Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 12 December 2009 bildspel nr. 12.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Inbjudan till grillfest i vårt nya fritidshus.
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 13 December 2009 bildspel nr. 13.
För intelligenta kvinnor Ett gift par åkte under ett veckoslut bort tíll en sjö, där man kunde fiska.
6ornas studieresa till England Bilder från onsdagen den 24/8
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Åk 9 - året då det händer -.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
- Bilder från Falu koppargruva och Carl Larsson - gården
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
I detta shoppingcenter hade kvinnorna en möjlighet att välja en make bland olika män.....
Hela gänget åkte till Helsingborg för att spetsa till det sista inför säsongen.
Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Kirik Viking.
Hur bör samhället organiseras
Det va en gång en katt och hund del 1
Vatten Tja klicka här för att skriva Hav Åar Sjöar.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Hur fick giraffen sin långa hals?
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 5. Hej igen! Nu är det dags för det utlovade korallrevet i bilder.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Barnens sagor.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Varje dag försvinner flera personer…
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Som vanligt tog vi oss en titt i kylen sent igår kväll.
USA under andra världskriget
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Det va en gång en katt och hund del 1
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
:18 mars 1957 i Nacka i Stockholm!
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Varifrån kommer kranvattnet?
Varifrån kommer kranvattnet?
Presentationens avskrift:

Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 12 December 2009 bildspel nr. 12

Den nya besättningen (Cia, Patrik & Andy) som är lite blekare än den gamla kom till sist fram efter en lång och mödosam resa. Bagaget fick sig en ännu lite längre resa, ca 20 timmar.

När både den gamla och den nya besättningen möts samman i Acapulco smäller det. Lugnet är över, kaos råder i båten på Explorer och i dess trogna gummibåt.

2005 varnades flickorna i Bergen när Tallship Race angjorde staden för att gå ut... De glömde varna Acapulcoborna för oss!

Det visade sig att Patriks avlägsna släkting, Alvaro, var en riktig klippa. Han fixade och hjälpte oss med allt från handling till kylskåp. Mycket mat vart det, men ännu mer öl... det var det sista Martin sa till den nya besättningen, ”köp massa öl” När vi precis skulle åka så ”pajade” kylen... 5 timmar och 350SEK senare var den fixad och tillbaka på sin plats. Det finns även denna sorts av köttmarknad i Acapulco och CIa verkar lika generad som på nattklubbarna. Härlig marknadsgata.

En gummibåt kommer lastad med den gamla besättningens bagage, människorna fick ta nästa tur...

Vi lämnar av gamla gänget på Tarzan Sviten med varsin Coco Loco. Det är med en tår i ögat vi vrålar en sista gång från havet upp mot Tarzan huset. Tack för 6 underbara veckor Martin, Anna, Frida & David må vädret vara piss när ni kommer hem...MOOOAHAHHAHA.

Nu påbörjar vi nästa etapp, ner mot Costa Rica men först lite diesel, dock var vi för snåla i Acapulco och i Escondido fanns ingen diesel som de lovat, så det fick bli tankning i Hautulco, slangandes direkt ur tankbilen ;-).

Tänk om vi kan få se hälften av vad de förra fick se... Då ska vi se vad vi kan ordna dag ett: -Snorkla med parande sköldpaddor -Se sailfish -Mangrooveträsk -Delfiner som hoppar Då ska vi se vad vi kan ordna dag ett: -Snorkla med parande sköldpaddor -Se sailfish -Mangrooveträsk -Delfiner som hoppar

Innan vi lämnar Mexicos kust så besöker Mexikanska flottan oss med vår svenska Stridsbåt 90 H. De undrade bara om allt var okej med tanke på att vi bara låg och drev. Innan vi lämnar Mexicos kust så besöker Mexikanska flottan oss med vår svenska Stridsbåt 90 H. De undrade bara om allt var okej med tanke på att vi bara låg och drev. Esta muy bien!

En stock 250 Nm ute till havs skapar ett härligt habitat åt massa djur

Efter en ”hård” dag ute på det helt klart Stilla Havet så är det skönt efter maten med en film. Denna filmvisning tog plats uppe i sittbrunnen med ett gammalt sjökort som projektduk. Kvällens filmvisning bjöd på Shark Waters.

Pirater till morgon fikat? Nix, bara tre fiskebåtar som skulle ut 200km för att fiska haj. Pirater till morgon fikat? Nix, bara tre fiskebåtar som skulle ut 200km för att fiska haj. Pirater!!!! Pirater till eftermiddagsfikat fikat? Nix, bara en fiskebåtar som skulle vara ute ytterliggare 1 dygn, de har varit ute i två. Pirater till eftermiddagsfikat fikat? Nix, bara en fiskebåtar som skulle vara ute ytterliggare 1 dygn, de har varit ute i två.

Det är tur att vi träffar på ”Pirater” ute till havs med tanke på vår fiske lycka. Sex öl och ett packet cigg så har vi fått oss en rejäl Dorado. Storfiskarn? Va skönt att den redan var rensad...

Vi tvivlar på att det är sjön som tar ut sin rätt på eftermiddagarna men slut är vi alla efter klockanfemölen...

Denna kväll efter kvällsmålet fick vi vårt första husdjur. Oscar vart jätte glad dock så sa El Capitain nej till djur ombord så Daniel släppte den fri.

Nu har vi mindre än 1 dygn in till Costa Ricas territorialvatten där fladdermusön (Isla Murcielagos) väntar oss först. Där blir det förhoppningsvis dykning med massa Bullsharks men det får ni se i nästa bildspel.