Bilsport För alla Roligt Häftigt Gemenskap. Bilsport För alla Roligt Häftigt Gemenskap.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Hitta ett preventivmedel som passar just Dig!
Talföljder formler och summor
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Joakim Eriksson Luciano Hermansen
Kapitel 13, Likviditet.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Här ser ni några sidor som hjälper er att lösa uppgifterna:
Föräldramöte F-05.
Att söka till högskolan
Betydelsen av nyklubbildning EX-545A.SW. 2Lions Clubs InternationalBetydelsen av nyklubbildning Varför är nyklubbildning viktigt? •Att förnya och öka.
Riksidrottsgymnasiet Racing
_______________ _____ ____________ __________
Rally Småland 2013 ”Nygammalt” rally på Småländska höglandet
Ersättning för extra djuromsorg för suggor -villkor och riktlinjer
© CogWork, Antidopinginformation Swingweb, CogWork Mikael Åhnberg
Certifierad miljörevisor
Oväntade utgifter – något att räkna med Ingela Gabrielsson, privatekonom
19 juni – 3 juli 2004 MalmöMässan. Vad är EM i Bridge? Cirka 40 deltagande nationer. Man tävlar i lag, varje lag innehåller normalt sett åtta personer.
Ver 1.0 Välkommen till Från kurs – klubb Planering – Rekrytering – Kurs Bosön Kursledare Thomas Larsson.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Vad gör egentligen Kronofogden?
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Online Team Challenge! PRESENTED BY POWER CHALLENGE Online Team Challenge.
Sammanställning från Idrottsenkäten 2009 Totalt 344 svarande.
Möjligheten att röra sig i grannskapet
Rörelse Kapitel 7.
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
©storm.
SydostTrampar Cykelkampanj för arbetsplatser i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län Har funnits sedan 2010 Målgrupp – företag, regionala myndigheter, sjukhus,
En ny väg till jobb för ungdomar
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
Svenska Bilsportförbundets Miljöplan 2011 VISION OCH MÅL Full fart framåt mot 2015; Den enskildes ansvar och kunskap för miljöarbetet ska vara inarbetat.
Projekt Svensk Cykel Datumet är nu Tour of Sweden for kids Sponsorer Motionslicens Cuper lika uppmärksammade som elitserien i Hockey Samlad.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Gröna näringen – en framtidsbransch!. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Välkommen till de gröna näringarna Varor och tjänster som alla behöver – 4 procent.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka.
Beräkna en ekvation (metod 1)
Det handlar om multiplikation
Tävlingskonferens Dagens ord Förnuft Sunt förnuft Beslut på förnuftsmässiga grunder Några tankenötter Något om rättssäkerhet Val av påföljd vid.
1 onTarget project management TM VÄLKOMNA EFFEKTIV KOMMUNAL E-FÖRVALTNING INKLUSIVE SKOLPORTAL Microsoft och Sigma.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
1. Har du en idé? 2. LeaderGotland har projektpengar! 3. Är du under 25? 4. Vi hjälper dig till Triggerpengen!
Löpteknik TFK Löparläger 12-13/
2012 är över – nu väntar 2013 Dags att betala medlemsavgiften och när ni gör det kan det vara kul för er att se tillbaka på året som gått och se framåt.
Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till det gemensamma Kyrkoavgift +
MotorsportArenan Lidköping. Gokartsbyggnad med servering.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Lok-stöds regler. Statligt Lokalt aktivitetsstöd Beslutade av Riksidrottsstyrelsen (RS) ( och reviderade , och )
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Rotarys Golfdag 4 juni Syfte Skapa en årlig aktivitet för insamling till Rotary Foundation eller annat väldefinierat ändamål Inte konkurrerar med.
Lagledarmöte för Ungdoms - SM Filipstad DISTANS.
Rörelse Kapitel 7.
Att hamna i skiten För att förstå hur din ekonomi fungerar måste du ha förståelse för ett par grundläggande begrepp; Inkomster – Det du tjänar eller de.
Vallens IF F Agenda Försäsongsträning 2011 ZOOKS - Niklas från ZOOKS presenterar en möjlighet för F98. Cuper Coop Extra Cup Kickoff - Aros.
Fair race – en kampanj för en schysstare bilsport Bilsport ska vara fri från droger, mobbning, våld, hot och fusk.
Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna och det gemensamma Kyrkoavgift + Missionsgåvan.
14-17 februari 2013 Uppdaterad Uttagningsregler I årets Kalle Anka-final får vi anmäla så många åkare som vi önskar. Vi kommer ändå att behöva.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
 1 Välkomna!.  Vad är helaskåne? Projekt för: Spelarrekrytering Skolor Idrottslyftet skolsamverkan för SkBBF och föreningar Föreningar 2 I samarbete.
Lagledarmöte för ICA Cup Ulricehamn februari 2015 Arrangörens logotyp.
I rymden kan ingen höra dig gråta
Information om tävlingsdatabas tdb.ridsport.se. Ett centralt anmälningssystem för arrangörer och deltagare – Alla officiella tävlingar måste anmälas via.
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Presentationens avskrift:

Bilsport För alla Roligt Häftigt Gemenskap

...det finns något för alla... Bilsport Bilsporten är så mycket mer än bara rally, rallycross och racing som främst ses i TV. Det finns många andra häftiga, roliga och billigare varianter på bilsport. ...det finns något för alla... Nu kommer en kort presentation av samtliga bilsportgrenar.

Sportgrenar Backe Bilorientering Crosskart Dragracing Drifting Folkrace Historisk Bilsport Karting Off-road Racing Radiostyrd bilsport Rally Rallycross Virtuell Bilsport Enklare tävlingsformer

Backe © Annemo Friberg

Backe Backe är en hastighetstävling där en bil i taget kör uppför en backe med tidtagning. Backarna har varierande lutning och underlag, både asfalt och grus kan förekomma. - Backtävling kan genomföras med bilar från flera olika sportgrenar, till exempel rally- och rallycrossbilar.

Bilorientering © Kalle Riggare

Bilorientering I Bilorientering använder man registrerade standardbilar, men till skillnad från rally kör man på vägar som inte är avlysta från annan trafik. Vägarna kan vara allmänna eller enskilda och tävlandet går ut på att orientera sig fram längs angivna vägar på idealtid. - Kartläsaren har en viktig roll i bilorientering och minimiåldern är 13 år.

Crosscart © Morgan Björk

Crosscart Crosskart är en hastighetstävling som körs på en bana, oftast med grusunderlag. Du tävlar på banor som normalt används för rallycross och folkrace. En kraftig stålrörsbur täcker crosskarten och gör den mycket säker, den skyddar föraren. - I crosskart kan du tävla från 7 års ålder.

Dragracing © Mikael Kågerud

Dragracing I dragracing tävlar två bilar/förare mot varandra. Tävlandet går ut på att komma först över mållinjen. Redan från 8 års ålder kan man börja köra dragracing. Man tävlar i Junior Dragsters. - Tävlingssträckan är vanligtvis 1/4 engelsk mil (402,33m), men på en del banor körs även 1/8 engelsk mil (201,17m).

Folkrace © Micke Fransson

Folkrace Folkrace är en enkel tävlingsform. Du har en billig bil. Alla bilar är till salu efter tävlingen för 6 000 kr förutom förarstol och bälte som är personlig utrustning. Tävlingarna körs med täckta bilar på en bana av grus och asfalt. - Du får börja tävla redan det år du fyller 15 med bil. Folkrace är en bra inkörsport till körkortet.

Historisk Bilsport

Historisk Bilsport Historisk bilsport är en egen tävlingsdiciplin inom både Rally och Racing som följer FIA:s internationella regelverk Appendix K. Bilarna skall ha en internationell tävlingshandling HTP (Historic Technical Passport) för att få deltaga. - Två olika cuper körs varje år. En i banracing RHK cupen och en i Rally klassiska Rallycupen. I Rally körs även ett RM för historiska bilar.

Karting © Micke Fransson

Karting Karting är en hastighetstävling som körs på asfaltsbana. Du kan börja köra redan vid 7 års ålder. Bilarna är indelade i klasser med eller utan växellåda och med olika cylindervolymer, avsedda för olika åldersgrupper av förare. - I Karting har de flesta av dagens Formel 1-stjärnor startat sin karriär.

Offroad © Förlags AB Albinsson & Sjöberg

Offroad Det finns fyra Offroad grenar: Formula Offroad, Monsterrace, Challange och Trial samt en utbildning som heter Terräng Touring. Terräng Touring är en utbildning i körträning samt en förberedelse för tävlande i terrängkörning, från 16 år. Offroad körs ofta på privata marker och/eller militära områden. Bilen har skyddsutrustning, typ stålrörsbur. Du kan tävla redan från 16 års ålder. - Du kan vara Co driver i Trial och Challange från 12 års ålder

Racing © Micke Fransson

Racing Är hastighetstävling på asfalterad bana. Du tävlar med standardbilar, sportvagnar eller formelbilar. Du tävlar i ett eller fler race under samma tävling. Upp till 30-talet bilar kan tävla samtidigt. Du kan börja tävla redan det år du fyller 15. Till racing räknas också isracing och långlopp. Bilarna delas även in i olika klasser inom grenen.

Radiostyrd Bilsport © Frederick Scholander, Peter Eliasson och Anders Carsbring

Radiostyrd Bilsport Bilarna är små skalenliga bilar med förare vid sidan av. Radiostyrd bilsport finns både som touring- och offroadbilar. - Det finns olika skalklasser du kan tävla i och med olika typer av motorer på bilarna.

Rally © Jörgen Andersson

Rally Rally körs på grus eller asfaltvägar, specialsträckor som är avstängda för annan trafik. I rally gäller det att ta sig från start till mål på kortast tid. De tävlande startar en och en. - Bilarna är registrerade bilar, med säkerhetsbur och specialstolar. Du tävlar i olika klasser beroende på trimningsgrad.

Rallycross © Kalle Riggare

Rallycross Rallycross är en hastighetstävling på bana med grus- och asfalts underlag. En rallycrosstävling består av ett eller flera kvalheat med flera bilar, där det gäller att kvalificera sig till final. - I rallycross kan man börja tävla som junior från 16 år.

Bilsportförbundet - Svenska Bilsportförbundet - Uppdelat i distriktsförbund (12 st) - Finns över 500 klubbar i Sverige - Nästan 20 000 förare - Omkring 20 000 funktionärer - Över 100 000 medlemmar www.sbf.se

Bli förare! Sök medlemskap i en klubb. På klubben finns ansvariga som hjälper dig igång. Du behöver genomgå en utbildning för förarlicens. Skaffa bil, personlig utrustning (hjälm overall o.s.v.). - För att hitta just din klubb knappar du in på www.sbf.se eller ringer kansliet på 08-626 33 00.

Bli funktionär! Sök medlemskap i en klubb. På klubben finns ansvariga som hjälper dig att hitta rätt funktionärsutbildning. Hör med klubben om de betalar din funktionärsutbildning. - Licensen är kostnadsfri. - För att hitta just din klubb knappar du in på www.sbf.se eller ringer kansliet på 08-626 33 00

Kolla in… …www.sbf.se