Veronica Maggio Veronica Maggio.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Svenska trubadurer Trubadur: Kan översättas: den som hittar på.
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Varför är Carl Bildt så skicklig på att hantera journalister? Peter Dahlgren medie- och kommunikationsvetare.
ALINQ.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Författare Josefin Berntsson År 2013
En snöskottares dagbok… …eller visst är livet underbart!
Bildspel om konstnären
Barnanpassad utredning
Svenska som andraspråk
Patientenkät sommaren -13
Släktskapsregeln för 6a
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
Åk 9 - året då det händer -.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Tisdagquiz! Med musikinslag.
Rammstein. Rammstein Rammstein Rammstein Rammstein Rammstein.
Jenny Nyström.
= att visa istället för att berätta
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Dagens dikt Det är onsdag idag. Det är ganska fint väder:
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
ERIC SAADE.
Luncha och lär! Tempussystemet.
Judendomen.
Dead By April! DBA är ett svenskt rockband från Göteborg bildat år De gav ut sitt självbetitlade debutalbum Bandets låtskrivare och producent.
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Sálin hans Jóns míns Sálin är ett islänskt band som spelar pop musik. Bandet saman står av 5 medlemar. Bandet började att spela året 1988 och har dom.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Den magiska dörren.
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Mattias ”Stafen” Englin 2014
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Slutprojekt II Slöjd i relation till hållbar utveckling Projekt : Tillverka en cirkelsåg.
Av : Joel, Olivia, Emma. C & Klara 16/12-14
Hur mår du idag? Jag är glad idag Idag är jag glad.
Den magiska dörren.
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
1800-talet.
Norge.
Rihanna.
Veronica Snellman, Finland, Övriga Norden –
Avicii 2006 började Tim Bergling göra housemusik som hobby. Två år senare inledde han ett samarbete med klubbarrangören Arash Pournouri. Aviciis tidigaste.
Presentationens avskrift:

Veronica Maggio Veronica Maggio

Om Maggio Veronica Sandra Karin Maggio föddes den 15e mars 1981 i Uppsala. Hon sjunger på svenska och genren är pop. Hennes Låtar är syntbaserade.

Skivomslaget på hennes första album ”vatten och bröd” Hon flyttade till Stockholm där hon träffade producenten Stefan Gräslund. De inledde ett samarbete. Stefan skrev på svenska. Förut hade Maggio sjungit på engelska. Språkbytet fick allt att falla på plats. Våren 2006 kom hennes debutsingel ” dumpa mig” . Senare på hösten följde albumet ”vatten och bröd”. Året därpå var hon med i Petters låt ”inga problem” av och med hiphopduon Snook med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray . Hon var också med som gästartist på Snooks spelningar. Bakom scenen fick ideér till ett nytt album. Nu blev hennes nya producent Oscar Linnros och hon började skriva låtar på allvar. Skivomslaget på hennes första album ”vatten och bröd”

Redan som barn ställde Maggio in sig på att jobba med musik Redan som barn ställde Maggio in sig på att jobba med musik. I hennes pappas hylla fanns det kasetter med italiensk pop och schlager från 1960- och 70-talen . Hon brukade välja en kassett och så dansade hon till det. Jag tror de stunderna förklarar min förkärlek för stråkar, Säger hon. Som elvaåring bodde hon Ett år i Gavarrano i Toscana. Där Hon sjöng hits av bl.a. Michael Jackson för grannarna. I gymnasiet, tillbaka i Uppsala var hon trött På körsång och notläsning och Började med egen musik.

– Mitt mål var att göra allt annorlunda än på första skivan – Mitt mål var att göra allt annorlunda än på första skivan. Jag ville göra en ”stor” skiva med en vräkig titel. Istället för att skriva tio låtar om kärlek, skrev vi låtar på olika teman och jag försökte variera mitt sätt att sjunga. Veronica Maggio Så kom hennes andra album. Låtar som ”måndagsbarn”, ”17 år” och ”gammal sång” Det sålde över 70 000 exemplar I norden och hon gjorde över 200 Spelningar under 2008 - 10 men Tröttnade aldrig!

– Jag spelade jämt, både i Sverige och i Norge, men hann aldrig ledsna – Jag spelade jämt, både i Sverige och i Norge, men hann aldrig ledsna. Att spela live är det bästa jag vet.

Sen fortsatte framgångarna..

I låten ”välkommen in” sjunger hon just om hennes pappas skiva. ” Spelar pappas skiva ifrån 69. De sjunger ’Cosa vuol dir sona una donna ormai. O mare nero, o mare nero, o mare ne’ ”

Jag tycker Veronica Maggio är ganska unik i sin musikstil Jag tycker Veronica Maggio är ganska unik i sin musikstil. Oscar Linnros och Daniel Adams Ray har lite likheter med Maggios låtar. Men jag tycker hon är väldigt speciell och har helt sin egen stil på både text och melodier. Det är kanske också det som har gjort henne så känd, att hon kör sitt eget.

Jag valde Veronica Maggio för att jag tycker hon är grym Jag valde Veronica Maggio för att jag tycker hon är grym! Jag började lyssna på henne för ett år sedan då hon släppte sin skiva ”Satan i gatan”. Sen dess har jag lyssnat på henne hur mycket som helst, tröttnar aldrig. Så var hon på hamnfesten i Arvika i somras, och då började jag tycka om henne ännu mer. Jag gillar henne för hennes egna stil, intressanta texter och hennes röst.

By Maja Sörensen