Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lev bra på äldre dar Del 2 Uppföljande intervjuer.
Advertisements

Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Äventyr i sjumilaskogen
Sagan om Piffy.
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Släng inte mat! Ta hand om den!
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
PROCENT Procent betyder hundradel.
Historien om Antiken i Grekland.
av Yggdrasil Vårterminen 2009
Hans och Greta.
Tekniska System - Elvispen
En dag när blue och hans flickvän skulle gå till kung fu winners så kom det en ninja ut ur dörren.
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Släktskapsregeln för 6a
Industrialiseringen Startade under 1700-talet i England.
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
GPS- sändare till barn!.
Här skriver ni in namnet på ert förändringsarbete Här skriver ni in er enhet Här skriver ni in vilka som deltagitKontaktperson: adress: tel: e-post:
Sinnena 4C Vt 2013.
Nu har våren kommit till Pollux
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Praktisk arbetslivsorientering
Det industriella genombrottet
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Om barnkonventionen Bilden kommer från UNICEFs bildbank och och återfinns på
Pannkaksboken (framsida).
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Vecka 46. Nu har hösten kommit på allvar, vantar och mössor har kommit på. I dagarna delar vi ut vår ”jullapp” om ev. ledighet under julen och snart börjar.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Tungt och lätt… varmt och kallt.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
BUDDHISMEN STILLHETENS TRO.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Utvärdering i HK?.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Yoghurtförpackning!.
Februari 2014 Kristina Yondt arlandagymnastiet
Cornflakes historia.
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Retoriska arbetsprocessen
En dynamisk matresa Carola Lind. En bok med 9 recept per dag. Totalt 63 recept, från billigt och lätt till lätt men lite dyrare.
1800-talet.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Vad är en KATA? katatogrow.com.
Coco pops Vilka ingredienser/komponenter består den av? Ris, kokos och socker..
Experiment med vatten Densitet.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Utkik Historia: s , Frihetstiden
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
Elev loggbok.
Division Division. Division är att dela. Division är att dela.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Reformationen.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Vad finns det på bordet?
Fredagsmys Vecka 35.
En semla = Flera semlor.
Vecka 37 Tisdag den 12:e september 2017 Dagens namnsdag Åsa Åslög.
Räknesaga.
Viggen veckobrev v. 4 Pedagoger: Mia, Jossan och Linda
Presentationens avskrift:

Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ? Det var inte lätt att veta men när Bibbi tog fram ett äpple, så var gissningarna många – koka äpple, krossa äpple, göra äpplepaj, göra äpplefärg, måla, snurra den. Men var skulle vi sätta äpplet? Vi diskuterade var äpplet skulle sitta och barnen hade många idéer. Vi satte ett äpple i maskinen och började att veva – äpplet skalades, kärnades ur och skivades, ”wow”, sa barnen. Barnen tyckte att vi även skulle pröva att skala en gurka och en banan. Barnen fick en uppgift av Bibbi. De skulle ta med sig var sitt äpple, som de ska få skala i maskinen, jämföra hur långa skalen blir och sedan göra ett diagram.

Denna veckan skulle vi även mäta hur många ”äpplen långa” vi var. Bibbi var två äpplen lång. Vi plockade ner äpplen från ett av träden på gården. Barnen fick samarbeta två och två.

Barnen fick fyra förslag om vad vi skulle laga för att bjuda på vår ”Drop- in” bjudning. Flest röstade på liten Äpplekaka. VAD SKA VI GÖRA ? Barnens reflektioner: Äpplepaj, tog vatten med äpple, delade äpple, sen var det socker, delade dem i mitten, en kniv, man skulle ta socker på äpplet och smaka, Barnens reflektioner: Man skulle ta mjöl, vispa, fyra ägg, en visp och en skål, mycket socker, fyra socker, ser ut som ett däck. Barnens reflektioner: Hälla i den i formen, kanel på äpple, men vi har ingen ugn, in i köket.