Att skriva Manus Du ska presentera din film med ett kort intro

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Utredande text - källkritik.
Advertisements

Källkritik.
Begreppsschema – Krönikor
Uppgiften i PowerPoint
Solanderskolan presenterar
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Högtidstal Retorik.
Teknik och konstarten i symbiotiskt förhållande: Tekniken fylls med innehåll Tekniken en förutsättning för filmen.
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
Filmprojekt sommaren 2014 Ett Oskarshamn ~ Kristdalabygden.
Välkommen till min hemsida Ali Eskandari Vem är jag Länkar Skicka e-post Här kan ni läsa om mig eller hitta interessanta länkar och skicka en till.
Tankar och träning vid Parkinsons sjukdom
Presenterad av Susanne Jerkenstam
Intervju inför ViV-projektet.
Design/eget företagande
(CC BY 2.0)
Att skriva en artikel.
Digitalt klassrum och nätbaserat möte Sommarens lärande stunder.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
presens, preteritum och futurum
Att tala för att övertyga
Att hålla en presentation
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
arbetskooperativ Luleå
Läroplansträff Välkomna.
Ett arbetsområde om poesi
Marie Lindberg är debutant i stora mått både i Melodifestivalen och offentligheten som artist. Marie är lärare till yrket och undervisar förstaklassare.
Vad är du för typ av person?
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
Om en stund kommer du in i magins värld.... …Du kommer att bevittna en sällsynt händelse.
Vilken ska bort. Fundera TYST och skriv ert svar i skrivboken
Lektion 4: Hur förändras språket och varför?
SNACKA OM LÖNEÖKNING! En föreläsning om vad som
Vad tycker du om att läsa?
Jag heter Sussi.
Mening eller fråga TRYCK F5.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Muntlig presentation.
Arbete med avsnittet pågår Utdrag ur utkast Kenneth Flood Alf Susaeg utdrag#1.
Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”
Skriva noveller.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Vad är sant? Vem kan man lita på?
Att lära sig att analysera
Hållplats 1Hållplats 2Hållplats 3 Eleven kan beskriva eller förklara ett fenomen eller ett samband i vardagliga termer och utifrån egna erfarenheter,
UPPGIFT: ATT TÄNKA PÅ: Ni ska med hjälp av Musikvideo1, 2 eller ljudinstallation skapa en trailer utifrån valda tekniker under året. Arbeta i grupp två.
Sociala medier som påverkningskanal Anne Salovaara-Kero: Mamma Annorlunda & Normalstörd.
Distansuppgift Klass 7 v ”Bilden av mig själv”
Att Skapa Serier.
Välkommen till Strands BK´s upptaktsträff :30 Startar vi med en process 10:45Grunder i spärrspel 12:00 SISU bjuder på lunch på Hot Chili 13:00Första.
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Vem är jag, Vem är du?.
Kristina Yondt
Personligt brev.
Sammanställning av enkätsvar med familje- och fritidsknytning från drogvaneundersökningen åk 9, mars 2009.
Att referera och ange källa!
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Lässtrategier. 1. Före läsningen- strategier 1.1 Sätt upp mål med läsningen.
Det är lätt & rätt att återvinna!
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Filmspråk Filmen har ett eget språk som vi tittare “tyder” utan att vi tänker på det. Regissören använder många tricks för att få oss att förstå vad som.
KÄLLKRITIK. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som Flickr.com eller.
Bild – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
ANSLAG- man får ledtrådar
Introduktion källkritik
Presentationens avskrift:

Att skriva Manus Du ska presentera din film med ett kort intro Vem är jag? Ex. Jag heter … och jag går på .. Vad tycker jag om att göra på fritiden? Ex. På fritiden spelar jag oftast … och umgås med .. Eller spelar … spel Dessa ska presenteras ur 3st olika kameravinklar Förklara vad nästa del i filmen kommer att handla om. Ex. Jag ska nu berätta om vad jag har som dröm

Viktigt att tänka på Filmen får vara ca 1 min lång Det ska finnas med 3st olika kameravinklar i introfilmen Ex. av kameravinklar som du kan använda Helkroppsbild Närbild Extrem närbild ”Slide” Fågelperspektiv Grodperspektiv En halvsubjektiv vinkel En halvsubjektiv bild är en bild som filmas över axeln på en person. Man får då känslan av en andra person. En subjektiv bild Kameran "är" en persons ögon och tittaren ser alltså allt utifrån personens ögon.

Min Dröm Berätta lite om ”Min Dröm” som ni skapat i Photo-Shop med Marco. Du kan berätta om din dröm med din bild på kanonen där du står och berättar. Eller kan du visa bilden och spela in på en ljudfil, där du berättar om din dröm.

Film-Tajm! När du är färdig med ditt manus och du har klart för dig hur och var du ska filma, så är det bara att Börja Filma!

Blogg inlägg Kommentera Paco´s film på bloggen Bloggen hittar ni på: fyrismedia.weebly.com När du kommenterar, fundera över: Ljuset Kvaliteten och upplösningen i filmen Placering i filmen Ljudet som talas eller om det finns bakgrundsljud som stör Val av rekvisita (om det finns med)