg - version 2
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Yrkesambassadörs- utbildning
Presentationens avskrift:

Vård och omsorgscollege Södra Norrland Vi är vård och omsorgscollege sedan 3 år tillbaka och nu återcertifierar vi Södra Norrland

Vår vision En primär uppgift för samhället är att ge den vård och omsorg som medborgarna behöver och kräver. För det krävs professionell kompetens i mötet med den enskilde medborgaren. Vård– och omsorgscollege handlar ytterst om, att ur ett samhällsperspektiv, trygga kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.

Ansökan till Länsstyrelsen om attraktion till vård och omsorgsbranschen Drygt 600 000 är beviljade Kommer att satsa på upplevelseverkstäder vård och omsorg

Målgrupper Ungdomar i åk 7-9 i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge Samhällslärare i åk 7-9 i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge Studie- och yrkesvägledare i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge

Målsättningen Öka ungdomars medvetande om vård och omsorg Skapa intresse för branschen Öka antalet sökande till Vo- college inför kommande gymnasieval

Budskap Budskap som uppmärksammar Budskap som intresserar Budskap som attraherar Budskap som leder till handling Jag håller en ensam människa i handen Jag tar hand om Olles mormor Mitt jobb är livsviktigt Jag har världens viktigaste jobb

Frukost 08.15 - 08.45 frukost inledning/samling Avslutande Frågepanel: Elever ställer frågor till deltagarna i rummen. Moderator leder samtalet .Extra frågor finns förberedda. Avslut kl 12.00

Regionala arbetsgruppen kommer att göra ett antal frågor till rummen ,som eleverna besvarar senare i klassrummet tillsammans med So-läraren. Frågorna levereras när läraren anmäler klassen Upplevelseverkstad Ånge 23/1 Inbjudan ute för 5 dagar i Sundsvall