Säkrare inloggning till e-tjänster för vårdnadshavare via e- legitimation Viktig information om förändringar kring vårdnadshavares inloggningar till Barnwebben,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
First Class Arken - Introduktionskurs
SNAPCHAT Grundare Evan Spiegel.
Datajuridik i vardagen av betydelse för kvalitetsregister
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Välkommen till kattens magiska värld
Ansökan till SFI steg för steg
Ansökan till Vuxenutbildning steg för steg
Välkommen till internet för nybörjare
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
E-post juni 2013.
Vad innebär val av vårdenhet?
InfoMentor ger dig större inblick i ditt barns skolgång
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Videokonsultation med medborgare
Ydreskolan och Hestraskolan
Utlandsstudier för I:are
Skolwebb 2.0 för vårdnadshavare
Skolwebb 2.0 för vårdnadshavare
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
Att hålla en presentation
Dags att börja använda ditt e-tjänstekortet
Nexus Group – - Ledande på fysisk och logisk access
Logga in i Cambro Efter att du har aktiverat ditt CAS-id kan du logga in i Cambro. Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Kompetensutveckling Med PIM
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Skolwebb 2.0 för vårdnadshavare
En PowerPoint om PowerPoint
Lathund för Vårdnadshavare
Olika test Andrea Watson Athley Sverige ska ha löst miljöproblemen till 2020 Miljömål 40% mindre energibehov ?
- Gå till adressen kronoby
Vårdnadshavarinloggning Tallkrogens skola
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Norge.
Unik Guide för elever Här får du lära dig hur du:  Loggar in i unikum  Ändrar i inställningar  Fyller i IUP inför utvecklingssamtal  Skriver i Bloggen.
Unik Guide för föräldrar
Introduktion till Lärplattformen
De 6 största hoten mot din PC. 1. Datorns skydd är för dåligt Kolla virusskyddet Kör fullständig virusgranskning emellanåt Ha en endast ETT virusskydd.
Hur loggar jag in? Klicka på ”Exonaut” i listen ovan.
 Catharina  Elisabet  Evalena  Jennie  Ulrika.
Rökfria skolgårdar – ett gemensamt uppdrag
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Handelsbankens Internet- och Mobiltjänster
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Frånvarorapportering i Adelanet
Cyberbullying/ Nätmobbning
Hur du tar hand om din kunskap
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
Frågor och svar Svensk e-legitimation VästKom
Skolval 2017.
Skolval 2018.
Skolwebb för vårdnadshavare Gärdesskolorna
Skolwebb för vårdnadshavare
Söka skola 2018 – Stockholm Underlag till informationsträffar med mera för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Skolwebb för vårdnadshavare
Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Skolwebb för vårdnadshavare
GÖR DIN VARDAG EN E-TJÄNST.
Presentationens avskrift:

Säkrare inloggning till e-tjänster för vårdnadshavare via e- legitimation Viktig information om förändringar kring vårdnadshavares inloggningar till Barnwebben, Skol-Kompassen/Fronter samt Skola24.

Varför förändring? •Ny sekrestesslagstiftning träder enligt förslag i kraft den 1 jan I de nya bestämmelserna blir all elevdokumentation och uppgifter kring IUP sekretessuppgifter. För att kunna upprätthålla säkerhetskraven runt sekretessen krävs en ny säkrare inloggning. •Förenkling – I dagsläget kan du som vårdnadshavare ha tre olika användarnamn och lösenord till tjänster som rör förskola och skola. Förändringarna innebär att alla tre e-tjänsterna nås via en och samma inloggning, på ett och samma ställe - kommunens webbsida. •Utveckling för medborgare – Detta förändringsarbete är början på en utveckling av en sammanhållen medborgartjänst i kommunen. Du som medborgare kommer framöver också att få tillgång till dina andra kommunala e-tjänster genom denna sammanhållna säkra inloggning.

När sker det? •I aug 2012 kommer säker inloggning via e- legitimation för e-tjänsterna Barnwebben och Skol-Kompassen/ Fronter. De kommer att fungera parallellt med de gamla inloggningarna. •Skola24 hanteras enligt nuvarande inloggningsrutiner fram till 30 september. •Fr.o.m. den 1 oktober stängs möjligheten att logga in med användarnamn och lösenord till e- tjänsterna.

Hur går det till? •Du som redan har e-legitimation kan börja använda den redan nu till Barnwebben och Skol-Kompassen/Fronter. •Som vårdnadshavare kontaktar du enklast din bank för att kostnadsfritt få tillgång till e-legitimation. E-legiti- mation kan också fås hos Telia mot en avgift av 495:- + postförskott (telia.se). •På webbplatsen kan du läsa mer om hur man går till väga rent praktiskt. Där finner du också filmer och vanliga Frågor och Svar kring e- legitimation. •För dig som av någon anledning väljer att inte använda dig av e-legitimation gäller fortfarande en skyldighet för skolan att erbjuda skriftlig information. Prata med ditt barns klasslärare!

Att tänka på •Du kan ladda ner din e-legitimation till ett USB-minne för att kunna logga in på annan dator. •Kontakta din bank om frågor som rör bank-id eller webbläsare eller läs mer på e-legitimation.se e-legitimation.se

Erbjuder din bank e-legitimation?

Behöver jag ansöka? •Du behöver ingen ansökan. Med e- legitimation loggar du in och når information och tjänster i Skol-Kompassen och Barnwebben precis som tidigare. •Information om inloggning till Skola24 för dig som förälder får du på särskilt informationsblad.

Frågor? Vid frågor runt e-legitimation vänder du dig i första hand till din bank. Webresurser/Länkar: test.bankid.com Läs mer på där även inloggning sker, precis som tidigare.