Byta ungdomar mellan kommuner- är det möjligt?. SJÄLVKLART!!!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
God man för ensamkommande barn
Advertisements

Distributionsavtal Seminarium BRG
Brukarfokus i biståndshandläggning
Lathund för inskrivningsärenden
Samordnad vårdplanering och informationsöverföring Sörmland
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Lag om stöd och skydd för barn och unga (LBU)
FMN, MAJ BRA ATT VETA OM Budgivning vid försäljning av fastigheter, tomträtter och bostadsrätter som förmedlas av fastighetsmäklare Vid köp av fastighet,
Missbruksutredningens förslag
Socialnämndens respektive
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Personuppgiftslagen (PuL) och Polisdatalagen (PdL)
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Samordnad individuell plan
Vård- och stödsamordning i Heby
Johan Sundqvist, Miljöchef
Samordnad upphandling av elenergi Upphandlingssamverkan Elenergi, upphandlingssamverkan Kommunförbundet Skånes upphandling av elenergi 2007 Slutsatser.
Exempel på analys och handlingsplan
Handläggning enligt SoL
Behov av habilitering och rehabilitering
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Vad innebär LSS-lagen ? Rättighetslag
Socialtjänstlagen, SoL
Mina meddelanden Juridik & Informationssäkerhet Jeanna Thorslund Jurist Center för eSamhället.
Landstingsfullmäktiges program för mål, uppföljning och insyn för verksamhet som utförs av privata vårdgivare Syfte med programmet är att lyfta frågorna.
Delfinansiering vid begränsat ansvar Staten kan gå in med finansiering när: Verksamhetsutövaren eller fastighetsägaren enligt skälighetsbedömning (10 kap)
Samordnad Individuell Plan
Överenskommelse om samordning kring barn
Socialpsykiatriska avdelningen
MEDDIX Webbaserat IT-stöd vid samordnad vårdplanering och informationsöverföring mellan huvudmän.
Stärkt stöd och skydd för b o u Stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far eller riskerar att fara illa Barnrättsperspektivet stärks Barn.
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
Ska du lämna anbud eller utföra tjänster för Halmstads kommun?
Vägledning Vägledning. 1. Bakgrund 2. Praktisk vägledning 3. Respektive parts ansvar Vägledningens delar.
Gävleborg/Hudiksvall
Fördjupningsfrågor kring gymnasieplanering antagning, skolekonomi
Stefan Larsson beredningsjurist Stockholm
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Riktlinjer för överflyttning av sociala ärenden mellan stadsdelarna
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Vräkningsförebyggande riktlinjer Gemensamt uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet Stadsdelsnämnderna och de kommunala hyresvärdarna i Göteborg har.
Utsatta EU-medborgare i Trollhättan. Dagens regelverk är utformade utifrån grundtanken med fri rörlighet och att de personer som kommer hit förutsätts.
The Capital of Scandinavia Anmälan av frånvaro i betydande utsträckning.
Ramavtalet i korthet Eldningsprodukter och drivmedel i bulk 2015
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
BEFINTLIGA AVTAL VID REKONSTRUKTIONSBESLUTET 2 KAP. 20 § Lag om företagsrekonstruktion.
Lägesrapport Juni KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Avtalet ska underlätta samarbetet lokalt genom att tydliggöra samverkansansvaret inom hälso-
Vad är allmänna råd? En del av Skolverkets regelgivning (normering) för tillämpning av skolans författningar. Allmänna råd tas fram om man upptäcker.
Det går bra för våra kunder!
Samverkan med ”långa gummiband” Om gummibandet inte håller utan går av, är det bara att försöka med ett annat gummiband.
Vägledning 5 steg för att följa Dataskyddsförordningen
Avtal Avtal bör innehålla följande punkter
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
ANHÖRIGSTÖD.
Anställ klokt - Anställningsformer i Detaljhandelsavtalet
Arbetsgrupp start juni 2017
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
Sjukvårdsregional nivåstrukturering
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Arbets/aktivitetsplan Implementering av samverkanslagen
Samordningsförbundet
Mall: Fallbeskrivningar med diskussionsunderlag
Samordning – Samverkan – Samarbete inom Vägledning
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Lagen om samverkan vid utskrivning från slutenvård (SVU)
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Byta ungdomar mellan kommuner- är det möjligt?

SJÄLVKLART!!!

Utgångspunkter Förslag: Att flytta avhoppare från kriminella gäng mellan kommuner genom ett utbyte mellan tolv piloter Behov:Insatser i form av vård, boende, sysselsättning m.m. Skydd för person? Struktur: Grundläggande viljeförklaring samt individuellt avtal för varje person Frågeställning: Hur fördelas ansvaret mellan kommunerna?

Tillämpliga regler 2 kap 1 § SoL- vistelseprincipen 2 a kap SoL –Ansvarsfördelningen mellan kommuner –Ansökan om insatser i annan kommun –Överflyttning av ärende

Övrigt Sekretess Boendefrågor m.m. ………..

Förslag till samarbetsavtal PARTER: –XX –YY –ZZ BAKGRUND –Parterna har ett behov av att kunna hjälpa avhoppare från kriminella gäng (”Avhoppare”) att flytta till andra kommuner. Avsikten är att minska riskerna för att Avhopparna återgår i kriminell verksamhet. Eftersom socialtjänstlagen normalt inte medger att biståndsbehövare utan föregående planering och förankring flyttar mellan kommuner måste en samordning ske. Denna innefattar även ett utbyte av information. Parternas avsikt är att samtliga de samverkande kommunerna både skall kunna ta emot Avhoppare (vara ”inflyttningskommun”) och överflytta Avhoppare (vara ”ursprungskommun”). –Parternas avsikt är att inflyttningskommunen ska ta emot Avhopparen och avstå från att hänvisa denne till sin hemkommun för hjälp. Det går i nuläget inte att uppskatta hur många personer som kan komma att omfattas av samarbetet men parternas utgångspunkt är att det som mest handlar om ett fåtal individer per år. –Samarbetet förutsätter att Avhopparen samtycker till åtgärderna. Eventuella insatser sker i enlighet med socialtjänstlagen och övrig lagstiftning på området. För mer information, se bilaga 1. ÅTAGANDE –Parterna förbinder sig att så snart det kan ske meddela en tilltänkt inflyttningskommun om att intresse finns att överflytta en person med stöd av denna avsiktsförklaring. Inflyttningskommunen ska då utan dröjsmål lämna besked om den ifrågavarande personen kan mottagas. –Parterna förbinder sig att inom ramen för tillämpliga regler verka för att Avhopparen erbjuds eventuellt bistånd och stöd av den mottagande kommunen. –Inflyttningskommunen ska verka för att individen erbjuds boende och sysselsättning så snart det kan ske efter att godkännande har lämnats. –Samordningsmöte Parterna ska hålla ett samordningsmöte med kontaktpersonerna för respektive kommun minst en (1) gång per år. Sammankallade till mötet är XX. AVTALSTID –Detta avtal löper från avtalstecknandet tills vidare med En (1) månads ömsesidig uppsägningstid. Om part säger upp avtalet innebär det inte att det upphör att gälla beträffande övriga parter. KONTAKTPERSONER –För XX _________________________________ –För YY _________________________________ –För ZZ _________________________________ UNDERTECKNANDE