Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Mina bevakningar Procapita + Presentation.
Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Klicka för att byta bild när bilderna stannat
I det här bildspelet lär du dig lite mer om Det första du ser när du loggat in kallas för.
Skapa ett video-CV på YouTube
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Uppgiften i PowerPoint
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Access med Sebastian och Robert
Sökning i ArcMap Var ligger Kairo?
Utskrift: Det är förresten inte säkert att din skrivare skriver ut på samma sätt som våra skrivare gör, så glöm inte att göra några provutskrifter. Om.
Underlag för din poster
E-post juni 2013.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Systemadministration och checklistor 21-22/ Ulf Hjelm Nyps utbildning- Projektmedel.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Tabeller.
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Välkommen till PowerPoint
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Online all the time, anywhere with anything Ytterligare ett alternativ är att gå via Inställningar för bibliotek. © NetIntegrate Sweden AB 1.Gå till bibliotek.
Fortlöpande chatt Skapa ämnesfeeds och spåra aktivitet
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Logikprogrammering 21/10 Binära träd
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Google SketchUp Del 1.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
Tabellrelationer Innan ni får göra lite övningar tänkte jag att jag skulle gå igenom lite om tabellrelationer.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Söka information på internet. Vi ska prata om kapitel 3 Internet är det största nätverket som sträcker sig över hela världen. Om du är ansluten till internet.
Delarna i en Access-databas
Nyttiga funktioner Villkorsstyrd formatering Klistra in special Få med alla relaterade poster när data hämtas från mer än en tabell.
SNABBGUIDE FÖR KOPIERING PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon imageRunner Advanced.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Lokalbokning i Office 365 Falkenbergs kommun
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Från databas till Excel
IT Databas Göran Wiréen
Excel: Pivot-tabeller
Repetition Del 1.
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Rapporter.
IT Databas Göran Wiréen
Din företags-broschyr
Komma igång med Scratch
Vilka vi är Northwind Traders
Välkommen till PowerPoint
Excel: Pivot-tabeller
Vårstädning med Fabrikam
Presentationens avskrift:

Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.

Formulär Ett formulär är ett databasobjekt som du använder när du registrerar, redigerar eller visar data från en tabell eller fråga. Ett formulär är ett databasobjekt som du använder när du registrerar, redigerar eller visar data från en tabell eller fråga. Du kan använda formulär när du vill kontrollera dataåtkomsten, till exempel vilka fält eller rader med data som ska visas. Med ett effektivt formulär går det snabbare att använda databasen, eftersom användarna inte behöver söka efter det som de behöver. Ett visuellt tilltalande formulär gör det också smidigare och mer effektivt att arbeta med databasen, och förhindrar att data registreras fel.

Skapa formulär Det finns flera olika sätt att skapa formulär i Access. Vilket sätt som är bäst beror på vilket mål man har med formuläret och användarens definition på bäst. Verktygen för formulär finns under menyn skapa. Det finns flera olika sätt att skapa formulär i Access. Vilket sätt som är bäst beror på vilket mål man har med formuläret och användarens definition på bäst. Verktygen för formulär finns under menyn skapa.

Layoutvy eller Designvy När man arbetar med formulär kan man använda två olika vyer att arbeta i. Många av uppgifterna kan du göra i båda vyerna, men vissa är lättare att göra i den ena. Layoutvy Är mer visuell än designvyn. Varje kontroll visar riktiga data Designvy Ger en mer detaljerad vy över formulärets struktur. Man ser formulärets olika delar men inga underliggande data När man arbetar med formulär kan man använda två olika vyer att arbeta i. Många av uppgifterna kan du göra i båda vyerna men vissa är lättare att göra i den ena. Layoutvy Är mer visuell än designvyn. När du tittar på ett formulär i layoutvyn visar varje kontroll riktiga data. Det göra tt layoutvyn är användbar när du vill ställa in storleken på kontroller eller göra andra ändringar som påverkar formulärets visuella utseende och användarbarhet. Vissa åtgärder går inte att utföra i layoutvyn så då måste du växla till designvyn för att kunna göra en viss ändring. Designvy I Designvyn får du en mer detaljerad vy över formulärets struktur. Du ser formulärets olika delar, formulärhuvud, detalj och formulärfot. Du ser inga underliggande data när du gör ändringar i formulärets design, men vissa saker är lättare att göra i designvyn än i layoutvyn, Du kan: Lägga till flera typer av kontroller i formuläret, tex etiketter, bilder, linjer och rektanglar Redigera textrutekontrollens källa i själva textrutan utan att använda egenskapssidan. Ändra storlek på formulärkontroller, tex formulärhuvudet eller detaljavsnittet. Ändra vissa formuläregenskaper som inte kan ändras i layoutvyn tex standardvy och tillåt formulär.

Sortera och Ta bort Liksom i tabeller kan du sortera poster i formulär. Formulär ärver sorteringsordning från den tabell som den grundas på men går att ändra. I formulär kan man även ta bort poster på samma sätt som du gjorde i tabeller. Tar du bort poster i formulär försvinner de givetvis även i tabellerna.

Olika sätt att skapa formulär Vi ska titta närmare på några olika sätt att skapa formulär. Formulärverktyget Formulärdesign Formulärguiden Verktyget Flera objekt Vi ska titta närmare på några olika sätt att skapa formulär. Formulärguiden Formulärverktyget Verktyget Tomt formulär Verktyget Flera objekt

Formulärverktyget Med verktyget Formulär kan man snabbt skapa ett formulär för enstaka objekt. I den här typen av objekt visas information om en post åt gången När du använder formulärverktyget läggs alla fält från den underliggande datakällan till i formuläret. Du kan börja använda det nya formuläret direkt eller ändra det i layout- eller designvyn efter behov. Med verktyget Formulär kan man snabbt skapa ett formulär för enstaka objekt. I den här typen av objekt visas information om en post åt gången När du använder formulärverktyget läggs alla fält från den underliggande datakällan till i formuläret. Du kan börja använda det nya formuläret direkt eller ändra det i layout- eller designvyn efter behov.

Formulärdesign Om inget av de andra verktygen för att skapa formulär passar kan man använda Formulärdesign. Du börjar helt från grunden med ett tomt formulär som du sedan kan anpassa och formatera som du vill. Passar bra att använda om du ska skapa ett formulär med ett fåtal fält i eller om du vet precis hur du vill ha det. Man utgår ifrån åtgärdsfönstret Fältlista.

 . Formulärguiden Är som det låter en guide som man går igenom där man får svara på olika frågor. Vill du själv anpassa vilka fält som ska visas i formuläret är formulärguiden det verktyg du ska använda. Du får också välja hur data ska grupperas, sorteras samt använda fält från flera tabeller eller frågor. Formulärguiden ger olika resultat beroende på vilka alternativ som man väljer. En god idé är att gå igenom den flera gånger och experimentera med olika alternativ varje gång, tills du får det resultat du vill ha. Är som det låter en guide som man går igenom där man får svara på olika frågor. Vill du själv anpassa vilka fält som ska visas i formuläret är formulärguiden det verktyg du ska använda. Du får också välja hur data ska grupperas, sorteras samt använda fält från flera tabeller eller frågor. Formulärguiden ger olika resultat beroende på vilka alternativ som man väljer. En god idé är att gå igenom den flera gånger och experimentera med olika alternativ varje gång, tills du får det resultat du vill ha.

Verktyget Flera objekt Med ett formulär för flera objekt kan du visa information från mer än en post åt gången. Det ser ut som ett datablad när det skapas: Eftersom det är ett formulär kan du anpassa det mer än ett datablad. Du kan lägga till grafiska element, knappar och andra kontroller. Med ett formulär för flera objekt kan du visa information från mer än en post åt gången. Det ser ut som ett datablad när det skapas Informationen är ordnad i rader och kolumner och flera poster visas samtidigt. Eftersom det är ett formulär kan du dock anpassa det mer än ett datablad. Du kan till exempel lägga till grafiska element, knappar och andra kontroller.

Kontroller När du arbetar med Formulär finns det många olika funktioner man kan använda. Du hittar de flesta av dem i gruppen kontroller under fliken design. Vi kommer gå igenom några av dem både i övningar och muntligt. När du använder ett formulär kan du växla mellan kontroller genom att trycka på TABB-tangenten. Du bör ange en logisk tabbordning för att formuläret ska bli så lätt att använda som möjligt. Uppifrån-Ned eller Vänster-Höger. Man kan anpassa om man vill att någon kontroll inte ska vara med i ordningen. Funktioner för vad som ska hända vid sista fältet. Det kan tex vara att fokus flyttas till det första fältet i nästa post, fokus flyttas tillbaka till första fältet

Ange tabbordningen för kontroller När du använder ett formulär kan du växla mellan kontroller genom att trycka på TABB-tangenten. Du bör ange en logisk tabbordning för att formuläret ska bli så lätt att använda som möjligt. Uppifrån-Ned eller Vänster-Höger. Man kan anpassa om man vill att någon kontroll inte ska vara med i ordningen. Funktioner för vad som ska hända vid sista fältet. När du använder ett formulär kan du växla mellan kontroller genom att trycka på TABB-tangenten. Du bör ange en logisk tabbordning för att formuläret ska bli så lätt att använda som möjligt. Uppifrån-Ned eller Vänster-Höger. Man kan anpassa om man vill att någon kontroll inte ska vara med i ordningen. Funktioner för vad som ska hända vid sista fältet. Det kan tex vara att fokus flyttas till det första fältet i nästa post, fokus flyttas tillbaka till första fältet

Listruta eller kombinationsruta När data registreras i formulär går det oftast fortare och enklare att välja ett värde i en lista istället för att komma ihåg vilket värde som ska skrivas. En lista med alternativ garanterar också att värdet som anges i fältet är korrekt. En listrutekontroll kan ansluta till befintliga data eller visa fasta värden som du anger när du skapar formuläret. Det finns två typer av Listkontroller Listrutan Kombinationsrutan När data registreras i formulär går det oftast fortare och enklare att välja ett värde i en lista istället för att komma ihåg vilket värde som ska skrivas. En lista med alternativ garanterar också att värdet som anges i fältet är korrekt. En listrutekontroll kan ansluta till befintliga data eller visa fasta värden som du anger när du skapar formuläret. Det finns två typer av Listkontroller Listrutan Kombinationsrutan Vi ska nu titta närmare på de båda alternativen.

Listruta Listrutekontrollen visar en lista med värden eller alternativ. Raderna kan innehålla en eller flera kolumner med eller utan rubriker. En rullningslist visas om innehållet inte får plats i rutan. Användaren kan bara välja mellan de alternativ som finns i listan.

Kombinationsruta I kombinationsrutan presenteras en lista med alternativt på ett annat sätt. Lisan är dold tills du klickar på nedpilen till listrutan. I en kombinationsruta kan du också skrivaett värde som inte finns i listan. Visa listrutan genom att klicka på nedpilen Klicka på ett alternativ i listrutan