Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 13 December 2009 bildspel nr. 13.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Resedagbok Eliel Villaroel och Ghazal Valatabar. En resedagbok visar hur man f ö rflyttar sig Används för att undersöka hur vi använder kommunikationer.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
easyresearch. se/s. asp Varför?
Mil Palmeras – en bosättning för madridbor som vill komma till havet
LET •Spelaren har fyra grundläggande rättigheter och störning (interference) har inträffat om motståndaren inte uppfyller dessa även om han gjorde allt.
Inbjudan till grillfest i vårt nya fritidshus.
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
En snöskottares dagbok… …eller visst är livet underbart!
Sagan om Piffy.
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Ingen äldrevård för mig !!
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
~ Den första mobiltelefonen ~
FRAMTIDSKRAFTEN 2014 VÄSTERFÄRNEBO SKOLA PRESENTERAR…
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
Information från LÄNGOMBUDSMÖTET Våren Sophuset vid lokalen Någon har städat sitt garage/Vind?? Detta är helt oacceptabelt Så här får det inte se.
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Välkommen till Sverige!
Ungas frågor om alkohol och droger
Alla har inneboende.
Resan hemåt fortsätter i ett rasande tempo. Bara några dagar kvar till utlovat leveransdatum.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”- Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Några bilder som hjälper oss att minnas vad som hänt.
VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 12 December 2009 bildspel nr. 12.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 9. Karta mm Nästa stopp Socorro. 60 Nm tillbaka igen.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 5. Hej igen! Nu är det dags för det utlovade korallrevet i bilder.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Nytt golv av finaste furu
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Förintelsen.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
Tomtefar Det var en gång en tomtefamilj. Det var bara 2 dagar kvar till julafton. Nissarna slår in många paket för alla ska få minst ett paket. Nissarna.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Madeira – Graciosa - Lanzarote 
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Som vanligt tog vi oss en titt i kylen sent igår kväll.
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
USA under andra världskriget
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Stockholmsbörsen under mer än 50 år Årlig procentuell kursutveckling
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Trana en stor fågel.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Att inleda och avsluta en berättelse
Italien Fakta om italien.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
 Stor, billig, enkel, stilig och snygg.  klarar sina mål.
Nils Dacke Nils Dacke var ledare för ett uppror i Småland. Bönderna var jätte sura på de höga skatterna.
Bårtransportör. KRAVEN Mitt till kanten Minst 3 sek Stanna inom 5cm från kant Förflytta sig tillbaka baklänges Billig. Mitt till kant.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
Vad är det som kryper?.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Ett bild och text repotage
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Presentationens avskrift:

Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 13 December 2009 bildspel nr. 13

När vi äntligen passerat två ”blowholes”så lyckas vi ta oss in till Costa Ricas kust men innan inklarering i Playa del Coco vart det dykning på Fladdermusöarna och observation av sköldpaddsäggsläggning. Isla Murcielagos /Fladdermusöarna Santa Rosa Nationalpark Playa del Coco

På Isla Murcielagos skulle det finnas mycket Tjurhaj enligt tillförlitliga källor. Nervösa hoppar första dyklaget i.

Tyvärr vart det inga Tjurhajar men dykningen bjöd på härliga vyer och vår enda Nurse Shark på hela resan hittills.

Den första landkänningen på nästan en vecka kunde ju varit värre. En öde strand i Nationalparken Santa Rosa. Här spenderade vi kvällen med korvgrillning och sköldpaddor.

Det är alltid härligt att göra upp sin egen brasa på en strandkant, grilla sin korv, dricka en eller ett par öl och dansa kring lägerelden. Men vad hände när Andy tog sig en promenad längs stranden... Det är alltid härligt att göra upp sin egen brasa på en strandkant, grilla sin korv, dricka en eller ett par öl och dansa kring lägerelden. Men vad hände när Andy tog sig en promenad längs stranden...

Tänk att på stranden hittade vi ett tiotal gröna jättesköldpaddor som var mitt uppe i att lägga ägg. Vi la oss på avstånd och observerade dessa jättar krypa upp på stranden, gräva sin grop, lägga sina ägg för att slutligen gräva igen den och återvända till havet. Tänk att på stranden hittade vi ett tiotal gröna jättesköldpaddor som var mitt uppe i att lägga ägg. Vi la oss på avstånd och observerade dessa jättar krypa upp på stranden, gräva sin grop, lägga sina ägg för att slutligen gräva igen den och återvända till havet.

Nu när vi ska angöra hamn så måste vi börja tänka på andra. Dels ska vi i besättningen tvagas och sedan passade vi på att göra båten festfin. ”Vi ska städa, vi ska fixa, vi ska bla,bla,bla för den stora kvällen...” Nu när vi ska angöra hamn så måste vi börja tänka på andra. Dels ska vi i besättningen tvagas och sedan passade vi på att göra båten festfin. ”Vi ska städa, vi ska fixa, vi ska bla,bla,bla för den stora kvällen...” Playa del Coco i sikte! Nu jävlar smäller det...

Som vanligt när besättningen angör hamn slår de klackarna i taket... Nattens eskapader: • Några ljumna rom o cola på båten • Liveband med dans och öl • Andy blir Mr Wet t-shirt och duschar sönder sin mobil och dricker massa öl • Klotter på barvägg • Vi inser att shots är billigare än öl • Efterfest i bagagelucka • Däckar på klinkergolv och i fiskebåt Nattens eskapader: • Några ljumna rom o cola på båten • Liveband med dans och öl • Andy blir Mr Wet t-shirt och duschar sönder sin mobil och dricker massa öl • Klotter på barvägg • Vi inser att shots är billigare än öl • Efterfest i bagagelucka • Däckar på klinkergolv och i fiskebåt

Dagen efter går inte allt så fort men vi och båten inklareras, motorn lämnas in på service, lakan på tvätt och bil hyrs för kommande dagar.

Nu vart det ROAD TRIP för hela slanten och precis som i de Amerikanska komedierna så spårade även denna ur...

Kör fel och hamnar på en rodeo.

Åker canopy längs vulkanen Arenals sida i regnskog.

10 linbanor 3,3 km kmh 10 linbanor 3,3 km kmh

Rider på ett gäng trötta hästar längs vulkanen Arenals sida i regnskog.

Från vulkanen Arenal styrde vi vår 7-sittsiga 4wd mot nationalparken Palo Verde. Fem meters sötvattenskrokodiler 2 m Leguaner Fågelskådare 183 cm på morgonen Tarzan??? 4 cm getingar

Nu när vi skulle ta bilen tillbaka tänkte vi: vi har ju betalt en tokdyr försäkring så varför inte få lite valuta för pengarna....

Det kändes lite konstigt när vi lämnade tillbaka bilen då en trevlig liten familj gjorde detsamma samtidigt. Skillnaderna var ganska tydliga.

Det är ganska skönt att vara tillbaka till vårt rätta element, till och med barnsligt skönt. Nu väntar vi bara på den sjunde besättningsmedlemmen, Mark.