Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Var hittar du oss? Nationella försäkringscentra
Advertisements

– en översyn av aktivitetsersättningen
Välkommen till pressträff torsdagen den 27 maj 2010 Medverkande: Arbetsförmedlingen Henrietta Stein, chef för Avdelningen Rehabilitering till arbete.
Stöd till personer som lämnar sjukförsäkringen
En gemensam ingång.
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Frågeställningar Hur ser utflödet ut över programtiden? Vem lämnar?
Rose-Marie Gudmundsson 48 ÅR
Gunilla Kajrup, proj.ledare Mikael Lennartsson, bitr.
Samordningsförbundet
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
Motivation Arbete Glädje Idrott Cooperation
Garantiprogrammen med särskild fokus på fas 3
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Nya sjukförsäkringen 1 juli 2008
Arbetslivsintroduktion
Träning ger färdighet!.
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
203 barn börjar skolan i Kristinehamn i år 26 kommer att hamna i utanförskap.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
Analys av regeringens promemoria Införande av en rehabiliteringskedja
Information Regeländringar i sjukförsäkringen – hur påverkar det dig som vårdgivare Läkarutlåtande om hälsotillstånd – FK 3200 Dagens möte Hållpunkter.
Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.
Rehabiliteringskedjan – bedömning av arbetsförmågan
Sjukförsäkringen Sjukförsäkringen
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Försäkringskassan genomför Sjukförsäkringsreformen
Försäkringskassans roll i samverkan
Rapport från studiebesök Åsa Olsson, Sune Hemmingsson, Lisa Ask
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Lokal Arbetsförmedling
Nuvarande samverkan mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Samordningsförbundet
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Arbetslivsinriktad rehabilitering är de insatser som behövs för att den som har drabbats av sjukdom ska få tillbaka sin arbetsförmåga och skapa förutsättningar.
TUNA-projektet.
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Trainee för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med programmet Eva Norinder 031 – Fredrik Mattsson 0702 –
I n s a t s e r Arbetsförmedling Försäkringskassa Landsting Kommuner;
Hur fungerar sjukskrivningsprocessen i praktiken
Arbetslivsinriktad rehabilitering på Arbetsförmedlingen
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Information ST-läkare 23 April
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
En enklare sjukförsäkringsprocess
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Tjänstepension från din statliga anställning – enligt tjänstepensionsavtalet PA 16.
Hur ska sjukvården medverka till kortare sjukskrivningstider? Ilija Batljan, landstingsråd (s)
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2015 Prognos för arbetsmarknaden i Västmanlands län 2016 Marcus Löwing Analysavdelningen.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Rehabiliteringskedjan. Ohälsotalet i februari ,4 32,1 41,2.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Fler I Arbete Effekter - Bidragsberoende - Utanförskap
Operativ personal från:
Välkommen till pressträff torsdagen den 27 maj 2010 Medverkande: Arbetsförmedlingen Henrietta Stein, chef för Avdelningen Rehabilitering till arbete.
SAMSIP Används som ett verktyg i Samspelets vardagliga arbete.
GESAM Projektet ska utprova en samarbetsmodell mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Bakgrund Överenskommelsen Aktuellt just nu
Försäkringsmedicin Hälsovalsråd Pia Ahlström, Caisa Hedlund
Information från Försäkringskassan
Inkluderande Rehabilitering
Presentationens avskrift:

Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden står arbetsförmedlingens samlade tjänsteutbud till förfogande och insatserna ska ges efter behov och vid behov anpassas individuellt En individuell handlingsplan ska tas fram under programmets gång och ska utgöra ett underlag för att ta ställning till vilka övriga arbetsmarknadspolitiska insatser som kan öka möjligheten för personen att få arbete.

1 januari 2010 Ca 300 personer utförsäkrades från sjukförsäkringen i område Norrköping. Alla har erbjudits ett överlämningsmöte med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tillsammans.

Prognos för 2010 Enligt beräkningar från Försäkringskassan kommer ca 30-50 personer per månad att utförsäkras i område Norrköping under 2010. I dagsläget är ca 380 personer inskrivna i programmet. I december 2010 beräknas det vara ca 500.

Hur ser målgruppen ut? Fler kvinnor än män. Ca 25% av målgruppen har en anställning - en del arbetar partiellt. De två vanligaste anledningarna till tidigare sjukskrivning är smärta och psykisk ohälsa. Efter genomfört överlämningssamtal såg ca 50% av målgruppen som började den 1 januari arbetslivsintroduktionen som en möjlighet Källa: medarbetare Arbetsförmedlingen Norrköping

Vad vi kan erbjuda! I egen regi Arbetsförmedlare som har erfarenhet av att jobba motiverande med arbetslivsinriktad rehabilitering. Vägledningsgrupp. Stödsamtal med arbetspsykolog. Stöd för stresshantering. Seminarieserie – stress, sömnhygien och ergonomi och kroppskännedom. Grupper inriktade mot ergonomi & aktivitet. Grupper inriktade mot smärthantering. Ytterligare aktiviteter under uppbyggnad.

Vad vi kan erbjuda! I extern regi Insatser från samordningsförbundet. Övriga upphandlade motivationsinsatser. Ytterligare aktiviteter under uppbyggnad.

Vad händer efter programmet arbetslivsintroduktion? Målet är att individen och Arbetsförmedlingen tillsammans skall ha kommit fram till vad som är nästa steg mot arbete och därför övergår i ett annat program hos Arbetsförmedlingen. I de fall som vi under programtiden kommer fram till att de medicinska förutsättningarna är för oklara/dåliga bokas ett avstämningsmöte med Försäkringskassan som bedömer rätten till ny sjukpenning.

Framgångsfaktorer Så mycket information och dialog som möjligt så fort som möjligt. Befintliga arbetsgivare med på tåget från allra första början. En tro på att människor kan och vill förändra sin situation. Ödmjukhet och motivationsarbete över längre tid. Tålamod.