Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Advertisements

Resedagbok Eliel Villaroel och Ghazal Valatabar. En resedagbok visar hur man f ö rflyttar sig Används för att undersöka hur vi använder kommunikationer.
Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Sagan om Piffy.
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Ulla Wiklund Musiker/kompositör Rytmiklärare Kungl. Musikhögskolan
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
En dag på Skogsgrinden…
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Barnanpassad utredning
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Pronomen.
Åk 9 - året då det händer -.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Den estetiska inriktningen
Nu har våren kommit till Pollux
Fladdermöss Av Bengt-Erik Engholm Fladdermöss finns överallt men de är hemliga och spännande. Det finns superhjältar som klär ut sig till fladdermöss.
= att visa istället för att berätta
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Bestämd och obestämd form i adjektiv och substantiv
SET Social Emotionell Träning
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
ERGONOMI Vad är det?.
Stärk Din självkänsla Workshop – Studenthälsan
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Marcus berättar lite om sig själv
Läroplansnätverk förskola
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Flickors psykiska ohälsa
Sammanställning Enkät HT-2012 Antal svarande: 360/443 (81,6% svarsfrekvens)
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Ett material från Migrationsverket 2015 Här kan den som gör presentationen lägga in sitt namn.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Välkomna till Edboskolan
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!
Debattartikel.
Att Skapa Serier.
MAKTLEKAR.
Sammanställning av enkätsvar med familje- och fritidsknytning från drogvaneundersökningen åk 9, mars 2009.
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
4 årtal Från lydnadskultur till ansvarskultur
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Hur kan barn bli mer delaktiga genom praktiskt vardagligt socialt arbete?
ATT GÖRA FILM PÅ SÄTRASKOLAN
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
PÅ VECKOSLUTET... DET KÄNNS... TILLSAMMANS MED...
Vill du bli mästerdetektiv?
Presentationens avskrift:

Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera

”Eleverna skall få uppleva olika uttryck för kunskaper ”Eleverna skall få uppleva olika uttryck för kunskaper. De skall få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form skall vara inslag i skolans verksamhet” Ur: Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet Lpo 94

PEA Praktiskt, Estetiskt, Arbete Tex. drama, rörelse, musik och bild Detta är ett exempel på vad vi gjorde under några veckor med de som gick i år 1-2 hösten 2009.

ORO SORG RÄDSLA

Funderingar? Hur känns det i magen när man är rädd? När blev du riktigt rädd? Hur vet man när någon är orolig? Kan man se utanpå hur en människa känner sig? Hur ser man ut när man är ledsen? Kan man på något sätt hjälpa en annan människa som tex är orolig.

Praktiska övningar Vi lyssnar på musik. Vad känner man? Kan musiken göra oss gladare? Kan man känna sig sorgsen av viss musik? Hur är det på film? En skräckfilm med glad musik? Vi rör oss till musiken

Vi går och hälsar på varandra vissa är ledsna och vissa är väldigt glada Vi hittar på små minipjäser. Spelar upp dem på olika sätt. Glatt, långsamt och sorgset. Kan man vara trött? Vi provar…. Vi målar till musiken. Oro, rädsla och sorg valde vi denna gång. Skriver ner lite känslor eller något man varit med om på små lappar.

Så här blev bilderna och så här låter musiken…… Musiken är från Känsloresan

Så här tyckte vi……

ORO Jag blir orolig av att vara ensam hemma. Om man går vilse då kan man bli orolig. ORO Oro är när man inte känner sig trygg. Jag blir orolig när min mamma åker bort. När katten höll på att ramla ner från räcket då var jag väldigt orolig.

RÄDSLA När det är mörkt När jag ska sova blir jag rädd. kan jag bli rädd. RÄDSLA När det är mörkt så kan man ibland höra ljud. Man kan bli rädd av att läsa läskiga historier. Det kom en främmande bil in på gården när vi var ute och snickrade, då blev vi jätterädda.

SORG Man kan bli ledsen när någon man tycker om åker bort. Om någon är dum blir jag ledsen. SORG När min pappa åkte bort var jag ledsen. När någon som är större brottar ner en då blir man ledsen. Man kan bli ledsen när någon dör. Det är sorgligt att min morfar dog, han hann inte ens med att se mig.

Det blev ett fint collage!

Denna presentation är gjord av Karin Spännare på Segersta Skola 2010. Musiken ”tidens skördar” är hämtad från multimediabyrån I arbetet använde vi musik ur Känsloresan utgiven av Rädda Barnen Spår 1: Giacinto Scelsi / Uaxacum Spår 12: Henryk Gorecki / Ur symfoni nr 3 Spår 14: Alfred Schnittke / Ur Concerto Grosso