Välkomna till Helsingborg!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
v1 Presentationens namn Sid 1 Service i glesbygd - vår utmaning och pågående initiativ.
Advertisements

Väljarnas syn på välfärden Utmaningar, möjligheter, konfliktområden
Pedagogisk verksamhetsidé
Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015.
30 – 18 – 11 – – 134 – 124 – – 76 – 75 – 62.
E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn.
Mobility on Demand Miljövänlig, kostnadseffektiv och imagestärkande mobilitet.
• Den skapande staden • Den pulserande staden • Den gemensamma staden • Den globala staden • Den balanserade staden.
Solen Skolskjuts Användarmöte / /23.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Näringsdepartementet Attraktions kraft Sverige - världens bästa land att vistas, verka och växa i.
Växjö en mångkampare inom hållbarhet Europas grönaste stad
Vilka parametrar/värderingar styr stadsbyggandet i Ängelholm? Hur ser vår gemensamma bild av framtida Ängelholm ut?
Hela Sverige ska leva Totalrapport. Regeringens bidrag har medverkat till kunskapsförmedling?
Malmö Europas Green Room. Varför hamnar Malmö högt på alla miljötopplistor?
Näringsdepartementet Hur kan den kommande innovationsstrategin för Sverige stödja internationalisering? Sara Modig Nationella Klusterkonferensen Karlstad.
Uthållig kommun – vägvisare mot smartare energianvändning Maria Steinbach Lindgren Enhetschef Kalmar
Näringsdepartementet Pilotlän för grön utveckling Regional workshop 28 maj 2013 Fredrik von Malmborg, Näringsdepartementet.
Forza har skapats av näringslivet för att stimulera ungdomars entreprenörsanda och kreativitet Skåne Nordväst ska bli världens bästa region på entreprenörskap.
Kommunikationsplan Uppdrag Med bakgrund från GO-konferensen 2008 gavs sekretariatet i uppdrag att arbeta fram en kommunikationsplan för GÖTEBORG- OSLO.
Hur använder Wihlborgs miljöklassning? Vad är Sweden Green Building Council? Hanna Claesson, Miljöchef.
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Vårt uppdrag Inriktning – bidra till ökad samverkan mellan berörda aktörer och till ökade kunskaper om möjligheterna med smarta elnät i samhället – lämna.
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
VISIONEN – så här vi vill att Grums ska vara år 2020.
SKÅNE NORDVÄST – en region utan gränser ?. NULÄGE 10 kommuner med mellan 9600 och invånare Öresundsregionen är Nordens mest tätbefolkade storstadsregion.
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Göteborgs arbete med ett hållbart transportsystem.
Regionalt nätverksmöte 22 september 2011 IPKs nya vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet Heléne Säll Matsson/IPK.
KulturpolitisK Konferens Öresund 2011 Yngve Petersson ordförande i Kulturnämnden, Region Skåne Regional kulturplan för Skåne.
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
Välkommen till Företagsutbildningen 2013
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Det öppna Skåne 2030 Skånes regionala utvecklingsstrategi
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
”Det känns som min röst är värd”
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Medarbetarundersökning Helsingborgs lasarett 2010 Medarbetarundersökning 2010.
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun fr o m !
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.
Vi har bildat ett internationellt nätverk med andra Östersjökommuner för Östersjöns gemensamma miljö.
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Resan tillsammans... -Politiska ledare och chefer -Möten/diskussioner.
”Växjö Europas grönaste stad… Nils Posse, KF ordförande, Växjö kommun …är allt miljöarbete som genomförts och kommer att göras i Växjö, både av offentliga.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Breddtjänster - ett nytt skede i IT-politiken IT-kommissionen och Region Skåne Lund 26 september 2002.
Översiktsplan 2011 Översiktplanen är obligatorisk Översiktplanen är inte bindande Översiktsplanen ska ange inriktningen för den långsiktiga utvecklingen.
Barn- och utbildningsberedningen _________________________________________________________________________________ Lapplands Gymnasium B-O Ström.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
A Jump for a Sustainable Future ”Jump” and ”Hope” have the same meaning in swedish.
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
ETT VÄLFÄRDSKONTRAKT FÖR HELA OSKARSHAMNS KOMMUN EN BUDGET FÖR OSKARSHAMNS KOMMUN
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Förändrade stadsdels-förvaltningar 1 juli 2018
Hållbar framtid Hopp och framtidstro Avdelning: År:
Pilotlän för grön utveckling
Samrådsförslag.
Välkommen till skärgården
Grankulla stads strategi
Grankulla stads strategi
Vad innebär regionbildningen?
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Där idéer blir verklighet
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Presentationens avskrift:

Välkomna till Helsingborg! FÖRVALTNING AVDELNING Välkomna till Helsingborg! Anna Jähnke kommunalråd och ordförande i miljönämnden 2011-09-22 Pernilla Fahlstedt - Estratega del medio ambiente

”Helsingborg ska vara Sveriges mest attraktiva stad för människor och företag.” Helsingborg ska vara till en tolerant, spännande, hållbar och framtidsinriktad stad som lockar en mångfald av olika människor som vill bo, leva, arbeta, studera, uppleva, investera eller starta företag.

MISSION Helsingborgs stad har två huvudsakliga uppdrag. Det första är att tillhandahålla välfärd, service och tjänster av hög kvalitet till stadens invånare i livets olika skeden. Det andra är ett uppdrag att utveckla såväl stadens varumärke som att, i samarbete med andra aktörer, ta en ledande roll i att utveckla de geografiska platserna Helsingborg, Helsingborgs-regionen och Öresundsregionen.

Attraktiv och intressant region Skåne Nordväst/ Helsingborgsregionen ca 320 000 invånare Öresundsregionen ca 3,7 miljoner invånare Helsingborgs stad 130 000 invånare Kraftig befolkningstillväxt

Politiska mål och ett erkänt bra miljöarbete Energistrategi Visionen är att Helsingborg ska bli energineutralt och i sin tur få ett mer hållbart energisystem. Miljöprogram Rent vatten Sundare Helsingborg Hållbart energisystem Hållbart transportsystem Inspiration och samverkan Hållbar planering och skötsel Miljöbäst i Sverige 2009 - Miljöprogrammet För Helsingborg är ett långsiktigt målmedvetet miljöarbete viktigt. Redan 1983 kom stadens första miljöprogram med mål för våra verksamheter. Det nuvarande miljöprogrammet innehåller mål och etappmål för stadens verksamheter under åren 2011-2015. Syftet med programmet är att stärka stadens långsiktiga miljöarbete och att arbeta för att Helsingborg utvecklas till en miljömässigt hållbar stad. Sex prioriterade områden: Inspiration och samverkan. Hållbart transportsystem, Hållbart energisystem, Sundare Helsingborg, Hållbar planering och skötsel och Rent vatten.  http://www.helsingborg.se/pv_obj_cache/pv_obj_id_1DF8B60C13469C4E376F5C57AF2DD234BC562A00/filename/Miljoprogram_2011_2015_mf.pdf    - Energistrategi 2035 /energiplaner I dessa dokument finns mål och åtgärder för att minska användningen av energi och öka mängden förnybar energi. Visionen är att Helsingborg ska bli energineutralt, det vill säga att lika mycket energi som används ska tillföras som förnybar energi inom kommunens gränser. Detta är en viktig del i att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och att få ett mer hållbart energisystem.  http://www.helsingborg.se/Medborgare/Bo-bygga-och-miljo/miljo-energi-och-hallbar-utveckling/miljoprogrammet/   - Miljöbästa kommun 2009 Enligt tidningen Miljöaktuellt. 2010 kom vi på plats 10 av 290. Rankingen baseras på Miljöaktuellts egen enkät, Naturskyddsföreningens klimatindex, Gröna bilisters kommunranking och en sammanställning över andra miljönätverk med mera.

Helsingborgs Miljöbyrå Förvaltningsövergripande satsning på kommunikation av Helsingborgs miljöarbete. SYMBOLHANDLINGAR Gynna ARENOR och DIALOG ANNONSER, Synas på stan, blogg- informationskampanj PR SYNAS där folk är

Återvinning 51% Om man järöfr Redan i början av 1990-talet hade vi en förutseende chef på vårt renhållningsbolag, NSR. Hans idéer om avfallsminimering, återanvändning, återvinning och …. gjorde att Helsingborg redan ….. införde hämtning av flera avfallsfraktioner vid varje fastighet. 100 % av villorna, de flesta (?) flerbostadshusen, totalt samlas 46 procent av det organiska avfallet i Helsingborg in.., 20 % är genomsnittet i Sverige. Tanken är att det ska vara lätt och bekvämt att göra ett bra miljöval.

Ökat resande med buss 51% Målet är att fördubbla resandet mellan 2004 0ch 2014. Fram till 2010 hade resandet ökat med 51 %, vilket är fantastiskt bra. Det vi har gjort är att satsa på en ny bussflotta 2005 – alla byttes samtidigt till biogas, nya och fräscha. Sedan har en lång rad åtgärder gjorts, såsom att bygga om hållplatser, förtäta turer, bussprioriteringar m m. Tanken med satsningarna är att det ska vara lätt och bekvämt att göra ett bra miljöval!

Elbilssatsning 5 juli utsågs Helsingborgs stad till årets elbilsstad av Gröna Bilister under Almedalen Tillskrivit regeringen om att momsbefria elbilar för att få igång försäljningen. Världens första elbilspool som laddas via solceller Elbilspooler - Öresundskraft

Miljöverkstaden Miljöverkstaden utbildar barn och ungdomar Merparten av eleverna i åk 1-8 går Miljöverkstadens utbildningar. Flera av utbildningsprogrammen når fler än 90 % av eleverna i respektive årskurs. Naturskolan hade under våren 140 gruppbesök från förskolor och skolor

Nationell miljökonferens i Helsingborg med ambitionen att lyfta blicken mot framtiden. 27-28 september 2012 Dunkers kulturhus Miljöbyrån

Tack för uppmärksamheten! anna.jahnke@helsingborg.se