Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till temadag Geodatasamverkan
Advertisements

Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
Metodutveckling och samverkan- Konferens för erfarenhetsutbyte med ESF-projekten: Dirigo, KomAn, Sigrid och UMA 27 april 2012.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april & 12 juni Moderator:Katarina.
Hans-Erik Källman, Vanja Kågstöm, Kristina Hage-Hansson Svensk Förening för Röntgensjuksköterskor Svenska Sjukhusfysikerförbundet Välkommen till kursdagar.
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
Kommun - Vara (1470), Kommun - Skara (1495), Kommun - Lidköping (1494), Kommun - Grästorp (1444), Kommun - Essunga (1445) 41 respondenter.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Serviceprogram (RSP) Välkomna Jämtlands län - att längta till och växa i.
LANDSTINGSDIREKTÖRENS STAB Regional utveckling BILD 1 Resultat av enkät till landstingspolitiker
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Stora additionstabellen
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
1. Hur ökar vi det interna engagemanget och delaktigheten? Utvecklingsområde: öka engagemanget och delaktigheten hos medarbetarna.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Valideringsinfo.se En webbportal för samlad information om validering i Sverige. Yh-myndigheten i samverkan med Högskoleverket, Verket för högskoleservice,
Offensiv orientering »Vi ska erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor »Vi ska utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn.
Workshop vägledning Välkomna. Dagens upplägg 9:00-9:30 Kaffe 9:30:-10:15 Introduktion 10:15-10:55 Ramverkets delar 10:55-11:15 E-delegationens vägledning.
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
Framtidens roll som förskrivare
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
Fotbollssäsongen 2015 Domarträff. Fotbollssäsongen 2015 Hålltider Kaffe och kaka! Information inför kommande säsong
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
VÄLKOMNA! WorkShop 28 januari 2014 Samverkan i regionen och möjligheter med digitalisering inom patologi/cytologi.
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:30-10:10Inledning och intresseanmälan till nätverk Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum.
Konstens Open Space 17 februari 2011 Ett strategiskt samtal om konstområdet i Kronobergs län En del av arbetet med Kulturplan Kronoberg
Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
FREDAG 9.00 – Välkomnande till konferensen Ann, Christer ”Varför är vi här” SLS VärdegrundKarin – Medlems och verksamhetsdiskussion Anders.
Planeringsdagar 24 – 25 februari 2014
KOMMUNIKATION SOM PÅVERKAR SUNDSVALL 13 FEBRUARI 2012
Agenda och kursmål Hösten 2011 Nortech Telecom. Välkomna 2 En kort presentation av deltagarna runt bordet  Namn  Företag  Vilka förväntningar har du.
HVB Barn och Unga 2013.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Vård- och omsorgscollege
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Stora pensionsavgångar Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Krav på mer kvalificerade kunskaper Åldrande befolkning.
Verksamhetsuppföljning. Årlig uppföljning av verksamheten Verksamhetsuppföljning Självskattning Regional Lokal om man vill.
Vård- och omsorgscollege Kalmar län
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
Vad vet ni om Vård och Omsorgscollege?
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
kvalificerade kunskaper
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Välkommen till chefsdag i Vård och omsorgscollege
Fokus Yrkesutbildning VO
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege organisation
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege organisation
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Regionala Vård- och omsorgscollege
Regionala Vård- och omsorgscollege
22 regionala VO-College 91 lokala VO-College 218 kommuner 19 regioner och landsting 90 privata verksamheter 140 gymnasieskolor 181 gymnasiala vuxenutbildningar.
Välkommen till regional arbetsgrupp handledarskap
Nationellt likvärdiga YH-utbildningar
Planeringsdag med lokal styrgrupp Karlskoga-Degerfors
Tanum
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Göteborgsregionens kompetensråd
Presentationens avskrift:

Välkomna!

Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag

Program 10: :30Välkommen och presentation 10: :15Roller och uppdrag regionalt 12: :15Lunch 13: :15Information från kansliet - Riktlinjer för validering - Handledarutbildning - Yrkesintroduktionsavtal BUI och BAL - Statistik och uppföljning 14: :45Kaffe och kaka 14: :45Erfarenhetsutbyte 15: :00Summering av dagen

Regionala styrgruppens roll och samordnarens roll Intervju av regional ordförande och samordnare Gruppdiskussion om rollerna Redovisning av gruppdiskussion

Diskussion i grupperna • Hur skulle ni vilja beskriva regionala styrgruppens och ordförandens roll? Skriv några punkter på blädderblock. • Hur skulle ni vilja beskriva samordnarens roll? Skriv några punkter på blädderblock. • Lyfta frågor i storgrupp 30 min

Frågor till Regionala ordförande Hur länge har du varit regional ordförande? Hur kom det sig att du blev regional ordförande? Hur tycker du att det är? Följdfrågor. Ex. Vad är det som är spännande? Kan du beskriva hur er regionala styrgrupp fungerar? (Styrkor o svagheter) följdfråga Beskriv vilka uppgifter som är viktiga att jobba med i regionala styrgruppen? Lägga in ev. följdfrågor På vilket sätt har den regionala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege ansvar för utvecklingen i er region? Hur ser du på din roll som ordförande för styrgruppen? Vilken roll tänker du att samordnaren har? (Nu går vi vidare till en samordnaren.)

Frågor till samordnare • Hur länge har du varit samordnare? • Hur kom det sig att du blev samordnare? • Kan du beskriva ditt arbete? • Hur tycker du att det är att vara samordnare? Följdfrågor. Vad är det som är roligt, spännande. Vad är det som är svårt? • Hur ser du på din roll som samordnare? • På vilket sätt får du stöd och feedback för ditt arbete som samordnare? • På vilket sätt fördelas uppgifter och ansvar mellan regionala styrgruppens ledamöter och dig som samordnare?

Föreningen VO-College Övergripande mål VO-College är etablerat i alla kommuner och landsting/regioner och är en effektiv samverkansform som bidrar till en god personal- och kompetensförsörjning inom vård och omsorg.

Föreningen VO-College Mål och aktiviteter -Förutsättningar för samverkan mellan arbetsgivare, utbildningsanordnare och fackliga organisationer är skapade. -Arbetsgivare är insatta i vad yrkesintroduktionsavtalen BUI och BAL innebär. -Nationella riktlinjer för handledarutbildning är framtagna och förankrade. -De nationella riktlinjerna för validering är implementerade.

Föreningen VO-College Mål och aktiviteter -Utbildare som verkar nationellt kan få en nationell förcertifiering. -Gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram ingår i lokala och regionala college. -En samlad bild finns över elever och utbildningar inom VO-College. -Kommunikationen med föreningens målgrupper är utvecklad. -Beslut är taget om föreningen ska arrangera yrkestävlingar i vård och omsorg.

Föreningen VO-College Mål och aktiviteter -Utrett möjligheten att bilda en yrkesnämnd inom vård och omsorg. -Medverkat till att ta fram föreskrifter för Yrkeshögskoleutbildningar som har ett nationellt likvärdigt innehåll. -Fler av arbetsmarknadens parter inom vård och omsorg ingår i föreningen.