5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Namn på tillfället (kan skrivas på två rader) Namn på den som presenterar Datum för tillfället.
Mahmud Al Hakim Lärare - Folkuniversitetet
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
PowerPoint 2007 Lathund.
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Verktygsfältet Rita Gör flera objekt till en grupp!
©storm.
2. Utveckla en presentation
Rita av.
Välkommen!.
KARTKUNSKAP 1.
Excel 2003 Grundkurs Lektion 5 Mahmud Al Hakim 1.
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
PowerPoint 2007 Lathund.
Copyright Lars Valentin PowerPoint, fortsättning Mer om finesser och specialfunktioner.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.
Övning 4 Ritobjekt.
Krister Björnsjö senITel Några övningar med Powerpoint.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Arbetsgång 16/1 Gör uppgiften: ”Samma motiv på grundfärgerna”
IT Stöd - Lektion 1 MS Word 2007
Power Point Introduktion
Google SketchUp Del 1.
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflytta patientärende Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
1 Programhantering – Pass 9 Presentation Fortsättningskurs MS PowerPoint 2003 Del 1/2 Formatera Grafik och diagram.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Presentationer med PowerPoint Åsa Kronkvist Börja med att fundera Vad vill du berätta? Vem är det du kommunicerar med? Hur ser kommunikationssituationen.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Framsida på omslag och ett uppslag
Wordgenomgång.
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Formatering.
Figurer.
DIAGRAMTYP 1. Gå till rutan ”välj diagramtyp” i verktygsfältet. Ändra diagramtyp till Candlestick. Ändra sedan tillbaka till OHLC.
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
Scouternas powerpoint-mall med träbakgrund
Power Point - grundkurs
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Första övningen i Illustrator
Knivövningen i llustrator
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
Bakgrund.
Välkomna till Ungoteket!
Knivövningen i llustrator
Hur jag kan få flera kantlinjer och fyllningar samtidigt!!
avsnitt instruktion SmartArt-grafikmed bilder på röd bakgrund (Medel)
Du kan vara några till lags ibland…
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Vårstädning med Fabrikam
Presentationens avskrift:

5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg Figurer Ändra figurers utseende Linjer, pilar, kantlinjer Gör likadana figurer Tips Textrutor Gör lika Skuggning Ordna Gruppera Dela upp grupp Se till att objekten hamnar rätt Spegelvänd Repetition

Dubbelklicka på jordgloben! Ritverktyg Fliken Format syns när du dubbelklickar på ett objekt De objekt man vill infoga finns under fliken Infoga Dubbelklicka på jordgloben!

Det är bara att börja skriva om man vill ha text i en pratbubbla Figurer Standardformateringen hos figurerna ges av formgivningsmallen Infoga ytterligare en pratbubbla Ändra pratbubblan så att den blir orange med svart text Det är bara att börja skriva om man vill ha text i en pratbubbla

Ändra figurernas utseende Gör så att den här lutar mer Figurerna har vita cirklar för att påverka längd och bredd Grön cirkel för att rotera Gul kvadrat(er) för att påverka specifikt utseende på just den figuren Rotera så att den pekar snett uppåt Flytta pilen på den här bubblan så att den pekar på den röda cirkeln

Linjer, pilar, kantlinjer och andra figurer Utgå från Rita-gruppen i Start-fliken Välj figur under Figurer och rita upp Formatera på olika sätt (färg, linjetjocklek, effekter) med knapparna

Gör likadana figurer

Tips Om man vill göra perfekta cirklar och kvadrater så kan man hålla shift nedtryckt när man ritar dem Testa

Textrutor Marginalerna kan vara bra att minska om man vill få plats med mycket text i en liten ruta. Högerklicka och välj Formatera textruta för att få fram denna dialogruta. Textrutor görs via fliken Infoga och knappen Textruta i gruppen Text. Det här är liksom objektet ovan en textruta utan kantlinje och fyllning men också roterad. Den här har fått fyllning och kantlinje. Kan vara bra om man vill framhäva en text. Dialogrutan till höger tar man fram genom att högerklicka på textrutans kontur och välja Formatera figur… och därefter Textruta.

Gör lika Hejsan svejsan Det här är en roterad textruta Hur får man till en rund textruta? Hejsan svejsan Här tänkte jag att jag skulle få plats med ganska mycket text på en liten ruta

Skuggning Bra metod att lyfta upp bilder och figurer Välj Format under Bildverktyg Bildeffekter Skugga Ibland kan bilder behöva separeras från underlaget för att man tydligt skall se att det är en bild Textrutan framhävs mer om den lyfts upp med hjälp av skugga

Gör lika Det här är lite brödtext Det här är en ruta som ligger långt ovanför

Ordna För att kunna flytta föremålens placering ovanpå varandra så har man alternativet ordna Gör så att den cirklarna ligger i ordningen svart- röd-orange-grön räknat från botten

Gruppera Gruppera figurerna Bildobjekt som hör ihop kan bli lättare att hantera om de sammanfogas. De kan blir då lättare att Förstora/förminska Flytta Kopiera För att gruppera objekt måste de först markeras, Detta gör du lättast genom att skift hålls ner när du klickar på dem.

Dela upp grupp Radera fyrkanterna

Se till att objekten hamnar rätt Man kan markera objekt och sedan använda automatiska funktioner för att placera dem i förhållande till varandra Gör så att lådorna hamnar exakt rakt under varandra och har ett jämnt avstånd

Spegelvänd Spegelvänd den vänstra figuren så att lansiärerna möter varandra.

Först en repetitionsuppgift Lägg på ett Tema (en formgivningsmall) på den här presentationen Välj ett färgschema som är lämpligt för visning med projektor Ändra layout så att den här sidan har två platshållare för punktlistor Ändra textfärg och teckensnitt på texten i den här sista punkten

Fler repetitionsuppgifter Lägg till en bild FÖRE den här Infoga en bild ur ClipArt på den här sidan Sänk nivå på den här punkten med hjälp av tabb-tangenten Minska nivå på den här

Ännu fler repetitionsuppgifter Ändra storlek på den här platshållaren Titta på bildspelet i bildsorteringsläge Flytta den här bilden så att den kommer efter rubrikbilden (den första bilden) Spara och öppna sista övningen - 6-Utdata.