Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mål med samverksanssystemet
Advertisements

Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.

Ett filter i huvet Här följer ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på om du vill ha manuset separat. Om du.
Barnanpassad utredning
Att leva med multipel skleros
BILD
Patientenkät sommaren -13
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Modersmålsenheten 28 oktober 2013
Välkommen Barnet i rättsprocessen Brottsmål & Vårdnadsmål
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
”Vården kände sig drabbad av mig och jag kände mig drabbad av vården”
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Samtalet På Arbetsplatsen.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Syftet med en personlig handlingsplan
Att tala för att övertyga
Att hålla en presentation
Passion, Samhörighet och Kärlek
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
ett sätt att undersöka sociala fenomen?
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Barn och Utbildning Föräldraenkät 2011 Totalt resultat förskola Svarsfrekvens hela enkäten (förskola och skola) 39 %
I transit – ensamkommande barn berättar
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Hur socialt anpassa barn med ADHD ? Konsekvenspedagogik
Sofielundsskolans Ordningsregler
Inflytande – på Riktigt!
Eva 10 år -Jag vet att det kostar, men hur lång tid kan det ta.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Maria Isaksson, Kommunledningskontoret Jeanette Wiik Ching Mattias Liljedahl Marlene Byström.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Demokrati och diktatur
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Nätverksträff i Aronsborg mars 2007 Att få en djup förståelse av vardagsverksamheten.
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Identitet Vad formar oss till oss?.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
MAKTLEKAR.
Retoriska arbetsprocessen
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Rosenbad, 16 mars 2015 Vad ska vi ha den sociala barn- och ungdomsvården till?
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
Socialpsykologi.
Elev loggbok.
1 Att upptäcka våld mot barn - om rutinfrågor inom elevhälsan Karin Blomgren Tematisk rådgivare/Sakkunnig Rädda barnen.
Barnkonventionen i förskolan
Presentationens avskrift:

Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Barn i samhällsvård berättar Oppvekstkonferansen, Oslo, 24 oktober Barnombudsman Fredrik Malmberg

I.M SORRY – RÖSTER FRÅN SÄRSKILDA UNGDOMSHEM

»Jag var väldigt sliten när jag kom. De sa ta av dig kläderna. Ursäkta? De kollade när jag kissade och duschade. Sedan fick jag sätta på mig deras kläder. Det är pinsamt att klä av sig kläder framför två tjejer som du inte ens känner. Lyfta på armarna och fötterna, rufsa runt i håret och öppna munnen. De gör det ju för vårt bästa så vi inte får in skit på avdelningarna men klart man blir chockad.« Johanna, 15. »De visiterade mig, det var jätteläskigt. Jag är inte en kriminell brottsling. Jag fick klä av mig och duscha med öppen dörr framför främlingar.« Elin, 14.

I.M SORRY – RÖSTER FRÅN SÄRSKILDA UNGDOMSHEM » Förhållningssätt  Lyssna på eleverna. Finnas tillgängliga, inte låsa in sig på kontoret och prata hela tiden. Freja, 14.  De ska hantera sin ilska när de blir arga. Inte höja rösterna, det tycker jag är läskigt, och förklara när de blir arga, varför och så. Elin, 14.  Eftersom det finns en barnkonvention borde de titta i den för att förstå. Finns regler på att man ska lyssna på barn. Det gör de inte alltid här. Jenny, 15. Personliga egenskaper  Som de är här, med stora hjärtan, man kan alltid prata med dem. Niklas, 17.  Saknar att personalen kramar om en när man är sjuk. Carolina, 17.  Trevliga, smarta och umgås med ungdomarna. Isak, 19.  Personalen skulle inte se stora ut så tjejerna blir rädda. Helt normala, veta jobbet. Maria, 15.

Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Unga Direkt: möten med makten

Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Metodens kärna – några aspekter  Syftet är tydligt  Barnet är experten  Information om rättigheterna  Gestaltning på barns villkor  Barnen får tala till punkt  Lyssnande vuxna som inte värderar

Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Några resultat som vi ser  Förändring för barn och ungdomar  Metodutveckling  Positiva upplevelser för deltagarna

Hot Tvång Bestraffningar Frihets- och integritetskränkningar

Klas och Maja om regler

Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem

Lisa, Lovisa, Viktor, Erika och Maja om integritet, respekt och att bli lyssnad på

”Under mitt tak”

Socialtjänsten

Barnombudsmannens förslag:  Tydliggör placerade barns rättigheter i lagstiftningen  Placerade barn ska ha rätt till personlig socialsekreterare, enskilda samtal och att få ta med ”förtroendeperson”  Placerade barns rätt till upprättelse och skadestånd  Reformera socialtjänsten – inrätta barntjänsten