Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SAMSIP Används som ett verktyg i Samspelets vardagliga arbete.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SAMSIP Används som ett verktyg i Samspelets vardagliga arbete."— Presentationens avskrift:

1

2 SAMSIP Används som ett verktyg i Samspelets vardagliga arbete.
Från och med juni 2016: SAMSIP kan initieras av samtliga parter (AF, FK, LiV och kommunerna Karlstad, Hammarö, Grums och Kristinehamn) i syfte att främja en tidig samordnad rehabilitering. SAMSIP ska användas som verktyg innan eventuell inskrivning i någon av Stegarna. Stegarnas medarbetare är behjälpliga som konsultationsstöd vid behov (även i de fall Stegen inte bedöms vara rätt insats).

3 Stegen Karlstad Alla parter ska få information om SAMSIP och Stegens nya-arbetssätt. Två stora informationer för personalen på AF har genomförts. Kommunen (IFA) har fått information i alla personalgrupper förutom Enheten för unga vuxna. På ASF arbetar man också med ett spridningsarbete gällande SIP på förvaltningen där Jennie informerat om SAMSIP och nästa steg är att informera alla ärendehandledare. FK har de som arbetar med aktivitetsersättning informerats och de som arbetar med sjukpenning kommer informeras den 7/12. Öppen psykiatrin har ingen information genomförts ännu, väntar svar på tid att få komma dit. Bokat SAMSIP tillsammans med parterna Konsultationer både på tfn och genomförande av SAMSIP SAMSIP 16 genomförda 11 ytterligare planerade innan årsskiftet

4 Stegen Kristinehamn Information om SAMSIP hölls på Samverkansteamet i juni. Informationsträffar om SAMSIP och nytt arbetssätt i Stegen har hållits med personal på vårdcentral, ekonomiskt bistånd, mottagningsteam, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan. Hittills har 11 st. SAMSIP genomförts och 7 st. är inplanerade. I de flesta fall planeras inskrivning i Stegen. Upparbetade kontaktvägar finns via Samverkansteamet, begäran om SAMSIP utan Samspelets deltagande används mest av nya medarbetare. Positivt mottagande hos parterna.

5 Stegen Grums Informationsspridning via samverkansteam och APT:n. Ytterligare informationsträffar planerade. Ca 20 konsultationer under 2016 där parterna enats om andra typer av insatser innan eventuell inskrivning i Stegen. Successivt förändrad roll.

6 Stegen Hammarö Hammarö Stegen avvecklas i nuvarande form 1 december Vad har vi sett? Använd ändå SAMSIP mellan parterna! Har spridits genom chefer och Hammarö samverkansteam för alla parter. Framåt?


Ladda ner ppt "SAMSIP Används som ett verktyg i Samspelets vardagliga arbete."

Liknande presentationer


Google-annonser